Het bijzondere beestjes boek

Het bijzondere beestjes boek

Veel mensen zijn bang voor de kleine kriebelbeestjes. Met ‘Het bijzondere beestjes boek’ die vol prachtige illustraties staat en boordevol informatie over deze fascinerende diertjes, maak je daar al snel een einde aan….aan die angst…niet de diertjes

Educatief

In het boek vind je informatie over vele kleine dieren die je hoofdzakelijk in de achtertuin zult tegenkomen. En dat is nWP_20180206_14_05_00_Rich (2)iet per ongeluk. Het boek legt je namelijk ook uit hoe je op zoek kunt gaan naar deze dieren en hoe je ze kunt onderzoeken. Het spoort kinderen aan om lekker in de tuin te gaan zoeken. Kijk, daar ben ik nu echt een voorstander van, want wat is er nu leuker dan lekker buiten leren van en over de natuur?

Actief

Naast dat er informatie gegeven wordt over de dieren, die overigeWP_20180206_14_04_19_Rich (2)ns in hapklare brokjes gepresenteerd wordt, staat er ook telkens een zoekopdracht bij. Er wordt bij elk dier gevraagd of je een specifiek diertje wilt proberen te vinden. En lukt het je niet helemaal om het te vinden, dan staat het antwoord achterin…dat is handig.

Lekker samen

Je haalt meeste uit het boek door telkens over een beestje te lezen en deze samen met je kind op te gaan zoeken in de tuin. Samen kun je dan observeren of wat er net gelezen is ook echt te zien is. Maak foto’s van de dieren die je vindt en zoek ze op…hoe veel verschillende soorten kevers, slakken en vlinders hebben jullie gevonden?

Creatief

En als jullie in een creatieve bui zijn kunnen jullie het gevonden kriebelbeestje misschien wel natekenen of verven of knutselen of misschien schrijven jullie er wel een verhaaltje over en maken jullie zelf ook een leuk boekje…dat is altijd leuk om later terug te lezen.

Waar kun je ‘Het bijzondere beestjes boek’ kopen?

Wij hebben het prachtig boek gekocht in de boekenwinkel hier om de hoek. Maar bij bol.com is ‘Het bijzondere beestjes boek’ ook te bestellen. Dit boek heeft trouwens ook nog een leuke aanvulling: ‘Het bijzondere beestjes stickerboek’.

Checklist

Je zou ook een soort afvinklijstje kunnen maken en met je kind alle beestjes kunnen opzoeken. Hoe lang duurt het voordat jullie ze allemaal gevonden hebben? En hebben jullie de eitjes en larven ook kunnen vinden? Je kunt uiteraard prima in de tuin zoeken naar deze beestjes, maar je zou de checklist ook mee kunnen nemen naar het bos. Vind je daar net zo veel diertjes als in de tuin? Welke vind je er meer? En welke vind je er minder?

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op onze leespagina ‘Mama leest voor’.

2 thoughts on “Het bijzondere beestjes boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *