Een eetbare boodschap voor in de broodtrommel

Een eetbare boodschap voor in de broodtrommel

Wil je eens een lieve of leuke boodschap meegeven in de broodtrommel? Maak dan eens een eetbare boodschap. Zo gaat liefde letterlijk door de maag 😉

Verschillende gelegenheden

Een eetbare boodschap kun je voor iedereen maken…mits je maar (ongemerkt) bij hun broodtrommel kunt 😉 Je kunt een lief briefje voor je partner schrijven, maar ook een felicitatie of herinnering of boodschappenlijstje (al is dat laatste wat minder handig, want dan wordt het lijstje opgegeten en dan is er dus geen lijstje meer). Maar voor jouw kind is het waarschijnlijk een stuk leuker om een klein briefje of tekeningetje te vinden in de broodtrommel. Vooral wanneer je kind net leert lezen, is dit een leuke extra leesoefening.

Je kunt van het briefje ook een kaartje maken voor een speciale feestelijke groet tijdens de feestdagen. Met Kerst knip je het bijvoorbeeld in de vorm van een kerstbal of kerstboom, met Valentijn in de vorm van een hartje, met Halloween in de vorm van een grafsteen en met een verjaardag maak je er gewoon een compleet feestje van…en zo kun je voor elk feest wel iets leuks bedenken om het lunchmoment net even iets specialer te maken.

Materiaal

Papier

Voor het papier gebruik je eetbaar papier (oftewel rijstpapier). Dit papier is niet zo buigzaam en ook best breekbaar, maar er kan prima op getekend worden. In de supermarkt hebben ze vaak wel eetbaar papier bij de snoepjes liggen. Het nadeel is dat deze vaak blauw en roze zijn. Bij een bakwinkel hebben ze soms ook wel witte rijstpapier.

Stiften

Om te schrijven en te tekenen gebruik je natuurlijk geen gewone stiften of pen…dat zou slecht voor je gezondheid zijn. Gelukkig bestaan er ook stiften met eetbare inkt (voedselkleurstof). Deze stiften zijn perfect om mee te tekenen en schrijven op eetbaar papier. Deze stiften kun je vaak wel bij bakwinkels kopen.

Extra’s

Misschien maak je er liever een heel kunstwerk van. Dan is het leuk om er bijvoorbeeld ook oogjes op te plakken wanneer je poppetjes maakt. Of gebruik strooisels om een tekst of tekening te versieren of meer dimensie te geven.

Aan de slag

Voor het maken van een eetbare boodschap heb je het volgende nodig:

Knip eerst het papier in het gewenste formaat en de gewenste vorm.

Na het knippen kun je lekker met de eetbare stiften tekenen en/of schrijven op het eetbaar papier/rijstpapier.

*Wil je er nog oogjes en/of strooisels op plakken? Dan maak je eerst de onderkant van de oogjes en/of strooisels een beetje nat en druk je deze voorzichtig op het eetbaar papier. Wanneer het droog is, zit het redelijk stevig vast.

Stop de eetbare boodschap daarna in het lunchdoosje/broodtrommeltje, maar let er wel op dat het papiertje niet nat/vochtig wordt.

*Voor iedereen die wil weten wat voor toffe broodtrommel dit is…dit is de broodtrommel van Mepal. Voor de Bento liefhebbers hebben ze ook een Bento broodtrommel, die is ietsje groter en wordt geleverd met verschillende bakjes. Ze zijn er in verschillende kleuren.

Maak jij ook zo’n leuke eetbare boodschap?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - eetbare boodschapVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *