Een hartje van een gekookte ei

Hartje van een gekookt ei
Het is nog steeds dat zelfde gekookte eitje, maar door het te vormen in een hartje wordt het toch wel een heel speciaal ontbijt.

Saai!

Een gekookt eitje is op zijn tijd heerlijk. Maar het is eigenlijk ook best wel een beetje saai. Door het eitje een andere vorm te geven wordt dat saaie eitje een echte liefdesbetuiging en is het ineens niet meer zo saai.

Liefde gaat door de maag

Soms wil je gewoon een beetje extra liefde in het eten stoppen. Met deze hartjes maak je een hele liefdevolle lunch of ontbijt. Maak je een ontbijt op bed voor vaderdag of moederdag? Dan zijn dit de ideale eitjes. Maar ook met Pasen en Valentijnsdag zijn ze helemaal binnen thema. En wil je een bruidspaar trakteren op een ontbijtje? Dan kunnen deze hartjes natuurlijk niet ontbreken.

Materiaal

De eitjes zijn gewone eitjes van de kip. Om de eitjes te vormen, heb je een mal nodig. Ik gebruikte een leeg pak drinken, omdat deze stevig is, er een mooie hoek in zit…en omdat het gratis is 😉 Ik had zelf geen geschikt stokje in huis en dus gebruikte ik een van mijn fineliners…dat werkte prima. Ik moest alleen uitkijken dat ik het elastiek niet over de dop plaatste.

Aan de slag

Voor het maken van een hartje van een gekookt ei heb je het volgende nodig:
  • hardgekookte eitjes
  • leeg pak drinken
  • schaar
  • stokje
  • elastiekjes
Knip de bovenkant en de onderkant van het pak af. Knip het pak over de hoek door midden (dan heb je dus een punt). Vouw de delen van het pak even dubbel en knip een strook van het pak af, zodat het net zo hoog is als het ei. Maak het goed schoon en droog. Pel de eitjes. Plaats twee eitjes tegelijk in het halve pak, met de punt naar beneden. gekookte eitjes vormen Leg een stokje over het midden van de eitjes. Maak het stokje aan de uiteinden vast met een elastiekje. Na ongeveer 10 minuten zit de vorm er wel in en kun je de elastiekjes verwijderen en de eitjes er uit halen.

Maak jij ook zo’n leuk hartje van een gekookt ei?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - hartje van een gekookt eiVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen. Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn. Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Dol op koken (of eten)?

Houd jij er ook zo van om te koken of om te eten? Kijk dan vooral ook op de pagina ‘Mama kookt‘.

One thought on “Een hartje van een gekookte ei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *