Een hoesje voor de zonnebril

een hoesje voor de zonnebril

Met de felle zon kun je niet zonder zonnebril. Maar wanneer de zon weg is (of wanneer je binnen bent), gaat de zonnebril weer af. Als je dan geen koker hebt om de zonnebril in te bewaren, is een hoesje voor de zonnebril wel zo prettig. Zo krijg je namelijk niet zo snel krassen op de bril.

Voor de beginner

Voor het maken van een hoesje voor de zonnebril hoef je alleen maar recht te naaien. Hierdoor is het een perfect project voor de beginner.

Recyclen

Ik maakte het hoesje van een oude spijkerbroek. En dat kleine stukje was overigens weer een overblijfsel van vlaggetjes die ik had gemaakt voor de cakesmash van het zoontje van mijn nichtje. Omdat je dus maar zo’n klein stukje van de oude spijkerbroek nodig hebt, kun je van de broek nog prima een korte broek maken of een rokje of een ballonrokje.

Materiaal

De buitenkant heb ik dus gemaakt van spijkerstof. Deze stof is lekker stevig en beschermd de zonnebril daardoor goed. De binnenkant is gemaakt van vilt. Vilt zorgt voor een extra buffer en zorgt er voor dat de zonnebril niet gaat krassen wanneer de bril in het hoesje zit. In plaats van fleece zou je ook vilt of tricot kunnen gebruiken.

Het patroon

Het patroon bestaat uit een simpele rechthoek die je prima zelf zou kunnen tekenen. Vind je dit toch lastig? Dan is er ook een patroon te koop in het winkeltje. Dit documenten kost €0,50. Na het voltooien van de bestelling (en de betaling), kun je het patroon downloaden. Het document bestaat uit dus uit een rechthoek die het hele hoesje vormt..

Aan de slag

Voor het maken van een hoesje voor de zonnebril heb je het volgende nodig:

  • patroon
  • schaar
  • vilt, fleece of tricot
  • stof (stevig)
  • garen
  • *eventueel een bandje of lintje

Teken het patroon of print deze uit.

Knip het patroon uit. Neem het patroon over op de stof. Wanneer je een spijkerbroek gebruikt kun je deze het beste uit de onderkant van de broekspijp knippen. Als je het patroon namelijk tegen op zoom legt, hoef je de bovenkant van het hoesje straks niet meer om te zomen.

Als je de lap wilt decoreren, dan kun je dat nu doen. Ik naaide een kanten band langs de bovenkant. Maar je kunt er ook een rits diagonaal op naaien (dan moet je uiteraard wel opletten met de harde delen later) of een extra zakje er op maken om bijvoorbeeld een doekje in te bewaren of een gat maken en er een lapje achter naaien zoals je wel eens ziet bij een spijkerbroek…wat jij maar wilt. Je kunt er zelfs op borduren als je dat mooi vindt.

Vouw de lap dubbel (met de goede kant op elkaar).

Naai langs de zijkant en de onderkant.

Keer het hoesje binnenstebuiten.

Neem het patroon over op de de zachte stof.

Knip de zachte stof uit.

Vouw de lap dubbel (met de goede kant op elkaar).

Naai langs de zijkant en de onderkant.

Schuif dit hoesje in het hoesje van spijkerstof, doe dit met de naden precies op elkaar.

Leg het uiteinde van de zachte stof iets onder het uiteinde van het spijkerstof.

Naai de twee hoesjes vanaf de binnenkant op elkaar.

 

Maak jij ook zo’n leuk hoesje voor de zonnebril?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - een hoesje voor de zonnebrilVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

One thought on “Een hoesje voor de zonnebril

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *