Een massageshirt voor papa

massageshirt voor papa
Ze zeggen het misschien niet hardop, maar ook papa’s houden wel van een massage na een dag hard zwoegen. En wat is er dan stoerder dan een massage krijgen racende auto’s?

Massage

Wie kan er nu niet genieten van een heerlijke massage na een lange dag hard werken (of gewoon omdat het kan). Met een massageshirt kunnen kinderen op een hele speelse manier een massage geven door simpel met autootjes te spelen. Ok, ik geef toe. Heel rustgevend is het natuurlijk niet wanneer de kinderen allerlei racegeluiden maken, maar gezellig is het zeker.

Voor papa of …

Je kunt het massageshirt natuurlijk voor iedereen maken, dat hoeft echt niet per se voor papa te zijn. Ook mama’s krijgen graag een massage 😉 Het is dus een prima vaderdag cadeau, maar ook voor moederdag of een verjaardag is hij leuk…of als grappig kraamcadeau voor de broertjes of zusjes, zodat zij papa en mama af en toe even een massage kunnen geven. En opa’s en oma’s vinden een massage op zijn tijd uiteraard ook niet vervelend.

Recycle/upcycle

Je hoeft voor dit project niet per se een nieuw shirt te kopen. Je kunt ook prima een oud shirt van papa gebruiken. Voorwaarde is wel dat hij effen moet zijn en licht van kleur (het liefst wit). Zo wordt het oude shirt van papa omgetoverd tot een nieuw massageshirt.

In de klas

Dit project is prima in de klas te maken. Het strijken zou je als leerkracht zelf kunnen doen om zo ongelukken te voorkomen. Als je liever met textielverf werkt, kan dat ook prima. Er zijn al best veel soorten textielverf voor kinderen die gewoon schilderbaar is. Het voordeel hiervan is dat het makkelijker is om mee in te kleuren en je hebt ook verf voor op donkere kleuren.

Materiaal

Als ondergrond gebruik je een t-shirt. Deze is makkelijk aan en uit te trekken en kan ook vrij makkelijk over kleding heen getrokken worden. Het t-shirt moet effen zijn en licht van kleur (het liefst wit, omdat je er dan ook makkelijker doorheen kunt kijken tijdens het overtrekken). Om te kleuren kun je gebruik maken van textielstiften, maar je kunt ook prima textielverf gebruiken. Beide hebben voordelen en nadelen. Textielstiften tekenen lekker makkelijk en droogt snel, maar het is nog best een klus om hiermee in te kleuren op zo’n groot vlak. Textielverf droogt langzaam waardoor je uit moet kijken dat je het niet aanraakt tijdens het verven, maar je kunt wel makkelijk inkleuren op een groot vlak…het raakt ook lang zo snel niet op met zo’n groot oppervlak.

Aan de slag

Voor maken van een massageshirt voor papa heb je het volgende nodig:
  • vellen A4-papier
  • plakband of schildertape
  • potlood (en eventueel gum)
  • stift
  • karton (en een schaar om die op maat te knippen)
  • textielstiften (ik gebruik graag de stiften van Edding voor grote oppervlaktes en Creotime voor het verfijnde werk)
  • speelgoedautootjes om de massage mee uit te voeren
Maak een stuk papier op maat van het stuk shirt wat je wilt kleuren (je kunt de A4-tjes aan de achterkant aan elkaar plakken of met schilderstape aan elkaar plakken). Teken met potlood op het papier hoe je de straat wilt maken…een soort kladversie. Let er hierbij op dat de straat breed genoeg wordt voor de autootjes. Trek het klad over met gewone stift (alleen de contouren). Plak het klad op een stuk karton, dat kan gewoon met plakband of schilderstape. Steek het stuk karton (met het klad er op) in het shirt, met de tekening naar de achterkant. Trek met textielstift de lijnen over van het klad die je in het shirt hebt gestoken. Kleur de tekening eventueel in met textielstift. Laat het shirt drogen zoals aangegeven op de verpakking van de textielstiften. Fixeer de tekening door er overheen te strijken zoals aangegeven op de verpakking van de textielstiften. Nu hoeft papa het shirt alleen nog maar aan te trekken en lekker op zijn buik te gaan liggen…de kinderen kunnen met de autootjes gaan racen over de straat.  

Maak jij ook zo’n leuk massageshirt voor papa?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - massageshirt voor papaVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen. Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn. Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Op zoek naar meer speelplezier?

Ben je dol op spelletjes? Of wil je meer speelideetjes? Kijk dan op de pagina ‘Mama speelt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *