Een pittige tomaten salade

pittige tomaten salade

Een salade die fris is, maar toch iets extra’s heeft…dat is de pittige tomaten salade die een mooie balans heet tussen fris, zuur, zoet en pittig.

Pittig

Op zich kan deze salade prima zonder chili peper, maar met is toch een stuk lekkerder. Hij is op die manier namelijk meer in balans qua smaak. Mocht je echter niet tegen pittig kunnen of wil je dat ook de kinderen er van kunnen eten, dan kun je de chili peper dus achterwege houden.

Tijdens een etentje/BBQ zou je de fijngesneden chilipeper apart in een klein schaaltje kunnen serveren voor de liefhebbers.

Bij de BBQ

Wanneer ik met een grotere groep BBQ, maak ik vaak deze salade als bijgerecht. Hij is lekker fris, maar heeft toch een echte ‘bite’. Met kinderen moet je natuurlijk wel opletten dat ze wel tegen pittig kunnen…en anders deze salade dus even laten staan. Ook zou je de chili peper dus apart kunnen serveren in een klein schaaltje.

Combineren

Wanneer ik voor een BBQ bijgerechten maak, probeer ik zo veel mogelijk bijgerechten te combineren qua ingrediënten. Op deze manier heb je veel variatie maar hoef je niet veel verschillende ingrediënten te kopen. Ik maak dan een komkommersalade/appel-komkommer salade, pittige tomaten salade en pasta salade/rijst salade.

Het recept voor een pittige tomaten salade

Ingrediënten
  • 1 doosje cherry tomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • olijfolie
  • citroen (sap)
  • 2 gedroogde chili peper
  • 1 el honing
  • verse tijm
  • pijnboompitjes
  • peper
  • zout
Bereiding

Snijd de tomaatjes in kwarten.

Doe deze in een kom.

*Schil eventueel de komkommer.

Snijd de halve komkommer in kwarten.

De kwarten snijd je in plakjes en doe ze bij de tomaatjes.

Doe er een scheutje olijfolie en een beetje citroensap bij.

Snijd de chili pepertjes zeer fijn en doe deze er ook bij.

Doe de honing er bij.

Voeg verse tijm, pijnboompitten per en zout naar smaak toe.

Schep de salade door elkaar.

 

Bewaren voor later

Pinterest - pittige tomaten saladeVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op koken (of eten)?

Houd jij er ook zo van om te koken of om te eten? Kijk dan vooral ook op de pagina ‘Mama kookt‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *