Stempelen met schuursponsjes

stempelen met schuursponsjes

Eerst heb je knipplezier bij het maken van de stempels en daarna heb je lol bij het stempelen met schuursponsjes. En het is ook nog eens een goede oefening.

Verschillende vormen

Uit 1 schuursponsje kun je drie stuks knippen, elk in een andere grootte. Ik koos voor een vierkant, driehoek en cirkel. Maar je kunt er ook ovalen, rechthoeken, hartjes, sterren, enz. uit knippen. Je kunt trouwens ook letters en cijfers maken. Maak de vorm alleen niet te complex, want die details zul je bij het stempelen niet echt meer zien.

Hergebruik

De gemaakte stempels van schuursponsjes kun je makkelijk schoonmaken door ze even uit te spoelen onder de kraan. Hierna kun je ze goed uitknijpen, laten drogen en vervolgens opbergen voor een volgende keer.

Oefenen

Met het stempelen kun je verschillende vaardigheden oefenen. Zo kunnen kinderen de namen van de vormen oefenen, kunnen ze de namen van de kleuren oefenen en kleuren mengen (geef in dat geval enkel geel, blauw en rood/magenta), en ze oefenen hun fijne motoriek. Naast deze vaardigheden leren ze ook kijken naar wat ze met de vormen kunnen creëren. Wij maakten bijvoorbeeld dino’s met deze vormen, maar je kunt ook poppetjes, huizen, bomen en dieren maken.

Voor jong en oud

Wanneer je gaat stempelen met schuursponsjes, kun je de stempeltjes van tevoren maken wanneer je dit doet met jonge kinderen. Zodra kinderen zelf prima kunnen knippen, kunnen ze de stempels ook zelf maken…ook dit is weer een mooie motorische oefening. Wanneer er bijvoorbeeld letters en cijfers gemaakt worden, moet er ook nagedacht worden over het spiegelen…wat ook weer een prachtige oefening is.

Aan de slag

Voor het stempelen met schuursponsjes heb je het volgende nodig:

  • *eventueel stift
  • schuursponsjes
  • schaar
  • papier
  • verf
  • bordje

*Teken de vormen op het groene deel van de spons. Houd er rekening mee dat de afdruk in spiegelbeeld te zien zal zijn.

Knip de schuursponsjes in de gewenste vormen.

Doe een beetje verf op het bordje.

Dip een vorm naar keuze met de groene kant in de verf.

Stempel de vorm op het papier. Om een mooi gevulde vorm te krijgen moet je een beetje drukken of deppen.

Ga jij ook stempelen met schuursponsjes?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - stempelen met schuursponsjesVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *