Een tak als raamdecoratie

Tak als raamdecoratie

Deze prachtige tak lag om onverklaarbare reden in ons houthok. De tak schreeuwde er natuurlijk om om gebruikt te worden. Ik gebruikte de tak als raamdecoratie.

Waarom een tak voor het raam?

Buiten dat het erg erg gezellig uitziet, is het ook nog eens functioneel. Door iets voor het raam te hangen, leg je de focus niet meer op de ruimte achter het raam, maar op de raamdecoratie. Hierdoor zijn mensen minder geneigd om naar binnen te gluren.

Een tak door het jaar

Wanneer je een tak als raamdecoratie gebruikt, kun je hem helemaal versieren naar eigen smaak. Dat hoeft natuurlijk niet permanent te zijn. Je kunt de tak ook veranderen gedurende het jaar. Zo kun je er dingen aan hangen die je in het bos of op het strand hebt gevonden (als herinnering) of een leuke hangertjes die je tegenkwam tijdens het shoppen (omdat ze zo leuk bij het interieur staan).

Maar je kunt de tak ook versieren voor de feestdagen. Met Valentijnsdag kun je er hartjes in hangen. Met Pasen kun je de tak versieren met veertjes, eischalen en kunsteitjes. Met Kerst kun je hem weer vol hangen met kerstballen en kerstslingers en lichtjes. En zo kun je hem helemaal in de stijl van de periode versieren. In de herfst zou je er zelfs blaadjes aan kunnen hangen en in de lente bloemen (geen echte natuurlijk, want die verwelken te snel). De mogelijkheden zijn eindeloos.

Materiaal

Ik maakte een tak voor de kerstdagen. De tak heb ik versiert met een subtiele kerstslinger, kerstballen (die ik gemarmerd heb met nagellak) en wat natuurlijke hangers. Zelf houd ik niet zo van te veel tierelantijntjes en houd ik vooral van natuurlijk materiaal. Ik wilde hem dan ook lekker rustig houden.

Aan de slag

Voor het maken van een tak als raamdecoratie heb je het volgende nodig:

  • lange tak
  • dingen om op te hangen aan de tak
  • lintjes/touwtjes
  • schaar
  • eventueel slinger, lichtjes, enz.

Bevestig touwtjes of linten aan de uiteinden van de tak en hang de tak hieraan op de gewenste hoogte voor het raam (wij hebben hem aan twee kleine spijkertjes hangen).

Hang de decoratie aan de tak met touw of lint.

Versier de tak eventueel met een slinger, lampjes…of waar je het ook mee wilt versieren.

Tip: probeer in lagen te werken en wees niet bang om te combineren. Zo heb ik een bal in het hartje gehangen, zodat de twee verschillende materialen meer samen komen.

Maak jij ook zo’n leuke tak als raamdecoratie?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - tak als raamdecoratieVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *