Een vlinder lolly als traktatie

Vlinder lolly traktatie

Onze kleine meid is binnenkort jarig en dan moet er uiteraard ook getrakteerd worden. Ze wil dit jaar graag lolly’s trakteren en ze wil een kinderfeestje in het thema ‘insecten’. Dat hebben we gecombineerd door de lolly’s om te toveren tot vlinders.

Lolly

Onze kleine meid heeft iets met lolly’s. Ze is er dol op. Maar omdat ze nog best beweeglijk is, krijgt ze die niet zo vaak…eigenlijk zelden. Ik denk dat ze daarom graag wil trakteren op lolly’s, want dan mag ze weer een lolly.

Vlinders

Een kale lolly trakteren vind ik een beetje saai. Een lolly kun je al heel makkelijk met een kleine aanpassing omtoveren tot iets leuks. Zo hebben we onze creativiteit al eens los gelaten op een aantal lolly’s.

Lees ook: Lolly’s als traktatie

Toen hadden we ook een vlinder gemaakt, maar ik vond dat ik dat nog wel een beetje mooier kon. En dus maakte ik tekeningen van 5 verschillende vlinders. Ik heb ze getekend van de bovenkant en de onderkant, zodat ze net echt lijken…nou ja, bijna dan 😉

Trakteren

Om ze uit te delen ga ik nog bloemen maken. In elke bloem komt een lolly en een pen met een zelfgemaakt vingerpoppetje. Zo krijgt elk kind iets lekkers en iets leuks om te houden.

Materiaal

Ik heb de vlinders afgedrukt op ‘gewoon’ papier. Doordat je twee laagjes op elkaar plakt, worden de vlinders stevig genoeg om op een lolly te rijgen en flexibel genoeg om mooi te krullen.

Printable

De printable voor de vlinder lolly traktatie staat te koop in het winkeltje, hij kost daar €1,00. Zodra het bedrag op de rekening staat, ontvangt je de link naar het document. Tip: Sla na ontvangst het bestand gelijk op, zodat je het bestand niet kwijt raakt. In het document vind je 5 verschillende vlinders.

Aan de slag

Voor het maken van de vlinder lolly traktatie heb je het volgende nodig:

  1. Print de printable uit.
  2. Knip de vlinders uit.
  3. Plak de twee vlinders die bij elkaar horen precies op elkaar, zodat elke vlinder een bovenkant en onderkant heeft.
  4. Wanneer de lijm droog is, kun je de twee rondjes uitknippen/prikken/snijden.
  5. Schuif met een draaiende beweging de lolly door de twee gaatjes, zo gaat het papiertje van de lolly ook mee in het gaatje.

Maak jij ook zo’n leuke vlinder lolly traktatie ?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, bijvoorbeeld op Facebook, Instagram, Twitter of LinkdIn. Dat is natuurlijk ook helemaal prima.

Vergeet bij het delen niet een link te plaatsen naar dit bericht, zodat iedereen het verhaal en de activiteiten makkelijk kan vinden.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *