Gigantosaurus

Gigantosaurus

‘Gigantosaurus’ is een spannend, grappig en leerzaam boekje. Er worden een aantal dinosauriërs benoemt en is daarmee perfect voor de echt dino-liefhebbers.

Het verhaal in het kort

Kinders, pas op voor de GIGANTOSAURUS. Hij heeft altijd HONGER, hij heeft altijd TREK. Blijf uit de buurt van zijn KLAUWEN. Blijf uit de buurt van zijn BEK.

Als vier dinokinderen samen gaan spelen belooft een van hen de wacht te houden en de anderen te waarschuwen mocht de gigantosaurus komen. Hij maakt er echter een spelletje van en roept iedere keer terwijl er niks aan de hand is. Net als de anderen hem niet meer geloven is de gigantosaurus écht in de buurt.

Over het boek

‘Gigantosaurus’ is een boek dat is geschreven door Jonny Dudle en is uitgegeven door De Fontein. Het boekje is iets groter dan een A4 formaat en heeft papieren bladzijden. Er is ook een kartonnen versie. De illustraties zijn eveneens door Jonny Dudle gemaakt.

Onze ervaring

‘Gigantosaurus’ is een spannend boek waarin verschillende soorten dinosauriërs benoemd worden.

De tekst is op rijm en zorgt voor een fijn ritme tijdens het voorlezen.

Het verhaal is spannend en zit vol kleine grapjes.

De tekeningen zijn erg leuk. De dinosauriërs zijn goed te herkennen, maar zijn wel op een kindvriendelijke manier getekend.

Aanrader of niet?

Onze kleine meid is helemaal verliefd op dit boekje. Ze houdt van dino’s en dit is dan ook een perfect verhaaltje waarin ze alle soorten kan benoemen die er voorbij komen. In het verhaal zit zelfs een kleine les verwerkt…en die les is erg bruikbaar bij peutertjes die nog graag jammeren om eigenlijk niets 😉

Bij het boek zit een prachtige poster met op de ene kant de gigantosaurus en op de andere kant een overzicht van wanneer welke dinosaurus (uit het boek) leefde. Erg leuk gedaan.

Er is alleen 1 klein dingetje. Onze kleine dino-liefhebber kent al veel dino namen…en dus ook de Giganotosaurus. Zij denkt dus telkens dat ik het verkeerd voorlees en verbetert mij wanneer ik ‘Gigantosaurus’ zeg.

Op tv

Wist je dat ‘Gigantosaurus’ ook te zien is op tv? Elk zaterdag en zondag zijn er 2 afleveringen te zien op Disney Junior. Wij zijn fan…alleen is het soms wel erg irritant wanneer bijvoorbeeld ‘Triceratops’ niet goed uitgesproken wordt. Wel leuk is dat ‘Giganto’ eigenlijk stiekem best wel lief is in de serie.

Meer weten?

Wil je weten hoe het hele verhaaltje gaat, dan kun je dit filmpje kijken waarin ik ‘Gigantosaurus’ voorlees.

Waar kun je ‘Gigantosaurus’ kopen?

‘Gigantosaurus’ is onder andere te koop via bol.com. En kost hier €14,50.

Bewaren voor later

Pinterest - gigantosaurusVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op de leespagina ‘Mama leest voor’.

One thought on “Gigantosaurus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *