Het allermooiste boek over dinosauriërs

het allermooiste boek over dinosauriers

Heb jij een dinoliefhebber in huis? Dan is dit een prachtig boek om af en toe door te neuzen. Al is het om de fantastische illustraties.

Dol op dino’s

Onze kleine meid is dol op dino’s. Wie al wat langer meeleest op ‘Mama Duizendpoot’ zal dat ook niet ontgaan zijn. We hebben al een aardige collectie knuffels, speelgoed, kleding, knutsels en boeken…allemaal van dinosauriërs. ‘Het allermooiste boek over dinosauriërs’ is denk ik toch wel het meest favoriet van alle dinoboeken. Het is ook haar eerste boek over dino’s. Ik moest haar vaak Het allermooiste boek over dinosauriërs - triceratopsvoorlezen uit het boek met de prachtige plaatjes (en dat terwijl het geen voorleesboek is). Ze wilde weten welke dinosauriërs er op onze planeet leefden en hoe ze leefden. In een rap tempo leerde ze alle namen en had ze al snel een aantal favorieten. De Spinosaurus, Triceratops, Parasaurolophus en Ankylosaurus heb ik al wel meer dan honderd keer voorgelezen.

Educatief

Het boek is vooral educatief. In het boek vind je informatie over 36 verschillende dino’s. Het boek heeft hierin een indeling gemaakt: land, lucht en water. Er worden bekende dinosauriërs behandeld, zoals de Tyranosaurus Rex en de Triceratops. Maar ook de minder bekende dino’s komen aan bod, zoals de Corythosaurs en de Gastonia.

Betutteling

Ik moet zeggen dat ik dino’s ook erg fascinerend vind. Toen ik klein was, vond ik ze al prachtig en indrukwekkend. Maar ja, in mijn tijd kon je niet zo makkelijk iets vinden over dinosauriërs…dan moest je echt even naar de bibliotheek en hopen dat je daar iets geschikts kon vinden. Tegenwoordig kom je om in datgene wat je zoekt. Wanneer je dinosauriërs zoekt, kom je dan ook al snel bij allerlei tekenfilmpjes en plaatjes voor kinderen. Op zich is dat prima, maar heel realistisch zijn die plaatjes niet. Ze zijn wat betuttelend…alles wat eng kan zijn is weggehaald en daar is een lieve glimlach overheen geplakt.

Het allermooiste boek over dinosauriërs - spinosaurusDit boek is absoluut niet betuttelend. Zo staat er ook een tekening in van de Spinosaurus die een vis eet en een Coelophysis die een kleine reptiel eet. En je ziet dan ook echt bloed bij de prooien. Ook worden alle scherpe tanden niet bespaard gebleven…en de glimlachjes staan er absoluut niet in. Zijn de tekeningen eng? Wij vinden van niet, wij vinden de tekeningen prachtig. Ze zijn realistisch getekend en staan er in hun prachtige kleuren op.

Evolutie

Het allermooiste boek over dinosauriërs - sarcosuchusWat ik zelf heel mooi vind, is dat je heel goed kunt zien hoe sommige dieren van nu ontzettend veel lijken op de dieren/dino’s van toen. Zo lijkt de dolfijn op een Ichtyosaurus, de struisvogel op een Avimimus en de eend op een Microraptor. Ook zie je hoe de krokodil in al die jaren eigenlijk niets is veranderd wanneer je hem vergelijkt met de Sarcosuchus.

Waar kun je ‘Het allermooiste boek over dinosauriërs’ kopen?

Wij hebben het prachtig boek gekocht in de boekenwinkel hier om de hoek. Maar hij is ook te koop bij bol.com

Bewaren voor later

Pinterest - Het allermooiste boek over dinosauriersVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Ook dol op dino’s?

Ben je, net als de kleine meid, dol op dino’s? Zoek dan eens onder de term dino.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op onze leespagina ‘Mama leest voor’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *