Het houten dokterssetje van Hape

dokterssetje van Hape

Wie heeft er vroeger geen doktertje gespeeld? Ik denk dat iedereen dat wel heeft gedaan. Al was het maar om een bezoekje aan de dokter of aan het consultatie bureau te verwerken. En wat is er dan leuker dan te spelen dat je dokter bent met een dokterssetje waarvan de stethoscoop echt werkt!

De zoektocht

Toen ik op zoek ging naar een dokterssetje wilde ik iets wat lang mee zou gaan. Ze hadden namelijk al een dokterssetje van plastic, ooit gekregen op een verjaardag, maar het koffertje was al snel stuk en de spulletjes die er in zaten helaas ook. En dat terwijl de meiden het leuk vonden om doktertje te spelen. Het was dus tijd voor een vervanging die al het misbruik van de meiden wel kon verdragen.

Mijn oog viel op het dokterssetje van Hape

Ik besloot op zoek te gaan naar een dokterssetje van hout. Dit omdat hout stevig is, redelijk hufterproof is en vaak langer mooi blijft. Tijdens mijn zoektocht viel mijn oog al snel op het dokterssetje van Hape. Het is een stoffen koffertje met daarin een houten thermometer (met elastieken indicator), houten spuit, houten tube (zalfje), en stethoscoop van plastic en een bloeddrukmeter van hout, elastiek, touw en plastic. Tja, niet alles kan van hout zijn…althans, het is niet altijd even handig.

Een grote verrassing 

Toen ik voor het eerst met dit setje dokter moest spelen van de kleine meid, was ik zeer verrast. De stethoscoop werkt namelijk echt. Je kunt echt een hartslag versterkt horen. Wauw, dat is leuk. Ik luisterde op dat moment dus gewoon naar het hartje van mijn kleine meid, die ik voor het laatst had gehoord toen ze nog in mijn buik zat. Ik vond het even een heel bijzonder moment.

En ondertussen heeft het setje twee creatieve uitbreidingen gekregen…maar daarover lees je binnenkort meer…

Dol op spelletjes en spelen?

Op zoek naar nog meer spelletjes en speeltips? Kijk dan vooral bij de pagina ‘Mama speelt’.

2 thoughts on “Het houten dokterssetje van Hape

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *