Het kleurenmonster gaat naar school

het kleurenmonster gaat naar school

‘Het kleurenmonster’ heeft een vervolg: ‘Het kleurenmonster gaat naar school’. Dit boekje is al net zo leuk als zijn voorganger.

Het verhaal in het kort

School, wat is dat voor iets?

Het kleurenmonster is een beetje zenuwachtig. Hij gaat vandaag voor het eerst naar school en hij heeft geen idee wat dat inhoudt.

Wees maar niet bang, monster! Er wachten daar nieuwe avonturen op je, en je zult veel nieuwe vrienden maken.

Ga met het kleurenmonster mee naar school en ontdek wat hij allemaal meemaakt.

Over het boek

‘Het kleurenmonster gaat naar school’ is een boek dat is geschreven door Anna Llenas en is uitgegeven door ‘De vier windstreken’. Het boekje is compact en is gemaakt van papier. De illustraties zijn basic en zijn eigenlijk ‘knutsels’

Onze ervaring

‘Het kleurenmonster gaat naar school’ is een vervolg op ‘Het kleurenmonster’. Ik dit boek zit weer vol kleur en prachtige basic illustraties. Ik blijf het leuk vinden hoe je kunt zien dat de illustraties eigenlijk geknutseld zijn. Het nodigt heel erg uit om met kinderen te knutselen.

De zinnen zijn kort en bestaan ook uit korte woorden. Dit zorgt er voor dat het makkelijk voorleest en ook goed begrepen wordt.

Het verhaal gaat over de eerste schooldag. Doordat het kleurenmonster een bepaalde kleur krijgt bij zijn emoties, is het erg duidelijk hoe het kleurenmonster zich voelt. Ook in dit boek komen verschillende emoties aan bod…al worden ze nu niet specifiek benoemd.

Aanrader of niet?

Wij waren al fan van ‘Het kleurenmonster’ en daar heb ik ook de nodige dingen omheen gemaakt. Zo heb ik een filmpje gemaakt waarin ik laat zien hoe je zelf een kleurenmonster kunt tekenen. Ook heb ik een filmpje gemaakt waarin ik laat zien hoe je een kleurenmonster kunt knutselen van een wc rolletje (die je ook nog eens als traktatie kunt gebruiken door hem te vullen met Skittles). Verder hebben we sorteerpotjes gemaakt om tijdens het verhaal de emoties/kleuren van het kleurenmonster te sorteren. Speciaal voor in de klas heb ik een zorgenvriendje gemaakt in de vorm van een kleurenmonster en heb ik nog een handpop gemaakt die je ook als washand kunt gebruiken (daar lees je binnenkort meer over). Het kleurenmonster houdt ons hier dus wel bezig.

Nu gaat het kleurenmonster dus voor het eerst naar school en dat bevalt onze kleine meid wel. Zij gaat nu naar de peuterplusgroep en gaat dus ook naar ‘school’. Alle dingen die zij zo leuk vindt aan school, beleeft het kleurenmonster ook (op het slapen na dan). Ik denk dat ik nog wel even zoet ben met het kleurenmonster, want ook dit boekje zorgt weer voor de nodige inspiratie…misschien moet ik voor haar maar een kleurenmonster rugtas gaan maken 😉

Meer weten?

Wil je weten hoe het hele verhaaltje gaat, dan kun je dit filmpje kijken waarin ik ‘Het kleurenmonster gaat naar school’ voorlees.

Waar kun je ‘Het kleurenmonster gaat naar school’ kopen?

‘Het kleurenmonster gaat naar school’ is onder andere te koop via bol.com en kost hier €14,95.

Bewaren voor later

Pinterest - het kleurenmonster gaat naar schoolVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op de leespagina ‘Mama leest voor’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *