Het Stoffen Spektakel…onze traditie

stoffen spektakel

Het klinkt misschien een beetje raar, maar een middagje Stoffen Spektakel is de nieuwe traditie van de meiden en mij…lekker een echt damesuitje.

De traditie

Ik naai graag en dat doe ik vooral voor de meiden. De meiden vinden het ook erg leuk wanneer ik iets voor hun maak. Meestal maak ik speelgoed en dergelijk en af en toe maak ik ook kleding. Wanneer ik kleding maak voor de meiden, mogen ze altijd zelf het stofje uitkiezen, dit vinden ze heel leuk.

Toen we vorig jaar voor het eerst met ons drietjes (ik en de meiden) naar het Stoffen Spektakel gingen, waren de meiden helemaal in hun nopjes. Ze zagen zo veel leuke stofjes…en ze wisten ook precies wat ik er mee moest maken. Toen we klaar waren, riepen ze: “Gaan we de volgende keer weer?” En dus gingen we dit jaar weer…met weer een hele buit kwamen we thuis.

Wat kun je op het Stoffen Spektakel vinden?

Op het Stoffen Spektakel vind je vooral kraampjes van stoffenwinkels. De een werkt met lappen die je per meter kunt kopen en een ander werkt weer met coupons van 0,5 of 1,0 meter. Je moet dus wel heel goed opletten wanneer je iets koopt, want je wilt niet met een halve meter thuis komen terwijl je een meter had gewild…andersom is natuurlijk geen enkel probleem ;).

Verder vind je er ook fournituren kraampjes en nog een paar kraampjes met applicaties, naaimachines en lockmachines. Maar de nadruk ligt toch echt op stof.

Een goede planning

Voordat we gaan, maak ik een planning. Niet zo zeer een planning van wat we er moeten doen, maar wat ik allemaal wil maken. Voor deze lijst zoeken we dus stofjes en fournituren. Ik merk dat het maken van een lijst mij helpt bij het zoeken en kopen. Dit jaar was het best makkelijk qua planning, want op de lijst stonden: zeemeermin pakje, dino slaapzak en kleren voor de meiden. De meiden mochten dus volop kiezen. En voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn man €100,00 mee (wat steunt hij mij toch lief), dus we konden lekker ons gangetje gaan daar.

Mijn favoriete kraampjes

Mijn meest favoriete kraam is toch wel die van Stoffendienst. Zij verkopen enkel coupons van een halve meter, maar dit zijn wel super mooie stofjes. Ook hun kraam is een lust voor het oog, want alle stofjes zijn op soort en op kleur gesorteerd. Helaas staan ze er dit jaar niet…maar gelukkig hebben ze een webshop 😉

Bij Spoelders Stoffen ben ik ook elke keer nog geslaagd. Ze hebben prachtige jeansstofjes, maar ook hele leuke coupons van een meter. In Groningen staat hun kraam gelijk bij de ingang van de zaal.

Ook bij Van Der Heiden Stoffen vinden we telkens super leuke stofjes. Zij hebben stof per meter, maar ook coupons van een meter.

Ik heb helaas geen idee van welke stoffenwinkel de kraam is, maar ze hebben ongelooflijk veel verschillende kleuren verduisterende gordijnen. En nu had ik verwacht dat dit duur zou zijn, maar de stof was echt spotgoedkoop! De gordijnen hangen bij ons bij de voordeur en op de slaapkamer (in verband met de nachtdienst van mijn man) en ze bevallen ontzettend goed. Mocht ik weer verduisterende gordijnen willen maken, dan ga ik de stof zeker weer daar kopen.  (Als iemand wel weet hoe deze kraam heet, dan hoor dat heel graag, want dan vermeld ik ze uiteraard even)

Opvallend

Dit jaar stond er een grote kraam met onwijs veel leer. Wauw, ik heb mijn ogen uitgekeken. (Helaas stond ‘een tas voor mijzelf maken’ niet op de planning).

Vorig jaar waren er nog best veel kraampjes met paneelstofjes. Toen vonden we ook een prachtig paneeltje met dino’s voor een jurkje voor de kleine meid. Ik had gehoopt dat er dit jaar weer leuke paneelstofjes zouden zijn, maar dat viel erg tegen…niet omdat er geen leuke waren, er waren er gewoon ontzettend weinig (en al helemaal niet met dino’s).

Verder vond ik een meneer bij de kraam van Stofhandel Van Mook erg onbeschoft. Ik had het echt nog nooit meegemaakt. Ik hoefde maar 1 meter van een bepaalde stof. Deze stof wilde de kleine meid erg graag voor haar dinoslaapzak die hier op het naaiprogramma staat. Het was de laatste rol en er zat blijkbaar nog maar 1,5 meter op de rol (bleek later). Normaal gesproken krijg ik dan die laatste halve meter er bij of in overleg iets goedkoper (maar meestal gewoon gratis). Deze meneer vond dat we dan maar pech hadden, want we konden dan niet 1 meter kopen. Er werd ook niets overlegd, hij legde de rol gewoon weer weg…zonder iets te zeggen! Dus ik vroeg netjes waarom hij geen meter van die stof knipte. “Er zit nog maar 1,5 meter op!” En daarmee was weer de zaak gesloten…geen overleg…gewoon door naar de volgende klant. Ik was verbouwereerd. Toch maar even verder vragen. Ik vroeg waarom ik dan geen meter mocht, want dat zat wel op de rol. “Dat doe ik niet, dan zit ik met die halve meter”. Dus! Ik kon blijkbaar kiezen: of ik kocht 1,5 meter of ik kocht niets. Pfff, het is dat die stof (of iets vergelijkbaars) verder nergens was, want anders kon hij voor mij de boom in. Wat een gebrek aan klantvriendelijkheid! Het ging mij niet eens echt om die halve meter die mij verplicht werd er extra bij te kopen, want dat krijg ik wel op. Maar de manier waarop ik behandeld werd als klant vond ik ronduit onbeschoft. Zo had nog nooit een stoffenkraam (of welke kraam dan ook) mij ooit behandeld. Mij zie je volgend jaar in ieder geval niet meer bij die kraam.

Voorzieningen

De meiden en ik zijn alleen nog maar in Groningen geweest en we weten dus alleen hoe het er daar is qua voorzieningen.

Garderobe

Voor de inging van de zaal is een kleine open ruimte. Hierin staan kapstokken waar je je jas kunt ophangen. Deze is onbewaakt (maar wel gratis), dus wij halen alles wel uit onze jaszakken.

Eten en drinken

Er zijn twee plekken waar je even iets kunt eten en drinken. Op de begane grond is een hoekje waar je iets kunt halen en achterin is nog een trappetje omhoog waar je uitkomt bij een grote plek waar je iets uitgebreider kunt eten en drinken.

Toiletten

Tussen de eetgelegenheden zit een trap naar beneden waar de toiletten zich bevinden. De toiletten waren netjes verzorgd. Of er op de begane grond nog ergens in de Martiniplaza toiletten zijn, weet ik eigenlijk niet…maar in de zaal van het Stoffen Spektakel heb ik verder geen toiletten gezien naast die onderaan de trap.

Wat vinden wij van het Stoffen Spektakel?

Wij vinden het Stoffen Spektakel een super gezellig uitje. We gaan er met de bus naartoe (want de meiden reizen graag met de bus) en mijn man haalt ons weer op…samen met de buit. We struinen heerlijk door de stofjes en maken al plannen terwijl we kijken. Tussendoor eten we nog even een patatje en na afloop kopen we nog iets bij de snoepjeskraam bij de uitgang. Het nagenieten van de stofjes en het uitkijken naar de volgende keer is al even leuk.

Onze buit

groene dino stof grijze dino stof oker poesje stof oker stipjes stofDit jaar hadden we weer een super leuke buit. We hadden dit keer best wel veel coupons. De grote meid had de twee bijpassende oker stofjes gekozen. De kleine meid had de twee dino stofjes uitgezocht. Dit gaan shirtjes, jurkjes en eventueel nog ondergoed worden.

eenhoorn stofDe stof met eenhoorns hebben ze samen uitgezocht. Ze houden namelijk van twinnen en met deze stof moest er absoluut ge-twind worden. Ze wilden hier heel graag zwierjurkjes van…en dus gingen er twee coupons mee. Het effen blauwe stofje wordt ook gebruikt voor het jurkje, zo wordt het donkere en drukke een beetje gebroken.

rib stofjes

De blauwe en oker ribbeltjes stof was een topkoop. Voor €10,00 kreeg ik 3 meter. Ik heb dus voor beide 1,5 meter genomen. De oker stof is al verwerkt tot flared pants, kokerrokjes, haarbanden en scrunchies voor de meiden. Voor de blauwe willen ze graag dat ik hetzelfde ga maken. Lekker makkelijk, want het patroon is al klaar voor gebruik.

De blauwe schubbenstof wordt een zeemeerminnen pakje voor de grote meid. Ze heeft al een zeemeermin slaapzak met deze blauwe schubbenstof, maar haar rode zeemeermin pakje is inmiddels te klein geworden. Ze wil dus nog heel graag een nieuwe die wel past.

reptielen schubben stofVoor de kleine meid is er nog een regenboog reptielenschubben stofje meegekomen voor haar dino slaapzak.

En verder moesten er uiteraard ook nog een paar fournituren bij.

Agenda

Het Stoffen Spektakel heeft een eigen website. Hierop kun je informatie vinden over het Stoffen Spektakel, waaronder ook de agenda. Wil je dus weten of het een keer bij jou in de buurt is, dan kun je het beste even hier kijken.

Bewaren voor later

Pinterest - stoffen spektakelVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Meer over wat ik als mama mee maak?

Wil je meer lezen over mijn leven als (creatieve) mama? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama maakt mee’.

Meer uitjes met kinderen?

Ben je op zoek naar nog meer uitjes met kinderen? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama gaat op pad‘.

2 thoughts on “Het Stoffen Spektakel…onze traditie

  1. Hallo, hoe ik op je site gekomen ben weet ik ff niet meer, maar wat ik wel weet is dat ik door jouw site nu super leuke stofjes (coupons)heb gekocht bij Stoffendienst en daar ben ik super blij mee.
    Ik ga zelf ook regelmatig naar stoffen spektakel maar dan in Goes(Zeeland). Geweldig op het gemakje rommelen in duizenden stofjes.
    ik heb met plezier wat rondkeken op je site erg leuk.
    Ik vond het leuk om je dit ff mede te delen.
    Groetjes Jolanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *