Een haai slaapzak

haai slaapzak

Oh nee…een HAAI (slaapzak)! En hij gaat je opeten! Met deze slaapzak kan het buurjongetje lekker warm worden, lekker knus op de bank zitten…of gewoon spelen dat hij wordt opgegeten door een haai.

Lekker knus en warm

In een eigen slaapzakje voor de buis is heerlijk knus en ook nog een lekker warm. Het slaapzakje is ook goed te gebruiken in een buggy of bolderkar…al moet je er bij de buggy dan wel rekening mee houden dat de staart niet zo lang is dat hij over de straat sleept ov in de wielen komt 😉 Dan zou je wellicht beter een monster slaapzak kunnen maken.

Glimmende schubben

Toen ons buurjongetje de schubbenstof van de zeemeermin slaapzak zag, was hij gelijk verliefd. Hij wilde ook een zeemeermin slaapzak…alleen maar om de mooie stof. Ik snap dat wel. Maar hij heeft niets met zeemeerminnen, dus dat thema vond ik een beetje zonde eigenlijk. Wat hij wel leuk vind is haaien, dat leek mij een veel passender idee.  Op deze manier had hij iets wat hij leuk vond en kon hij ook schubbenstof krijgen.

Hap!

Een haai vond ons buurjongetje een top idee. Maar nu moest ik nog weten of hij een haai wilde worden (en dus enkel een staart wilde) of dat hij door een haai opgegeten wilde worden. Dat laatste leek hem super grappig. En dus werd het een haai slaapzak die de arme jongen helemaal zou oppeuzelen 😉 

Materiaal

Omdat de binnenkant fijn moet voelen, heb ik deze van katoen gemaakt. Zo glijden de benen er ook makkelijk in. De voering heb ik van fleece gemaakt, omdat dit lekker warm is. De buitenkant is gemaakt van fleece en schubbenstof, omdat dit natuurlijk erg leuk is met een haaienstaart.

Patroon

Het patroon kun je zelf tekenen aan de hand van de beschrijving die in het document staat. Omdat je het patroon zelf moet tekenen, is hij gratis. Het patroon is te vinden in het winkeltje en kost dus €0,00. Wanneer de bestelling is voltooid, ontvang je het patroon via de mail. 

Aan de slag

Voor het maken van een haai slaapzak heb je het volgende nodig:

  • patroon
  • patroonpapier
  • meetlint
  • potlood
  • stof (grijs/zwart fleece, rood katoen en eventueel ‘schubbenstof‘)
  • schaar
  • garen
  • spelden/wonderclips
  • biaisband in de kleur van het fleece

Teken het patroon op patroonpapier. De kop teken je een met de cirkel. Tip: teken het patroon voor aan de stofvouw, zo blijven links en rechts aan elkaar gelijk.

Neem het patroondeel van de kop, lijf en staart aan een stuk over op katoen.

Neem het patroon ook over op katoen zonder de cirkel, zodat je de voorkant en de achterkant hebt van de binnenkant.

Leg de twee delen katoen met de goede kanten op elkaar en speld het vast.

Naai de katoenen haai langs de randen op elkaar. Let er op dat je de ‘bek’ open laat.

Knip het patroon door bij de stippellijn.

Neem de patroondelen over op fleece.

Naai de ogen met een zigzagsteek op de kop (zonder cirkel), zodat de randen gelijk netjes zijn afgewerkt.

Neem de patroondelen voor het lijf over op schubbenstof.

Naai de schubbenstof op het fleece, gewoon met de goede kanten naar boven. Naai dicht langs de randen.

Speld de kop en de staart op het lijf, met de goede kanten op elkaar. Dit doe je voor de voorkant en de achterkant.

Naai de delen aan elkaar.

Speld twee spiegelende delen van de buikvin met de goede kanten op elkaar.

Naai de buikvin langs de kromme zijden aan elkaar, de korte zijde laat je open.

Keer de buikvin binnenstebuiten.

Naai de open kant dicht, vlak langs de rand.

Maak de andere buikvin nu ook, net zoals je de eerste hebt gemaakt.

Speld de buikvinnen langs het lijf vast, op de aangegeven plek. Let er op dat de zijkant van de buikvin, langs de zijkant van het lijf ligt (de buikvinnen liggen dus op het lijf).

Naai de buikvinnen vast.

Leg de twee haaidelen van fleece met de goede kanten op elkaar.

Speld de randen goed op elkaar. Let er op dat de naden netjes op elkaar liggen bij de voorkant en de achterkant.

Naai de delen langs de rand op elkaar, maar laat de ‘bek’ open.

Schuif de katoenen haai in de haai van fleece.

Speld de beide delen langs de ‘bek’ aan elkaar.

Naai de delen vast aan elkaar, dicht langs de rand.

Vouw de witte strook fleece in de lengte dubbel en teken op de dichte kant een brede zigzag die tot het midden van de strook komt.

Naai over de zigzaglijn.

Knip de driehoekjes aan de dichte kant er uit.

Keer de strook binnenstebuiten en druk goed in de puntjes.

Naai de strook dicht aan de open kant.

Naai de tanden langs de ‘bek’ vast, dicht langs de rand. Laat de tanden elkaar bij de uiteinden ietsje overlappen en naai de overlapping nog even netjes op elkaar met een zigzag.

Werk de ‘bek’ netjes af met een biaisband. Knip eventueel vooraf even dicht langs de naad, zodat het biaisband er mooi omheen valt.

Maak jij ook zo’n leuke haai slaapzak?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

CreaKrea

Elke week is er een CreaKrea uitdaging, met elke week een ander thema. Het creatieve CreaKrea team bestaat nu uit Ilse van Kreanimo, Melanie van MelDiy, Emmy van Webkonijn, Ilse van De knutseljuf van Ede, Crea met kids en natuurlijk nog mijzelf. Vorige week was het thema ‘Instruments’ en liet ik je zien hoe je muziekinstrumenten van Pringlesbussen kunt maken.

Deze week is het thema ‘Ocean’ aan de beurt en maakteik een haai slaapzak. Ben je benieuwd naar alle creaties? Kijk dan vooral in de linkparty en bij het CreaKrea team. De link naar hun diy’s vind je vlak boven de linkparty.

Bewaren voor later

Pinterest - haai slaapzakVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Maar kijk vooral ook even in de linkparty waar je overigens ook diy’s (en recepten) mag delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De inzendingen delen wij op ons bord op Pinterest.

En vergeet natuurlijk niet om ook bij het CreaKrea team te neuzen:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

3 thoughts on “Een haai slaapzak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *