‘Lees beleving’ – een digitaal boek van het thema lente op Book Creator

Banner - BookCreator lente

Welkom bij ‘Lees beleving’. Het thema van deze maand is ‘lente’. De basis van dit project is een verhaal die je gratis kunt downloaden. Voor diegene die niet alleen willen lezen, maar ook willen luisteren is er een online boek. Dit boek kun je ook kopiëren en voorzien van eigen illustraties.

Lees beleving

Dit project is ontwikkelt voor de leesbevordering en het leesplezier bij jonge kinderen. Het is ook geschikt voor kinderen die net (Nederlands) leren lezen of moeite hebben met lezen.

Hier lees je meer over het project ‘Lees beleving’.

Lente

In het thema lente wordt er gewerkt rondom het verhaal ‘Lex geniet van de lente’. De basis is geheel gratis te downloaden in het startbericht. Daar vind je het verhaal, de handleiding voor de basis activiteiten en de bijbehorende werkbladen en activiteiten. Daar vind je overigens ook een linkparty vol met bijpassende activiteiten.

Online boek

Werken op papier is niet altijd leuk. Soms is het ook fijn om een boek op de tablet te kunnen lezen of van het bord. Daarom heb ik op Book Creator een digitaal boek gemaakt van het verhaal ‘Lex geniet van de lente’. Het verhaal kun je daar niet alleen lezen, je kunt het ook luisteren. Zo kunnen de jonge lezers er ook zelfstandig mee aan de slag. Verder kun je het boek ook kopiëren. Het leuke daarvan is dat je de kopie ook kunt bewerken. Ook het digitale boek heeft geen illustraties. Deze moeten de kinderen immers zelf maken. Zo kun je het boek dus mooi voorzien van eigen illustraties. Dan heb je helemaal een eigen persoonlijke versie van het boek.

Book Creator

Book Creator is een online platform waar je gratis gebruik van kunt maken. Je hoeft je alleen maar in te schrijven. Je kunt dan een eigen (strip)boek online zetten die je ten alle tijden weer kunt aanpassen. Je kunt een project zelfs delen en er samen aan werken. Dat is natuurlijk heel leuk voor in de klas.

Uitgebreid pakket

Voor iedereen die meer wil dan alleen een basispakket en het online boek is er ook een compleet pakket. Dit pakket bestaat uit een handleiding, bijbehorende werkbladen & knipbladen, een lijst met bijzondere woorden uit het verhaal…en voor de volledigheid zit ook het verhaal er bij. Dit pakket kun je in het winkeltje vinden voor het bedrag van €5,00. Zodra het bedrag op de rekening staat, ontvangt je de link naar de documenten. Tip: Sla na ontvangst de bestanden gelijk op, zodat je ze niet kwijt raakt. In de startmaand krijg je overigens automatisch korting. Je betaalt dan maar €2,50 voor het hele pakket. Na deze maand is de kortingsactie voorbij.

Blijf op de hoogte

Vind je het een tof project en wil je graag op de hoogte blijven van alle thema’s en activiteiten. Volg Mama Duizendpoot dan op Facebook, Instagram en Pinterest.

Bewaren voor later

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, bijvoorbeeld op Facebook, Instagram, Twitter of LinkdIn. Dat is natuurlijk ook helemaal prima.

Vergeet bij het delen niet een link te plaatsen naar dit bericht, zodat iedereen het verhaal en de activiteiten makkelijk kan vinden.

Bewaren en delen wordt overigens enorm gewaardeerd.

Ben je op zoek naar meer lees beleving?

Wil je actief aan de slag gaan met lees beleving? Kijk dan op de pagina ‘Lees beleving’. Hier komen alle verhalen (met de bijbehorende activiteiten te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *