‘Lees beleving’ voor een beter leesmotivatie: thema winter

Lees beleving - thema winter

Welkom bij ‘Lees beleving’. Deze maand werken we rondom het thema ‘winter’. De basis van dit project is telkens een nieuw verhaal die je gratis kunt downloaden. En alle activiteiten kun je delen in de linkparty. Doe je gezellig mee?

Lees beleving

Omdat leesbeleving belangrijk is voor leesbevordering en leesplezier wilde ik iets organiseren voor jonge kinderen…voor de kinderen die net (Nederlands) leren lezen of moeite hebben met lezen.

Elke maand een nieuw thema

Elke maand zal er een nieuw thema starten. Deze maand is dat het thema ‘winter’ en beleven we allerlei winterse avonturen.

Lezen

Het project draait om een verhaal. Dat is de basis van het project. Daar omheen heb ik een aantal activiteiten uitgewerkt, zodat kinderen het verhaal veel meer beleven en dus ook beter begrijpen. En wanneer je een verhaal beter begrijpt, is het leuker om te lezen.

Vaak wordt er pas aan leesplezier en leesbeleving gewerkt wanneer kinderen echt kunnen begrijpen wat ze lezen. Dat is natuurlijk zonde, want juist de beginnende lezers moeten gemotiveerd blijven om te lezen. Er moeten leeskilometers gemaakt worden om beter te kunnen lezen en dat gaat niet zonder motivatie. Vandaar dat ik dit project bedacht.

Hier lees je meer over het project ‘Lees beleving.

Delen in de linkparty

In de linkparty onderaan in dit bericht zal ik de bijbehorende activiteiten delen. Per hoofdstuk is dat minimaal een taalactiviteit, een rekenactiviteit en een knutselactiviteit. En soms is er ook nog een extra activiteit bij een hoofdstuk, zoals een recept. Verder zijn er ook nog activiteiten die passen bij het verhaal als geheel of bij het thema winter. Deze activiteiten zal ik ook in de linkparty delen.

Beleven doe je samen

Beleven doe je samen. Wat de een bedenkt, hoeft een ander niet opnieuw te bedenken. En waar de een niet aan dacht, bedenkt een ander. De linkparty staat om die reden open voor iedereen. Iedereen kan dus activiteiten delen die passen bij het verhaal. Je mag knutsels delen, maar ook recepten en spelletjes en liedjes en lesjes zijn meer dan welkom. Laten we elkaar helpen en inspireren. Laten we er samen voor zorgen dat kinderen het lezen met veel plezier beleven.

Basis pakket

Het basis pakket is geheel gratis en dus voor iedereen beschikbaar. Het basis pakket bestaat uit:

Wanneer je op de dingen uit de lijst klikt kun je deze gratis downloaden.

Uitgebreid pakket

Zoals ik al eerder heb uitgelegd zijn er ook taalactiviteiten, rekenactiviteiten en knutselactiviteiten aan elk hoofdstuk gekoppeld en nog veel meer leuke activiteiten. Hiervan deel ik de foto’s in de linkparty. Maar hier heb ik natuurlijk ook een complete handleiding bij geschreven compleet met bijbehorende werkbladen en knipbladen. Het uitgebreide pakket kun je in het winkeltje vinden voor de speciale actieprijs van €2,50. Na deze maand kost het pakket €5,00. Zodra het bedrag op de rekening staat, ontvangt je de link naar de documenten. Tip: Sla na ontvangst de bestanden gelijk op, zodat je ze niet kwijt raakt.

Winnen

Wil jij het digitale uitgebreide pakket graag winnen? Reageer dan onder dit bericht met waarom jij het uitgebreide pakket graag zou willen winnen. Ga voor extra winkansen naar het Facebook bericht en en naar het Instagram bericht en tag daar iemand waarvan jij denkt dat diegene het project ook leuk zou vinden.

Je kunt meedoen tot en met 7 januari 2022. Op 8 januari 2022 maak ik de winnaar bekend in de reacties onder dit bericht, op Facebook en op Instagram. De winnaar dient zich binnen 3 dagen te melden. Wanneer de winnaar zich niet meldt, zal ik na die 3 dagen een nieuwe winnaar kiezen.

De win actie van deze maand is afgelopen en de winnaar is bekend. Deze staat in de reacties. Wil je ook zo’n mooi uitgebreid pakket winnen? Wees niet getreurd. Volgende maand start er een nieuw thema en dan is er ook weer een nieuwe win actie.

Blijf op de hoogte

Vind je het een tof project en wil je graag op de hoogte blijven van alle thema’s en activiteiten. Volg Mama Duizendpoot dan op Facebook, Instagram en Pinterest.

Bewaren voor later

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, bijvoorbeeld op Facebook, Instagram, Twitter of LinkdIn. Dat is natuurlijk ook helemaal prima.

Vergeet bij het delen niet een link te plaatsen naar dit bericht, zodat iedereen het verhaal en de activiteiten makkelijk kan vinden.

Bewaren en delen wordt overigens enorm gewaardeerd.

Ben je op zoek naar meer lees beleving?

Wil je actief aan de slag gaan met lees beleving? Kijk dan op de pagina ‘Lees beleving’. Hier komen alle verhalen (met de bijbehorende activiteiten te staan.


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

10 thoughts on “‘Lees beleving’ voor een beter leesmotivatie: thema winter

  1. Ik zou dit pakket graag winnen. Ik geef les in een maatklas waar elk kind op eigen niveau verdergaat. We werken dus “op maat” van elk kind.
    Ik vind dit een bijzondere leuke manier om te kunnen blijven inzetten op het plezier van lezen.

  2. Wat een super leuk project! Ik zou dit pakket heel graag willen winnen voor mijn groep 3. Ik werk nu al naast de methode af en toe met verhalen die ze zelf kunnen lezen en de betrokkenheid is dan zo hoog! Ze hebben veel meer plezier in lezen als het ook betekenisvol is, maar ik vind het nu nog soms lastig om er zelf activiteiten aan te koppelen. Dit zou echt een steuntje en inspiratie zijn. Iig heel erg bedankt voor het maken en delen!

    1. Wat goed dat je dat al doet! Kinderen zijn inderdaad veel meer gemotiveerd wanneer een tekst betekenis heeft en ze de tekst meer kunnen beleven. Zo begrijpen ze ook veel beter wat ze lezen. En dank je voor het compliment trouwens. Ik zet je op de lijst.

  3. De win actie is afgelopen! Omdat dit de eerste maand is, ik deze maand jarig ben en deze maand ook nog eens de nationale feestdagen beginnen heb ik besloten iedereen die heeft aangegeven alle deelnemers te laten winnen. De deelnemers die hebben aangegeven dat ze het pakket willen winnen zijn: Inge de Smet, Colinde, Ergopajot en Kim Vw. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met jullie op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *