Mama, mag ik op de tablet?

op de tablet

De grote meid zat af en toe al op de tablet en daar werd de kleine meid af en toe best jaloers van. Zij wilde ook graag op de tablet. Maar zij was op dat moment nog maar 1 jaar oud. Wilden we wel dat zij ook al op de tablet zou gaan? Vonden wij dat zij hier mee om kon gaan?

Wel of geen tablet?

We besloten het eerst even aan te kijken op onze tablet (de grote meid had haar eigen kindertablet). Wij hebben in het begin altijd meegekeken op de tablet, zodat ze niet per ongeluk op ‘verkeerde’ dingen drukte. Zo kon ze rustig leren hoe ze met de tablet om moet gaan.

Toen bleek dat de tablet haar rust geeft en er voor zorgt dat ze even tot zichzelf kan komen, kochten ook voor haar een kindertablet. Zo kunnen ze allebei tegelijkertijd op hun eigen tablet. En omdat ze beiden op een ander account zitten, hebben ze helemaal hun eigen afspeellijst in Youtube. Ook hebben ze hun eigen favoriete apps op de tablet. Zo heeft de kleine meid ‘Rupsje nooitgenoeg’, ‘Nijntje’, ‘Jokie en Jet’ en ‘Duplo’ en de grote meid kijkt graag ‘Netflix’. Maar de kleine meid kijkt toch het liefst filmpjes op Youtube.

Zelf laten doen of toch samen?

Ik laat haar lekker zelf kiezen wat ze wil kijken, meestal zit ze naast mij of in mijn ‘holletje’ (ik lig op mijn zij en zij zit achter mijn benen). Uiteraard kijk ik mee zodra ik iets niet herken (na een tijdje kun je bijna elk gekozen filmpje wel dromen en weet je door te luisteren vaak wel welke geschikt is en welke niet). Zo kan ze haar eigen smaak ontwikkelen en komt ze af en toe hele leuke filmpjes tegen die ze anders nooit tegen was gekomen. Stuit ze toch op een ‘ongewenst’ filmpje (ondanks alle instellingen) of drukt ze per ongeluk op een ‘ad’ of iets anders, dan help ik haar uiteraard even weer op weg.

Lees ook: 1 Jaar oud en dol op muziek

Lil haar top 5 youtube filmpjes

Como pop staat bij haar nu absoluut op nummer 1…en dat begrijp ik heel goed. Dit zijn hele vrolijke liedjes die over poepjes, plasjes, snotjes enz gaan. Stiekem vind ik ze ook best wel grappig.

ABC Kid TV (tegenwoordig heet het Cocomelon) kijkt ze ook graag. Dit zijn allemaal liedjes waarvan het liedje over de eendjes haar favoriet is.

Super Simple Songs zijn hele makkelijk liedjes die vaak ook een educatieve achtergrond hebben. Zo leert ze de kleuren, de vormen, de familieleden, het abc, tellen en nog veel meer…in het Engels (buiten internet om is ze hier overigens in het Nederlands al langer mee bezig). Baby shark is toch wel haar favoriet.

Sprookjesboom de Musical vindt ze erg leuk, vooral de voorstelling ‘Hout hakken’ is hier al vaak bekeken. De liedjes zijn erg uitnodigend en worden dan ook fanatiek meegezongen. Misschien wordt het dan toch tijd om bij ons volgende bezoek aan de Efteling eens het theater in te gaan.

Jokie en Jet kijkt ze ook graag, zowel de filmpjes als de liedjes. Maar de leukste liedjes zijn toch wel ‘Speeltuin‘  en ‘IJsjes eten‘…dat is ook zo’n beetje haar lijflied.

One thought on “Mama, mag ik op de tablet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *