Matras, kussens en deken voor in de bolderkar

Matras, kussens en deken voor in de bolderkar

Ga je op vakantie? Of af een toe een dagje naar een pretpark of dierentuin? Dan is een bolderkar ideaal. Ik maakte een matras, kussens en deken voor in de bolderkar. Zo hebben de meiden net iets meer comfort wanneer we op pad zijn.

Een beetje comfort

Wij wilden graag een bolderkar mee op vakantie en wel zo’n opvouwbare variant. Hoewel er een verstevigde bodem in de kar zit, zit de bolderkar niet erg comfortabel. WP_20180626_11_48_34_Pro (2)Voor eventjes kan het prima hoor, maar wanneer we naar en pretpark gaan, wil ik toch wel dat de meiden er comfortabel in zitten. Daarom maakte ik een matras, kussens en deken voor in de bolderkar. Nu kunnen de meiden lekker in de bolderkar zitten, zich opwarmen wanneer het iets kouder is en eventueel lekker slapen (voor deze foto heeft onze kleine meid heel lief geposeerd…ze had er duidelijk lol in). Let er wel op dat wanneer jouw kind in de bolderkar slaapt, hij/zij niet met het gezicht in een kussen komt (rebreating) of te warm wordt door de kussens of het dekentje.

Extra schaduw

In een bolderkar zit jouw kind onbeschut. Dat betekent ook dat jouw kind volop wordt blootgesteld aan de zon. Aan de stang van de bolderkar kun je eventueel een parasol voor de kinderwagen vast maken, zodat jouw kind een beetje schaduw heeft. Het laatste wat je wilt is namelijk dat jouw kind een zonnesteek oploopt.

Lees ook: Een zonnesteek

Onderhoud

Zowel het matrasje, de kussens als het dekentje kunnen gewoon gewassen worden in de wasmachine. Ik heb ze telkens op 40°C gewassen en zijn nog net zo mooi als op de dag dat ik ze maakte.

Materiaal

Het matras is gemaakt van katoen en schuimrubber. De kussens heb ik aan een kant gemaakt van fleece en aan de andere kant van katoen, omdat ik op deze manier genoeg stof had voor 4 kussens. Het dekentje heb ik gemaakt van 2 lagen fleece, omdat ik een warm dekentje wilde voor de koude dagen…en niet alleen een dekentje wilde voor de zomeravonden.

Het patroon

Het patroon is gratis te downloaden in het winkeltje en kost dus €0,00. Na het afronden van de bestelling kun je het patroon gelijk downloaden. Het patroon bestaat uit een beschrijving voor de afmetingen van het matrasje, het kussen en het dekentje. Je moet het patroon dus zelf tekenen.

Aan de slag

Voor het maken van een matras, kussens en deken heb je het volgende nodig:

Het matras

Maak het schuimrubber passend in de bolderkar (meet de lengte en breedte van de bolderkarbak).

Neem het patroon over op de stof.

Knip de 2 stofdelen uit.

Leg de twee stukken op elkaar, met de goede kanten op elkaar.

Naai langs de kanten, maar laat in de korte kant een groot stuk open in het midden.

Keer de hoes binnenstebuiten.

Schuif het stuk schuimrubber er in.

Vouw de opening netjes naar binnen en speld deze dicht.

Naai de opening dicht.

Als je rondom nog wat speling hebt, kun je rondom langs de rand naaien…dit is handiger met een ritsvoetje.

Het kussen

Neem het patroon over op de stof.

Knip de 2 stofdelen uit.

Leg de twee stukken op elkaar, met de goede kanten op elkaar.

Naai deze rondom langs de randen vast, maar laat een opening van ongeveer 10 cm in het midden van de korte kant open.

Keer de hoes binnenstebuiten.

Vul de hoes met kussenvulling.

Vouw de opening netjes naar binnen en speld deze vast.

Naai de opening netjes dicht. Naai eventueel rondom, zodat de kussen een mooi randje krijgt. Je kunt ze zelfs met een biaisbandje afwerken, maar daarvoor moet je de kussens niet te vol maken.

Dit kun je herhalen zo vaak als dat jij wilt. Ik deed dit vier keer, zodat er een echt zitje gemaakt kan worden. Ook kunnen er aan elke kant twee liggen, voor wanneer de meiden er allebei in zitten.

Het dekentje

Als je het dekentje niet heel warm wilt hebben, volstaat 1 laag fleece. Dan kun je de rand afwerken met biaisband of met een feston steek.

Wanneer je toch liever een lekker warm dekentje wilt voor de koude dagen, dan kun je het beste 2 lagen fleece nemen. Ga dan als volgt te werk:

-Leg de stukken op elkaar met de goede kanten naar buiten.

-Speld de twee stukken aan elkaar vast.

-Naai de twee stukken op elkaar vast, dicht langs de rand.

-Naai biaisband langs de randen.

Maak jij ook zo’n leuke matras, kussen en deken voor in de bolderkar?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - matras, kussens en deken voor in de bolderkarVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

3 thoughts on “Matras, kussens en deken voor in de bolderkar

    1. Wat een lief compliment.

      Ik denk dat het niet echt te koop is doordat er zo veel verschillende maten bolderkarren zijn.

      Als je iemand kent die kan naaien zou je die natuurlijk altijd eventjes lief kunnen vragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *