Mijn baby heeft nooit echt een favoriete knuffel gehad

geen favoriete knuffel

Veel kinderen hebben een favoriete knuffel. Die knuffel moet dan overal mee naartoe. Maar onze kleine meid heeft geen favoriete knuffel. Die heeft ze ook nooit gehad.

Haar eerste knuffeltje

Toen ik zwanger was, zag ik een klein konijnendoekje en die moest ik gewoon voor haar kopen. ‘Moest’, omdat er een persoonlijk verhaal achtWP_20171220_09_33_45_Rich (2)er ‘konijntje’ zit. Het eerste wat ik voor haar heb gekocht was dat konijntje. Ze had dus al heel vroeg een knuffeltje, maar denk maar niet dat ze er ooit echt naar om heeft gekeken.

Spelen met knuffels

Knuffels vindt ze best om leuk om mee te spelen hoor, dat wel. En er mee knuffelen doet ze ook wel, maar enkel af en toe…wanneer ze het knuffeltje toevallig tegenkomt. Maar er echt mee knuffelen, mee in bed en overal mee naartoe moeten slepen…dat heeft ze nooit gedaan.

Hazeltje

Op haWP_20171220_09_34_17_Rich (2)ar bed zit Hazeltje altijd lief te kijken hoe ze slaapt. Deze heeft ze van oma gekregen als kraamcadeau, samen met het boek. En ook dit knuffeltje kreeg ze vanwege het persoonlijk verhaal. Hoewel ze Hazeltje leuk vindt, hoeft ook die niet per se mee in bed. Die is er gewoon omdat het zo gezellig staat.

Vos

Maar sinds kort begint ze een beetje meer met Vos te spelen. Hij moet mee naar bed en gaat soms ook mee naar beneden. Hij moet plassen, tanden poetsen, eten, drinken, televisie kijken, bouwen en nog veel meer (gelukkig hoeft hij nog niet mee naar buiten).

Maar waarom keek ze er eerst niet naar om en nu ineens wel? Het lijkt er op dat er een aantal dingen meespelen.

Samen slapen

Het eerste is samen slapen. Ze gaat eerst naar haar eigen kamer. Daar slaapt ze het eerste deel alleen. Maar ze valt niet alleen in slaap. Ik lig namelijk bij haar tot ze in slaap is gevallen. Daarna probeer ik zo voorzichtig mogelijk te ontsnappen., zodat ze niet wakker wordt. Ze had geen behoefte aan een knuffeltje, omdat ze al knuffelend met mama ging slapen. Daarbij komt dat ze later op de avond (of in de nacht) bij ons komt liggen wanneer ze wakker wordt, zodat we allemaal nog lekker verder kunnen slapen. En ook dan is ze al heerlijk met mama aan het knuffelen en heeft ze blijkbaar geen knuffeltje nodig.

Lees ook: Co-sleeping

Borstvoeding

Het tweede is borstvoeding. Tot op de dag van vandaag krijgt ze nog een borstje. Eerst natuurlijk als voeding, drinken, troost en slaapmutsje. Ze plakte toen ook dag en nacht aan mij…ik mocht vooral niet te ver uit de buurt zijn want dan was het drama. Best begrijpelijk natuurlijk als he bedenkt dat al deze basisbehoeften ineens weg zijn. Naarmate ze ouder werd, verdween de functie van het voeden. Alleen de functie slaapmutsje is nog gebleven, omdat ze anders simpelweg niet gaat slapen…hoe moe ze ook is. Hierdoor is ze dus druk bezig tijdens het in slaap vallen en ligt ze heerlijk knus. Tja, dan ligt een knuffel alleen maar in de weg.

Nu is ze Vos steeds meer haar favoriete knuffel. Maar waarom nu dan ineens wel?

Ze is zich wat aan het losweken van mij. Ze wordt steeds zelfstandiger en is beetje bij beetje minder verdrietig wanneer ik even niet in dezelfde ruimte ben. En dan instaat er voor haar blijkbaar een soort leegte die gevuld moet worden. EnWP_20171219_13_09_49_Rich (2) daar heeft ze Vos af en toe bij nodig om haar daar doorheen te helpen.

Ook leert Vos haar allerlei dingen die zij nog niet alleen kan of durft. Vos doet dan wel eventjes voor hoe het moet…stoere Vos.

En nu???

Ze heeft dus Vos tot favoriet gebombardeerd. Een ander knuffeltje voldoet ook wel als Vos even niet in de buurt is, maar ze heeft liever Vos (vooral wanneer ze heel moe is). Vos komt uit Ikea, waar hij vele jaren geleden gekocht is door mama. En dan is er dus ineens een probleem. Want wat nou als ze straks onafscheidelijk worden? Alle broertjes en zusjes van Vos wonen ook niet meer in Ikea, dus een tweede kopen voor het geval dat is er niet bij. Heeeeeeeeeeeeel voorzichtig zijn met Vos dan maar.

3 thoughts on “Mijn baby heeft nooit echt een favoriete knuffel gehad

    1. Je nieuwsgierigheid siert je Ze is nu 7 jaar en is dol op knuffeltjes. Het vosje vindt ze wel nog altijd heel leuk, samen met de mama vos. Grappig genoeg is nu een van haar lievelingsboeken het boek Sloddervos en maak ik op haar verzoek binnenkort een vossencape zoals Sloddervos dat ook heeft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *