Mijn kind wordt 1 jaar oud

mijn kind wordt 1 jaar

Je kind wordt 1 jaar, wat een mijlpaal! Dat wil je natuurlijk goed vieren, maar waar moet je allemaal op letten bij het vieren van de eerste verjaardag?

Uitnodigen

Eerst moet je nadenken over hoe groots je het wilt vieren. Dit is waarschijnlijk ook afhankelijk van of je de verjaardag binnen of buiten viert (en dat is afhankelijk van het weer). Als je kind niet zo goed tegen drukte kan, is het verstandig het kleinschalig te houden…het is namelijk niet leuk wanneer je kind overprikkeld raakt op een eigen verjaardag. Houdt je kind van gezelligheid en drukte, dan kun je het zo groot maken als dat je zelf prettig vindt. Houd het vooral overzichtelijk voor jezelf en voor je kind, zodat jullie allen kunnen genieten van het feestje.

Cadeau keuze

Voor kleine kinderen is er ontzettend veel leuks om cadeau te geven, maar je moet door de bomen het bos wel kunnen zien. Om te helpen bij het zoeken naar een cadeau voor een kind van een, heb ik een uitgebreid artikel geschreven die vol cadeau-inspiratie staat voor een kind van een jaar.

Lees ook: Een cadeau voor een kind van 1 jaar

Voor ouders valt het al niet mee om een cadeau uit te zoeken, maar voor de visite is het vaak nog lastiger. Je kun dan een verlanglijstje maken. Dat kan via een berichtje , maar je kun t ook online een verlanglijstje maken (met prijsindicatie en linkje naar een webshop). Super handig voor jezelf en voor de verjaardagsgasten.

De verjaardagstaart?

Waar een feestje is, daar is taart…toch? Maar voor kleine kinderen is een taart of een stuk taart al snel te veel. Maak gezellige cupcakes, zodat iedereen een eigen taartje heeft die je lekker feestelijk hebt gedecoreerd.

Hapjes en drankjes

De eerste verjaardag kan een hele drukke bedoening zijn. Je moet veel regelen en je wilt ook nog eens goed voor je kleine jarige zorgen. Maak van te voren schalen met hapjes voor de volwassenen en aparte schalen met hapjes voor de kinderen. Zo lopen de kinderen al niet de hele tijd door de volwassenen heen omdat ze iets lekkers willen. Deel zakjes chips uit nadat ze een tijdje hebben gespeeld. Zo hebben ze een mooi rustmoment en hoef je niet moeilijk te doen met bakjes. Zorg voor pakjes of flesjes drinken voor de kinderen en schrijf hun naam er op met een benzinestift. Maak voor de volwassenen een soort bar, zodat ze zelf hun drinken en glazen/plastic bekers kunnen pakken (plastic bekers zijn super handig met opruimen en schelen je veel werk na het feestje). Zo kun jij meer genieten van het feestje en er meer zijn voor je kind.

Activiteiten

Zorg voor niet al te veel prikkels tijdens de eerste verjaardag. Je kind moet er zelf wel van kunnen genieten. Nu zullen niet alle kinderen 1 jaar oud zijn. Voor de kinderen zou je een plekje kunnen creëren waar er heerlijk gespeeld kan worden (dit kan zowel binnen als buiten). Zo kunnen de niet spelende gasten lekker rustig zitten. Zorg er wel voor dat je overzicht hebt over die plek.

Wel of niet een cakesmash?

Wij hebben super genoten van de cakesmash en wat hebben we er leuke foto’s en herinneringen aan overgehouden. Maar je moet wel goed nadenken of je dit wel wilt. Je vraagt namelijk best veel van jezelf en van je kind. Doe je het wel, dan is het wijs om te stoppen zodra je kind er geen zin meer in heeft, zodat het leuk blijft voor iedereen. En ehm…zorg er voor dat het badje in de buurt klaar staat zodra de fotoshoot klaar is, want het wordt een dikke bende!

Lees ook: De cakesmash: wel of niet doen?

Verder…

Voor de rest moet je vooral genieten. En vergeet niet om af en toe foto’s en filmpjes te maken voor later

Ben je in een feestelijke stemming?

Ben je dol op feestjes? Of zoek je misschien iets specifieks voor een feestje? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama viert feest’.

One thought on “Mijn kind wordt 1 jaar oud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *