Mixed media art met blaadjes (en meer)

mixed media art met blaadjes

Het herfstige weer is losgebarsten. Door het bos lopen is nu fantastisch met al die prachtige kleuren. En tijdens die wandeling kun je de mooiste knutselspullen vinden voor jouw mixed media art met blaadjes.

Knutselen met natuurlijk materiaal

Wat is het toch heerlijk om eerst lekker buiten herfstspulletjes te zoeken en er daarna ook nog iets moois van te maken. Vorig jaar maakte ik al poppetjes van kastanjes, eikels en dennenappels en decoreerde ik de vensterbank. Dit jaar hebben we er een ‘tekening’ mee gemaakt.

Op zoek naar materiaal voor jouw kunstwerk

Tijdens een herfstwandeling in het bos kun je de meest prachtige dingen vinden om jouw kunstwerk te maken. Vind je het lastig om zelf dingen te zoeken? Misschien dat de lijst van de herfstspeurtocht je op weg kan helpen (let op, je mag niet zomaar alles uit de natuur pakken en/of meenemen!).

Mixed media art

Mixed media art is een kunstwerk dat bestaat uit meerdere soorten materiaal. In dit geval ga je werken met papier, verf en natuurlijke materialen. Maar je kunt ook nog dingen als touw of lint toevoegen…deze kun je heel goed door de verf halen voor een mooi kleurtje of een mooi effect.

Inspiratie

Jouw inspiratie voor mixed media art haal je uit jouw gevonden materialen. Kijk naar wat je hebt en probeer er vormen in te zien. Dit kunnen hele ‘wezens’ zijn, maar kunnen ook delen zijn.

Aan de slag

Voor het maken van een ridder kostuum heb je het volgende nodig:

  • stevig papier (ondergrond)
  • verschillende soorten papier
  • lijm
  • schaar
  • verf
  • kwasten
  • stiften
  • blaadjes en andere herfstspulletjes

Kijk eerst naar de herfstmaterialen die je hebt verzameld. Bepaal wat je daar mee wilt maken en waar je dat wilt plaatsen op jouw kunstwerk.

Knutsel een passende achtergrond. Ik verfrommelde hiervoor blauw vloeipapier om een watereffect te krijgen. Groene papiertjes met opdruk scheurde ik om zeewier van te maken, geel papier met opdruk gebruikte ik als berg zand en de zeepaardjes heb ik uit een stuk papier geknipt.

Ga met verf over de rand van het blaadje van de achtergrond. Ik gebruikte hiervoor een blauwe verf met glitter om het watereffect te versterken. Deze verf heb ik ook op de bellen van de vis gesmeerd.

Plaats nu de hoofdrolspelers van jouw kunstwerk op de achtergrond. Ik heb van een blaadje en ‘helikoptertjes’ een vis gemaakt, van een kastanjeblad (- twee blaadjes) en ‘helikoptertjes’ en de zaden van de linde een zeemeermin gemaakt…en van een eikeldop een heremietkreeft en van een halve eikel een schildpad.

Kleine details teken je met een stift op het kunstwerk.

Maak jij ook zo’n leuke mixed media art met blaadjes?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - mixed media art met blaadjesVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *