Onderzetters en glas covers van strijkkralen

onderzetters en glas covers van strijkkralen

De lente is begonnen en ik ben er helemaal klaar voor. Deze onderzetters van strijkkralen kun je namelijk ook gebruiken als glas covers. En het rietje past heel mooi door het gat.

Glas covers

Met mooi weer op komst wordt het tijd om iets te verzinnen tegen al die insecten die op het drinken af komen. Niets is zo vervelend als lekker relax buiten je drankje drinken en bij elke slok er weer een vliegje uit te moeten vissen. Dan is dat ‘relax’ ineens een stuk minder relax en ik wil gewoon buiten van mijn drankje kunnen genieten. En dus maakte ik glas covers.

Onderzetters

De glas covers zijn overigens multifunctioneel. In plaats van op het glas, kunnen ze ook prima onder het glas staan. Zo blijft de tafel gelijk mooi beschermd terwijl je geniet van een vliegvrij drankje…mits je natuurlijk minimaal twee gebruikt 😉

Planeten

Hier in huis hebben wij wel iets met de ruimte en met de planeten. Het leek mij om die reden wel leuk om de glas covers te maken in de patronen van de planeten. Zo hebben we alle vier een onderzetter en een glas cover. De kleine meid heeft haar favoriet al gelijk geclaimd…die heeft Saturnus.

Verschillende kleuren en merken

Strijkkralen heb je in veel verschillende kleuren en ook in veel verschillende merken. Op zich maakt het niet zo heel veel uit welk merk je gebruikt. Wat wel belangrijk is, is dat je de merken niet door elkaar gebruikt. De meeste merken smelten anders. En op zich zou dat niet zo’n probleem zijn, maar doordat ze anders smelten, hechten ze ook minder goed aan elkaar…en dat is wel een probleem natuurlijk. Wil je verschillende merken gebruiken? Let er dan op dat per onderzetter 1 merk gebruikt.

Aan de slag

Voor het maken van de onderzetters/glas covers van strijkkralen heb je het volgende nodig:

  • strijkkralen in verschillende kleuren (van hetzelfde merk)
  • ronde strijkkralenplaat(jes)
  • afbeelding van de planeten (of van iets anders wat je na wilt maken)
  • bakpapier
  • strijkijzer
  1. Kijk goed naar het plaatje en probeer de patronen zo goed mogelijk na te maken. Ik heb gekozen om er planeten van te maken, omdat wij wel iets met planeten en de ruimte hebben in dit huis. Maar je zou bijvoorbeeld ook mooie bloemen kunnen maken.
  2. Laat minimaal 4 strijkkralen bij elkaar weg, zodat je een gat krijgt voor het rietje. Wij hebben ook nog siliconen rietjes en die zijn iets dikker, dus ik moest het midden weg laten (6 strijkkralen) om er voor te zorgen die rietjes er ook door passen.
  3. Wanneer je de kralen goed hebt neergelegd, kun je de onderzetters/glas covers strijken. Strijk ze aan beide kanten, zodat de strijkkralen goed vast zitten.
  4. Laat ze goed afkoelen voordat je ze gebruikt.

Maak jij ook zulke onderzetters en glas covers van strijkkralen?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - onderzetters en glas covers van strijkkralen

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *