Op vakantie naar Legoland Billund (als borstvoedende moeder)

Legoland Billund

In ons gezin houden we van Lego. Mijn man en ik hebben ‘kijklego’ en de grote meid heeft ‘speellego’…en de kleine meid is nog te klein voor haar eigen Lego, maar kijkt graag. (Duplo heeft ze wel, ze is dol op haar duplo-eendje) Het leek ons dan ook meer dan logisch om gezellig naar Legoland in Billund op vakantie te gaan. Het is wel een hele rit, maar dat is het dan ook meer dan waard.

Zenuwachtig

Ik was wel wat zenuwachtig. Ik geef namelijk enkel borstvoeding, omdat ze niet snap hoe een flesje werkt. Hoe zouden de Denen omgaan met borstvoedende mama’s in het openbaar? Zou ik wel de ruimte hebben om borstvoeding te geven? Mijn man verzekerde mij dat ons huisje dichtbij was en als het echt nodig was, ik in ieder geval nog daar naartoe zou kunnen lopen. Dat is niet erg gezellig natuurlijk, maar ik had dus een noodplan en dat was wel een fijn gevoel.

In een huisje dichtbij Legoland

We sliepen dus in een huisje. Dat is wel zo praktisch, want dan heb je niet echt directe buren en je hebt je eigen douche en keuken. De huisjes zijn op loopafstand van Legoland, dus we hoefden niet lastig te parkeren. We pakten gewoon de kinderwagen in en dan konden we gelijk gaan met die banaan.

Mommy heaven

Legoland is echt ontzettend kindvriendelijk, ook voor baby’s! Al is dat eigenlijk meer moedervriendelijk. Ze hebben er namelijk een ‘Baby care center’. Dat is een gebouwtje wat speciaal is ingericht om voor je allerkleinste te kunnen zorgen. Zo staan er comfortabele stoelen om je kind in te kunnen voeden (ofwel borstvoeding dan wel flesvoeding). Er staan kinderstoelen om de kleine mini-jij in te kunnen zetten om ze een hapje te geven. Er is zelfs een magnetron en een waterkoker om je voeding goed te kunnen prepareren. Maar we zijn er verbazingwekkend genoeg nog niet. Er zijn ook hele nette aankleedkussens met daarbij alle ruimte om spulletjes neer te leggen buiten het bereik van je kind. Naast de aankleedkussens zijn er zelfs doosjes met billendoekjes die je gewoon mag gebruiken. En als klap op de vuurpijl staat er een kast met daarin allemaal luiers; netjes gesorteerd op maat, gratis!!! De ‘Baby care center’ is eigenlijk een ‘Mommy heaven’.

Een kinderparadijs

Zo ’n ruimte is er niet alleen in Legoland. Bij de huisjes heb je Lalandia; het paradijs voor het hele gezin. Je kunt er zwemmen, bowlen, midgetgolfen, spelen, schaatsen, klimmen, eten en nog veel meer. Je kunt je er als gezin makkelijk een week vermaken zonder je ook maar een seconde te vervelen. Dat is erg handig, want in het huisje is niet veel ruimte om relax te zitten en je te vermaken. Ook hier in Lalandia heb je weer zo’n ruimte, ‘Baby lounge’ heet het hier. Wederom is deze ruimte van alle ‘mamagemakken’ voorzien: stoelen, bank, tafeltjes, aankleedkussens, magnetron en waterkoker. Binnen Lalandia zijn er best veel verschillende geluidjes die het wat onrustig maken. Zo’n ruimte is dan erg fijn om je dan met je kleintje terug te kunnen trekken. Al hoor je de omgeving nog wel in deze ruimte, maar de geluiden zijn er een stuk minder aanwezig en alle flikkerende lampjes zijn er helemaal niet. Alleen dat is op zich al een stukje extra rust.

Borstvoeden is heel gewoon

Maar ook in de restaurants van Legoland en Lalandia werd er door de Denen niet opgekeken wanneer ik aan tafel moest voeden, een serveerster keek zelfs vertederd. Het waren juist de Nederlanders die keken en het niet konden laten om er luid genoeg aan tafel over te praten.

Alle zenuwen waren voor niets

Mijn zenuwen over hoe de Denen met borstvoedende mama’s om zouden gaan, waren dus absoluut niet nodig geweest. Wat was het toch heerlijk om met het gezin op vakantie te gaan in Lalandia & Legoland. Ik heb dan ook maar een conclusie: Op vakantie gaan als borstvoedende mama is in Denemarken werkelijk een vakantie.

Meer uitjes met kinderen?

Ben je op zoek naar nog meer uitjes met kinderen? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama gaat op pad‘.

2 thoughts on “Op vakantie naar Legoland Billund (als borstvoedende moeder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *