Pasteitjes voor de lunch…maar dan anders

Pasteitjes voor de lunch

Deze pasteitjes voor de lunch zijn een feestje op de tafel…of in de hand. Om ze te maken hoef je echt geen chefkok te zijn, zelfs kinderen kunnen het (met een beetje hulp 😉 )

Pastei

Een pasteitje is officieel een pakketje van bladerdeeg die je vult met kippenragout. Nu ben ik niet zo dol op ragout, maar wel op bladerdeeg. Het woord ‘pastei’ wordt echter meer gebruikt voor gevulde bladerdeeg…en dus gebruik ik de term pastei in dit geval ook maar (het beestje moet immers een naam hebben). Je kunt bladerdeeg op ontzettend veel heerlijke manieren vullen. Het liefst vul ik hem met spinazie, maar dit ‘pasteitje’ staat absoluut op een goede tweede plek.

Lees ook: Spinazie in bladerdeeg, op twee manieren

Pasteitjes voor de lunch

Ik koos dus voor een andere vulling dan voor de traditionele vulling. Deze vulling is meer een typische lunch vulling. De ingrediënten voor de vulling zijn waarschijnlijk ook de dingen waar jij aan denkt bij het woord ‘lunch’; namelijk ei, kaas en vleeswaar. Het is dus een beetje als een gebakken ei, maar dan in bladerdeeg.

Meer dan een lunch alleen

Het fijne van een pasteitje (oftewel bladerdeeg met vulling) vind ik dat hij zo lekker veelzijdig is. Het staat leuk op een lunchtafel, maar is ook erg handig wanneer je onderweg even iets moet eten. Je kunt het namelijk gewoon ‘uit het vuistje’ eten. Wanneer je kleinere pasteitjes maakt, kun je ze om die reden ook heel goed als ‘hapje’ serveren tijdens een feestje. En je hoeft ze niet per se warm te eten, want koud zijn ze nog steeds erg lekker.

De pasteitjes zien er niet alleen lekker, maar ook erg feestelijk uit. Daardoor staan ze ook leuk op een paastafel of bij een kerstontbijt…of op school tijdens het kerstdiner. Maar het is ook een leuke verassing om te maken voor een ontbijtje op bed.

Een recept voor kinderen

Pasteitjes voor de lunch, receptenbladKoken voor kinderen hoeft niet moeilijk te zijn…net als koken met kinderen. Omdat niet elk kind al goed kan lezen, heb ik een speciaal receptenblad gemaakt. Dit receptenblad bestaat uit plaatjes en woorden. Hierdoor zijn de belangrijkste delen van het recept goed af te lezen voor kleine kinderen. Het receptenblad voor kinderen kun je hier gratis downloaden.

Het recept voor pasteitjes voor de lunch

Ingrediënten
  • olijfolie
  • bladerdeeg
  • vleeswaar naar keus (ik koos voor kipfilet)
  • ei
  • geraspte kaas
  • gebakken uitjes (deze liggen vaak in de schappen bij de ‘Aziatische afdeling’)
  • paprika kruiden
  • peper
  • zout

Smeer het bakblik voor cupcakes/muffins in met een beetje olijfolie.

Leg de vellen bladerdeeg voor je en leg daar het vleeswaar op (waarschijnlijk moet je het vleeswaar even passend snijden, ik had aan een half plakje per vel genoeg).

Drapeer de vellen bladerdeeg in het bakblik, zorg er voor dat ze goed op de bodem liggen en vouw de randjes een beetje netjes.

Kluts de overige ingrediënten in een kom door elkaar.

Schep/schenk de vulling in het bladerdeeg.

Vouw de punten van het bladerdeeg er eventueel een beetje overheen, zodat het pasteitje beter gesloten is.

Zet de gevulde bakblik in de oven (voor de duur en temperatuur kun je het beste op de verpakking van het bladerdeeg kijken..dit is namelijk niet bij elk merk gelijk).

Bewaren voor later

Pinterest - pasteitjes voor de lunchVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op koken (of eten)?

Houd jij er ook zo van om te koken of om te eten? Kijk dan vooral ook op de pagina ‘Mama kookt‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *