Geld cadeau geven hoeft niet saai te zijn

Geld cadeau geven

Vind jij geld cadeau geven ook zo onpersoonlijk en inspiratieloos? Dat hoeft het niet te zijn! Ik laat je zien hoe je op een leuke creatieve manier geld cadeau kunt geven. 

Geld geven is saai!

Wanneer er iemand jarig is, geef je meestal een cadeau. Maar soms wil de jarige gewoon geld in plaats van een cadeau. Nu wordt ik nooit echt blij wanneer de jarige liever geld wil. Ik geef namelijk veeeeeel liever een cadeau. Ik vind het erg leuk om een passend cadeau te zoeken (of te maken) voor iemand. Tja, dan is geld geven een beetje saai, er is niets persoonlijks aan.

Sparen voor iets groots

Maar toch snap ik de jarige wel. Soms spaart iemand gewoon voor iets groots en heeft diegene meer aan geld dan aan een heleboel kleine cadeautjes. En dat vind ik eigenlijk ook wel heel goed. Het is goed om te realiseren dat je niet veel nodig hebt en dat je veel gelukkiger kunt worden van iets waar je voor hebt gespaard (ook al is dat met een beetje hulp van de verjaardagsvisite). Die gedachte steun ik dan wel weer met alle liefde en dus geef ik dan toch geld.

Een cadeau voor iemand die niet jarig is

Dat je een jarige een cadeau geeft is vrij logisch, maar er zijn nog veel meer redenen om iemand een cadeau te geven. Denk maar aan een bruiloft, een zwangerschap, een geboorte, een geslaagde leerling/student, een nieuw huis, een opening van een zaak…en zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Hoe leuk is het dan om ze op zo’n creatieve manier geld te kunnen geven als cadeau.

Geld cadeau geven hoeft niet saai te zijn

Omdat ik geld geven dus saai vind en eigenlijk liever iets persoonlijks geef, is het voor mij weer een uitdaging om er toch iets leuks van te maken. Je kunt geld namelijk verwerken in een klein cadeautje of verwerken in een persoonlijk kaartje. Zo heb ik al eens een plantje met een gegeven en een biertje met geld. Het is heel simpel, maar toch even weer een andere manier op geld te geven. En ik heb ook al eens kaartjes gemaakt met geld als onderdeel van het kaartje. Zo heb ik voor mijn neefje die naar Japan gaat nu een kaartje gemaakt met een koffer en vliegtuig van geld. Het hoeft dus niet eens echt moeilijk te zijn, maar is toch niet saai om te geven.

Aan de slag

Voor het maken van een cadeau om geld te geven heb je het volgende nodig:

Geld cadeau geven - geldbloemVerwerken in een cadeau: geldbloem (aronskelkje)

 • plantje in een potje
 • papiergeld (zo veel als dat je bloemen wilt of dat je jouw maximumbedrag hebt bereikt…je kunt ook met ‘gewoon’ gekleurd papier aanvullen)
 • stokje/satéprikker
 • plakband
 • groen lint

Geld cadeau geven -geldbloem vouwenRol een briefje diagonaal op tot een pijltje (zoals je dat vroeger deed met papiertjes om pijltjes te maken voor de pvc buis)…niet te smal.

Vouw het pijltje een beetje plat, met de punt van de opening in het midden.

Breng de punt van de pijl tot net iets onder de punt van de opening.

Rol de bloem om een stokje/satéprikker.

Vouw de punt van de opening naar buiten.

Plak de onderkant van het bloempje goed om een stokje vast met plakband.

Wikkel een stuk groen lint van om de onderkant van de bloem (zorg er voor dat je weer over het begin gaat, zodat deze goed vast zit) en wikkel het verder door tot je het stokje ook mooi hebt bedekt.

Plak het lint aan de onderkant vast met een plakbandje.

Steek de bloem in het plantje…het liefst op een opvallende plek.

Geld cadeau geven - biertje of wijnVerwerken in een cadeau: biertje/wijntje

 • flesje bier/wijn
 • papiergeld + eventueel een muntje met hetzelfde cijfer
 • plakband

Verwijder de labels die op de fles zitten. Ik heb de fles gewoon even in water laten staan, de labels gaan er dan makkelijk af…gebruik geen heel warm of heel koud water want het warme water is niet goed voor de smaak van het drinken en het koude water zorgt voor koel drinken en dat zorgt voor condensatie (en dat wil je niet in combinatie met plakband).

Maak de fles goed droog.

Plak een briefje om de fles vast met plakband. Bij een biertje kun je twee briefjes plakken. De tweede vouw je 2x dubbel en plak je op de hals.

Tot slot rol je een stukje plakband op, met de plakrand naar buiten, deze plak je op de bovenkant van de fles.

Plak nu het muntje bovenop de fles.

kaartje

 • Geld cadeau geven - kaartjestevig papier (en eventueel dun papier en lijm
 • tekenmateriaal
 • papiergeld
 • plakband
 • *eventueel extra spulletjes zoals karton voor opvulling en lint en band. (dat ligt een beetje aan wat je wilt maken)

Bedenk eerst welke symbolische dingen je op het kaartje wilt verwerken. Ik maakte bijvoorbeeld een koffer en een vliegtuig omdat dit voor iemand zijn afscheidsfeestje is en diegene naar Japan gaat.

Geld cadeau geven -koffertje knutselenVouw/knutsel de voorwerpen van het briefgeld. Voor een vliegtuigje zijn heel veel modellen te vinden, maar ik gebruikte deze. Voor het koffertje heb ik eerst 4 dunne kartonnen stukje op elkaar geplakt en deze ingepakt met het briefgeld. Nog even stukjes lint om de zijkanten geplakt en een stukje lint als hengsel op de bovenkant er onder geschoven. Maar je kunt ook een bloem of hartje vouwen…of wat je maar wilt. Tip: zoek op de woorden ‘geld vouwen’ en je krijgt al hele leuke voorbeelden, waar je ongetwijfeld veel inspiratie uit kunt halen.

Knip een stuk karton op maat voor jouw kaart en versier deze naar wens (houd rekening met de plek van het geld). Ik heb er bijvoorbeeld nog een wolk bij gemaakt met daarin de Japanse tekens voor ‘Goede reis’.

Schrijf eventueel een boodschap in de binnenkant van de kaart (dit kun je het beste doen voordat jet geld er op plakt).

Rol stukken plakband op met de plakkant naar buiten.

Plak het geld op de kaart.

Ga jij ook op een leuke manier geld geven?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - geld cadeau gevenVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

One thought on “Geld cadeau geven hoeft niet saai te zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *