Peuzel het boekmonster

Peuzel het boekmonster

Vind jij sprookjes ook zo leuk? Peuzel het boekmonster is dol op sprookjes…hij eet namelijk niets liever dan boeken (en dan wordt het gelijk een zooitje).

Het verhaal in het kort

Peuzel het boeketende monster heeft zichzelf uit zijn eigen boek gepeuzeld en nou haalt hij kattenkwaad uit in andere boeken! Kun jij hem vangen?

Over het boek

‘Peuzel het boekmonster’ is een boek dat is geschreven door Emma Yarlett en is uitgegeven door Veltman Uitgevers. Het boekje heeft ongeveer een A4 formaat, heeft een hardcover en heeft ‘gewone’ papieren bladzijden. De illustraties zijn eveneens door Emma Yarlett gemaakt.

Onze ervaring

‘Peuzel het boekmonster’ is een grappig boek waarin een klein monstertje een aantal bekende sprookjes flink op zijn kop zet.

De tekst is in een activerende vorm gegoten afwisselend met een vertelvorm. Je leest als het ware kleine verhaaltjes binnen een groot verhaal en dat maakt het boek erg leuk en afwisselend.

Het verhaal is heel grappig. Peuzel het boekmonster eet zichzelf door allerlei bekende sprookjesboeken heen. Tijdens het verhaal lees je ook de stukken van de sprookjes die Peuzel helemaal in de war schopt met zijn gepeuzel. Het hoofdverhaal is dat er een stout monstertje ontsnapt is en dat jij hem moet vangen…en de zoektocht is hilarisch.

De tekeningen zijn vrij basic met de nadruk op de grapjes. Er gebeurt dan ook best veel op elke bladzijde. Er zit zelfs een pagina tussen waarin je Peuzel moet zoeken tussen allerlei boeken, daar valt heel veel te ontdekken.

Aanrader of niet?

Het boek is zeker een aanrader. Wij hebben het boek nu al een hele tijd en hij blijft leuk om te lezen en om voor te lezen. Het is ook zo’n stout monstertje! En dat stoute monstertje is ontzettend grappig. Oh…en zijn kooi kan echt open en dicht.

Meer weten?

Wil je weten hoe het hele verhaaltje gaat, dan kun je dit filmpje kijken waarin ik ‘Het monsterbonsterbulderboek’ voorlees.

Waar kun je ‘Peuzel het boekmonster’ kopen?

‘Peuzel het boekmonster’ is onder andere te koop via bol.com. Het boek kost hier normaal €13,50 …maar nu nog maar €5,00! (ideaal om cadeau te geven tijdens de feestdagen).

Bewaren voor later

Pinterest - Peuzel het boekmonsterVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op de leespagina ‘Mama leest voor’.

2 thoughts on “Peuzel het boekmonster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *