Plasman

Plasman

‘Plasman’ is een superleuk prentenboek waarin een klein jongetje een superheld wordt door te plassen! Wat? Door te plassen? Ja, echt waar. Hij redt de wereld van een verschrikkelijke sneeuwman door te plassen.  

Het verhaal in het kort

Plasman is een superheld. Maar echt blij met zijn superkracht is hij eigenlijk niet. Hij kan vaak, veel en ver plassen, maar wanneer komt dat ooit van pas?

Over het boek

‘Plasman’ is een boek dat is geschreven door Benjamin Leroy en Jaap Robben en is uitgegeven door Gottmer. Het boekje heeft een A-4 fromaat. De illustraties zijn rustig en gedetailleerd en maken het verhaaltje helemaal af.

Onze ervaring

‘Plasman’ is een heel leuk boekje. De tekeningen zijn prachtig. Er gebeurt ontzettend veel in de tekeningen, maar ze zijn absoluut niet druk (erg knap vind ik dat). Wie heel goed kijkt naar de tekeningen, kan zelfs kleine grapjes ontdekken.

Het verhaal is lichtelijk op rijm. Wanneer je het niet voorleest als een rijmboekje, valt het niet eens op dat het rijmt…maar je voelt het wel.

Plasman is eigenlijk een jongen die niet echt gezien wordt als superheld. En juist hij redt iedereen (noodgedwongen) van de verschrikkelijke sneeuwman…door te plassen! Dat is natuurlijk erg grappig.

Alsof het boekje zelf al niet leuk genoeg is, zit er ook nog eens een plassticker bij. Deze sticker gaat ‘toveren’ wanneer hij warm wordt…en dus ook wanneer je er op plast. Wij vinden het zonde om op deze leuke sticker te plassen en dus doen we er na het voorlezen een soort ‘verstoppertje‘ mee.

Aanrader of niet?

Zeker weten! Welk kind droomt er nu niet dat ie een superheld wil zijn. Maar ja…hoe? Deze kleine superheld laat zien dat dat helemaal nog niet zo heel lastig is. Wanneer je kind bezig is met zindelijk worden, zal het nog leuker zijn om dit boekje voor te lezen.

Meer weten?

Wil je weten hoe het hele verhaaltje gaat, dan kun je dit filmpje kijken waarin ik ‘Plasman’ voorlees.

Waar kun je ‘Plasman’ kopen?

‘Plasman’ is onder andere te koop via bol.com. En kost hier €14,99.

Bewaren voor later

Pinterest - PlasmanVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op de leespagina ‘Mama leest voor’.

One thought on “Plasman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *