Stiefmama in wording

stiefmama in wording

Laten we beginnen bij het begin. Eerst werd ik natuurlijk stiefmama. Vanaf de eerste dag was dat al erg leuk en het verliep eigenlijk vlekkeloos. De kleine meid (toen 2,5 jaar) stond te springen van opwinding om me te ontmoeten. Samen met papa haalde ze me op van het station. Toen we naar huis reden, moest ik naast haar zitten. Ze was helemaal in haar nopjes. Eenmaal bij hun thuis aangekomen (inmiddels ook mijn huis) werd ik geknuffeld en had ik al snel mijn eerste stiekeme kusje te pakken.

De grote test

Uiteraard werd ik eerst getest; eens kijken of ik ook haar bediende wilde zijn. Ze gaf (lees gooide) mij haar speen en wees naar de tafel. Dus ik zei dat ze moet vragen wat ze wil en niet zo een speen bij mij moet dumpen…en ik gaf haar de speen terug. Ik had het blijkbaar niet helemaal goed begrepen en ze probeerde het nog een keer. Helaas, ook dit keer accepteerde ik het niet. Haar papa zei haar dat ze maar beter kon luisteren, want ik zou zo de speen in de prullenbak gooien als ze dat nog een keer deed. Grote oogjes keken mij vol ongeloof aan. Ik zei vastberaden dat dat klopte. Papa en ik wisselden ondertussen een knipoog uit en een stiekem lachje. Ik gaf de speen weer terug. Twijfelend keek ze me aan…wel of niet doen…toch even voor de zekerheid nog een keer proberen, je weet immers maar nooit. Ik dankte haar vriendelijk en liep richting de keuken, op naar de prullenbak. Rennend en gillend kwam ze achter mij aan. ‘Nee, niet doen!’, gilde ze. Lachend vroeg ik haar of ze het dit keer dan goed ging doen. ‘Afgesproken’ en ze ging snel naar de bank. We probeerden het nogmaals. En jawel hoor, ze gaf me de speen en vroeg lief of ik die op tafel wilde leggen. Natuurlijk wilde ik dat wel. Ik nam glimlachend haar speen aan, bedankte haar en legde hem op tafel.

Lees ook: Stiekem stout doen

Een fijne start

Daarna hebben we fijn gekletst, gestoeid en geknuffeld…met een klein stiekem kusje als beloning. Dat kusje gaf ik uiteraard net zo stiekem ook weer aan haar. Met sprankelende oogjes keek ze me aan en toen wist ik het helemaal zeker, ik ga genieten van stiefmama zijn.

One thought on “Stiefmama in wording

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *