Theatervoorstelling ‘Rupsje Nooitgenoeg’

theatervoorstelling Rupsje Nooitgenoeg

De kleine meid is dol op Rupsje Nooitgenoeg. Ze leest de boekjes (en ik lees ze voor), ze heeft de knuffel, ze speelt het spelletje op haar tablet…en met Sint Maarten had ze zelfs een lampion van Rupsje Nooitgenoeg. Toen ik las dat de theatervoorstelling ‘Rupsje Nooitgenoeg’ in het Atlas theater kwam, moesten we daar natuurlijk naartoe.

Lees ook: Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg

Het Atlas theater

Het Atlas theater bevindt zich bij de ingang van Wildlands in Emmen. Rondom het theater is er meer dan voldoende parkeergelegenheid. Door de locatie van het theater valt er buiten de voorstelling ook genoeg te beleven. Niet dat je je hoeft te vervelen voor en na de voorstelling, want voor de kinderen was er binnen het theater ook genoeg te doen. Zo was er een springkussen, een meneer met ballondieren, een mevrouw die schminkte en een kleurhoekje met kleurplaten.

Samenwerking 

De theatervoorstelling “Rupsje Nooitgenoeg’ is tot stand gekomen door een samenwerking van Mark Theater en Just4Kids. Samen zorgen ze voor een onvergetelijk uitje.

De theatervoorstelling ‘Rupsje Nooitgenoeg’

De voorstelling duurt een uur en bestaat uit 4 verschillende verhalen met als basis de boeken van Eric Carle.

Het blauwe paard

Het eerste verhaal greep gelijk de aandacht van de kinderen. Er werd telkens met een kleur geschilderd en dan verscheen er een dier in die kleur. De kinderen werden echt gemotiveerd om actief mee te doen door de kleur te roepen en door de naam van het dier te roepen. De kinderen werden na elke kleur en elk dier steeds enthousiaster.

Vader zeepaard

Daarna kwam er een verhaal zonder echte interactie. Maar er gebeurde zo veel, dat de kinderen op het puntje van hun stoel zaten. Alleen keken ze vol bewondering naar de prachtige zeepaardjes (vol glitters) en vissen.

Het eenzame vuurvliegje

Het volgende verhaal was wederom een verhaal zonder interactie. Maar de vuurvliegjes trokken evengoed de aandacht van de kinderen (al hoorde ik ik naast mij al wel een kindje vragen wanneer Rupsje Nooitgenoeg nu eindelijk kwam).

Rupsje Nooitgenoeg

En tot slot kwam het verhaal waar iedereen op had gewacht…waar iedereen naar had verlangd. Het verhaal dat iedereen in de zaal in hun harten heeft gesloten. Rupsje Nooitgenoeg verscheen op het toneel en je hoorde de kinderen hard roepen en juichen van blijdschap. Dit verhaal zat weer vol interactie en de kinderen deden dan ook fanatiek mee.

Onze ervaring

De kleine meid keek er al maanden naar uit. Toen de dag aangebroken was dat we er eindelijk naartoe gingen was ze niet te houden. Ze was zo blij dat ze eindelijk naar Rupsje Nooitgenoeg ging.

Ik vond het wel spannend om met zo’n jong kind naar een theatervoorstelling te gaan. Ze moet nog 3 worden en op die leeftijd zijn ze niet alleen erg wispelturig, maar hebben ze ook nog niet echt een grote spanningsboog. Maar omdat ze thuis ook al wel langere filmpjes kijkt, durfden we het wel aan.

Eenmaal in het theater keek ze haar oogjes uit. Alleen het gebouw al was haar de reis waard…vooral toen ze boven het kinderparadijs zag met de springkussen en de kleurhoek (al had ze op dat moment eigenlijk meer ook voor het gebouw zelf).

Toen de voorstelling begon, zat ze gelijk in het verhaal. Heel aandachtig keek ze naar de prachtige kleuren en fantastische poppen (man wat zijn die knap gemaakt). Na een tijdje durfde ze zelfs mee te doen en riep ze de kleuren en de dierennamen mee. Na elk dier klapte ze fanatiek, want dat had de schilder toch wel heel knap gedaan.

Hoewel ze het verhaal van de zeepaardjes en de vuurvliegjes indrukwekkend vond, was haar favoriete verhaal toch wel duidelijk het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg. Ze zat blij op mijn schoot op en neer te wippen terwijl ze mij vertelde wat hij allemaal op ging eten. Toen de rups een vlinder werd, werd ze helemaal blij emotioneel. Het verhaal was op zijn einde en dat had ze feilloos door. Je hoorde heel hard een teleurgestelde ‘Aahw’ door de zaal…yep, dat was onze kleine meid.

Ze had duidelijk genoten van haar eerste theatervoorstelling. Dat de voorstelling afgelopen was, gaf haar dan ook veel verdriet. Na de voorstelling heeft ze nog even met Rupsje Nooitgenoeg mogen knuffelen (en deze mama mocht nog een speciale foto maken), dat maakte haar weer blij. Na de voorstelling heeft ze nog veel plezier gehad op het springkussen, in de kleurhoek, heeft ze een ballongiraf gekregen en nog een lekkere suikerspin op gesmikkeld (met wat hulp van mama). Daarna zijn we nog even naar het speeltuintje bij het theater geweest om nog even de benen te kunnen strekken en een frisse neus te kunnen halen.

Toen we richting de auto liepen wilde ze absoluut niet naar huis. Ze wilde weer naar het theater. Ze had het erg naar haar zin gehad die middag…en wij ook.

Meer uitjes met kinderen?

Ben je op zoek naar nog meer uitjes met kinderen? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama gaat op pad‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *