Vaasjes van bierflesjes

Vaasjes van bierflesjes

Soms kom je iets tegen en denk je: “Daar moet ik iets mee doen”. Dat had ik ook met deze prachtige bierflesjes. En deze bierflesjes toverde ik om tot vaasjes.

Bierflesjes

Nadat het biertje op was, vond ik het gewoon zonde om het flesje weg te moeten doen. Hier moest ik gewoon iets mee doen! Ik besloot ze te gebruiken als vaasjes. De flesjes zijn van zichzelf al een mooi item om te gebruiken als woonkamer accessoire, maar ik wilde er graag een beetje kleur aan geven. Zodat ze goed bij het interieur zouden passen.

Kleur

Over de kleur hoefde ik dus niet lang na te denken. Ik wilde ze voor het raam in de keuken neerzetten, dus ze zouden een beetje ‘Joseph Joseph groen’ krijgen. In onze keuken staat namelijk het een en ander van Joseph Joseph en het leek mij dan wel zo mooi om de vaasjes daar bij aan te laten sluiten qua kleur. Zo zou het een mooi geheel worden.

Efffect

Ik hoefde dus eigenlijk alleen maar na te gaan denken over hoe ik het groen vorm zou willen geven. Welk effect zou ik willen maken. Ik besloot te gaan voor ‘lopers met druppen’ en een soort ‘gras effect’. Dit was simpel om te maken en dus ook prima te doen voor iemand zoals ik (iemand die niet zo goed is in tekenen en het maken van rechte lijnen).

Materiaal

Ik gebruikte de Grand Prestige flesjes van Hertog Jan. Deze flesjes hebben een mooie vorm. Ook hebben ze een mooie ruwe en mat zwarte oppervlak. Hierdoor kun je er makkelijk op verven en vallen kleuren mooi op.

Voor de kleur heb ik een verf gebruikt op terpentine basis. Deze blijft goed zitten op de fles, zonder dat ik de fles moest voorbehandelen.

Aan de slag

Voor het maken van vaasjes van bierflesjes heb je het volgende nodig:

  • bierflesjes
  • verf op terpentine basis
  • kwast
  1. Zorg er voor dat de flesjes goed schoon en goed droog zijn…ook aan de binnenkant.
  2. Verf de strook die je een kleur wilt geven.
  3. Maak het effect voordat de verf droog is. Bij de ene groep flesjes maakte ik uitlopers (druppen verf bovenaan de fles plaatsen en zwaartekracht zijn werk laten doen) en bij de andere groep flesjes maakte veegde ik de kwast (zonder verf) over de verf in een verticale beweging vanaf de rand naar het midden van de fles. Om het wat speelser te maken heb ik sommige flesjes op de kop gezet tijdens het verven.

Maak jij ook zulke leuke vaasjes van bierflesjes?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - Vaasjes van bierflesjes

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *