Vakantie musthaves voor wanneer je kinderen hebt

Vakantie musthaves voor wanneer je kinderen hebt

Op vakantie gaan is iets waar je erg naar uit kijkt. Maar het is nog een heel gedoe voordat je op vakantie kunt, want er moet nog veel geregeld worden voordat je daadwerkelijk op vakantie kunt. Wanneer je (kleine) kinderen hebt is de ‘to-do-list’ nog veeeeeeel langer en doe je hard je best om niets te vergeten tegelijkertijd probeer je er voor te zorgen dat al deze spullen in de auto passen… als mama weet ik hoe lastig dat kan zijn. Daarom zet ik mijn favoriete ‘musthaves voor wanneer je kinderen hebt’ op een rijtje, zodat het inpakken een stuk makkelijker wordt…en de vakantie natuurlijk ook.

De auto-organizer

auto-organizerOm te beginnen moet de auto-organizer absoluut mee. Vooral wanneer je kind nog in de luiers zit, is dit ontzettend handig. Ze zijn te koop maar je kunt er ook zelf een maken, zodat de luiers en dergelijk er precies in passen en zodat hij ook om te toveren is tot simpel tasje. Zo kun je simpel op de achterbank en bij de openbare toiletten verschonen. Ook hoeft er dan geen mega luiertas mee, want de auto-organizer past in de rugtas. Dat scheelt weer ruimte in de auto.

Maar wanneer je kinderen niet in de luiers zitten, is hij als opbergruimte voor wat speelgoed en/of boekjes handig, zodat je kind zich goed kan vermaken op de achterbank…en het neemt wederom geen extra ruimte in beslag.

De opvouwbare bolderkar

opvouwbare bolderkarEen opvouwbare bolderkar is handig wanneer je kinderen hebt die klein genoeg zijn om geen lange afstanden te kunnen lopen, maar oud genoeg zijn om te begrijpen dat ze er niet zelf uit moeten klimmen. De opvouwbare bolderkar kan ongeveer 50-100 kilo dragen (afhankelijk van welke je kiest) en is opgevouwen vaak iets compacter dan een buggy. Ook kun je er nog een paar spulletjes in kwijt, zoals een tas met wat te eten en drinken of een paar boodschapjes. Het is wel handig om er dan een hangslot bij te nemen, zodat je hem ook aan een paal vast kunt maken wanneer je ergens naar binnen gaat. Ook moet je er op letten dat er een harde ondergrond in zit.

De bolderkar kun je extra comfortabel maken door er een matrasje, wat kussentjes en een dekentje in te leggen. Ik maakte dit setje zelf…elke beginner zou dit kunnen maken, omdat er geen moeilijke stukken is zitten. Ook maakte ik er nog bolderkar-tassen bij en bijpassende uitneembare (boodschappen)tasjes. Zo hoeft je kind niet tussen de spullen te zitten.

Ringsling of draagdoek

draagdoekEen draagzak is vaak nog iets wat aardig wat ruimte in beslag neemt. Een draagdoek of ringsling doet dat niet echt, deze past makkelijk in de rugtas. Zo heb je elke keer weer een drager in de buurt, op plekken waar je geen bolderkar kunt gebruiken (in de lange rij van een attractie bijvoorbeeld of in de winkel). Ik maakte de draagdoek en ringsling zelf, maar je kunt de draagdoek en ringsling ook gewoon kopen natuurlijk

Campingbedje met verschoonplek

campingbedjeNeem vooral een campingbedje met verschoonplek mee wanneer je een heel klein kindje mee hebt. Zo heb je alles mooi bij elkaar, zonder dat het extra ruimte in beslag neemt. Het aankleedblad kun je namelijk naast het bedje hangen wanneer je hem niet gebruikt. Zo hoef je ook geen aankleedkussen mee te nemen, dat scheelt weer een beetje ruimte in de auto.

Een speelkleed/speelgoedzak

speelkleedEen speelkleed die ook een speelgoedzak is, is heel handig tijdens de vakantie. In de zak stop je wat speelgoed en eventueel wat Duplo. Wanneer je op de camping bent tover je de speelgoedzak om tot speelkleed en de kinderen kunnen gelijk spelen. Zo hebben papa en mama lekker de tijd om even de tent op te zetten of de caravan klaar te zetten. En met een beetje geluk komen er al snel nieuwe vriendjes kijken en spelen die gezellig mee.

Maar ook gedurende de vakantie is het fijn dat er een zak open gemaakt kan worden en dat de kinderen dan heerlijk op een kleedje kunnen spelen. En na het spelen mik je alles op het kleed en doe je de zak weer dicht…opruimen was nog nooit zo makkelijk.

Zelf een speelkleed maken is natuurlijk erg leuk, want zo kun je hem helemaal naar eigen wens maken en er zelfs een hele netwerk van straten op maken (zoals ik heb gedaan). Maar kopen is natuurlijk ook een optie.

Babytentje

babytent-boxEen babytent is een mooi alternatief voor een campingbed…misschien is hij zelfs nog wel efficiënter (als je geen box nodig hebt…want daar is een campingbedje dan wel weer handig voor te gebruiken). Dit tentje neem je makkelijk mee, neemt weinig ruimte in beslag en past in elke ruimte. Zo kun je hem in een hotelkamer neerzetten, maar ook in de tent (buiten de slaapcabine zou zelfs nog kunnen). Maar ook wanneer je buiten zit, kun je de kleine lekker dichtbij comfortabel laten slapen. Doordat hij tot vrij klein op te vouwen is, neem je hem makkelijk overal mee naartoe…zelfs naar het strand of naar het zwembad. Wij gebruiken de babytent nog altijd als extra rustplek in de tuin; zowel de grote meid van 5 jaar als de kleine meid van 2 jaar zit er nog graag in.

Strandlaken/tas

strandkleed en tas met kussenOke, ik beken…dit super handige, multifunctionele strandlaken is gewoon voor mama, zodat mama ook relax kan liggen bij het water en even kan bijkomen. Je hebt alles lekker bij de hand en je kunt de spulletjes mooi overzichtelijk kwijt in je strandlaken. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om even naar het water te gaan. Vooral omdat je deze om kunt toveren tot tas.

Deze maakte ik trouwens zelf, maar je kunt er ook een zonder opbergvakjes kopen (met kon ik ze echt niet vinden…ik heb gezocht..echt…nergens!) Je zou dan eventueel zelf opbergvakjes van een oude handdoek op het laken kunnen maken natuurlijk…dan heb je er een met opbergvakjes.

Voor een tienerdochter is dit strandlaken natuurlijk wel helemaal geweldig, dan kan ze mooi pronken met haar mooie tas en daarnaast kan ze relax op het strand liggen. Dan is het stiekem toch nog een kindermusthave. Ook kun je hem maken voor kleinere kinderen…ach wel ja, waarom zou alleen mama zo comfortabel mogen liggen. Iedereen weet immers dat iets voor mama niet lang voor mama is, maar al snel voor de kinderen wordt.

Verder…

Er zijn er ongetwijfeld nog veel meer musthaves die het gemak (en plezier) tijdens de vakantie vergroten en niet veel ruimte in beslag nemen, maar dit zijn mijn favorieten.

Wat is jouw favoriete kindermusthave voor tijdens de vakantie?

Meer over uitjes met kinderen?

Ben je op zoek naar nog meer uitjes met kinderen? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama gaat op pad‘.

Meer reviews?

Wil graag lezen over meer producten die wij hebben ‘getest’? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama test’.

Deze ‘post’ bevat een affiliatielink. Dit houdt in dat wanneer jij op de link van bol.com klikt en iets bestelt, ik er een kleine percentage voor ontvang. Het kost jouw verder niets extra. Rijk wordt ik er niet van, maar het helpt mij wel om materialen te kopen voor de leuke dingen die ik hier op de website met jullie deel. Mocht je via de link iets bestellen, dan wil ik je alvast bedankt voor jouw steun.

One thought on “Vakantie musthaves voor wanneer je kinderen hebt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *