SOS naam armbandjes

SOS naam armbandjes

Toen we gezellig met de meiden op pad wilden, kwamen we er achter dat ze nog helemaal geen naam armbandje hadden…oeps! Ik dook in mijn voorraad en maakte deze SOS naam armbandjes van stofrestjes en biaisband.

Een SOS naam armbandje uit nood

We wilden gezellig met z’n vieren naar een beurs. Maar toen beseften wij ons dat de meiden nog helemaal geen SOS naamarmbandje hadden. Je kunt natuurlijk een prachtig armbandje laten maken met een naam en telefoonnummer er op, maar dat duurt een paar dagen voordat het in huis is…en wij hadden de bandjes diezelfde dag nog nodig. Het laatste wat wij wilden was de meiden kwijt raken in zo’n drukke omgeving, dus ik ging snel aan de slag en maakte zelf een armbandje met telefoonnummer.

Wat zet je op zo’n SOS naam armbandje?

Het meest voor de hand liggend is de naam en een telefoonnummer. Maar niet iedereen vindt het prettig om de naam van zijn/haar kind om een armbandje te zetten. Mensen met kwaad in zin, weten zo ook de naam en kunnen dit gebruiken om vertrouwen te wekken bij het kind. Gebruik jij ook liever niet de naam van je kind? Dan kun je de woorden ‘call mom’ of ‘call dad’ met het telefoonnummer er op zetten. Zorg er voor dat het ‘+31-nummer’ er op staat en niet ’06-…’, zodat je bereikbaar bent voor iedereen en in elk land.

Tweezijdig

Het leuke van een zelfgemaakt armbandje is dat je hem tweezijdig kunt maken. Alle gegevens zet je in de binnenkant en aan de buitenkant plaats je een mooi stofje. Bij nood kan iemand aan de binnenkant van het armbandje kijken. Een bijkomend voordeel is dat niet iedereen zo alle gegevens kan zien…en dus ook niet zomaar de naam van jouw kindje kan zien om zo vertrouwen te wekken bij jouw kindje. Plus dat jouw telefoonnummer beter beschermd blijft

Toch bestellen

Het voordeel van een zelfgemaakt SOS naam armbandje is dus dat het direct klaar is en het niets hoeft te kosten (als je net als ik alles al in huis hebt). Het nadeel is dat de bandjes met een drukknoop dicht gaat en dus ook zelf afgedaan kan worden (gelukkig vu vonden de meiden de armbandjes veel te leuk om af te doen, dus die waren er heel zuinig op).

sos naam armbandjes van goedgemerkt.nlToen we weer terug waren hebben we alsnog een bandjes voor de meiden besteld. Wij hebben ze besteld bij Goedgemerkt.nl. Deze zijn ook erg leuk en gaan minder makkelijk af (mits je de juiste maat besteld natuurlijk). Ze zijn er in verschillende kleuren en je kunt er zelfs een leuk plaatje op laten zetten. Maar eigenlijk willen de meiden nog steeds de zelfgemaakte bandjes om. Ach, niks mis met twee bandjes toch…zo raken de meiden echt niet kwijt 😉 Tijdens de vakantie naar Luxemburg wilden de meiden ook heel graag de zelfgemaakte bandjes om. En ze hebben de hele vakantie overleefd (inclusief zwembad en pretpark)…we hebben ze nog steeds. Voor de kleine meid heb ik een nieuwe moeten maken, omdat ze flink gegroeid is. Maar beide armbandjes zijn nog heel netjes en goed bruikbaar.

Lees ook: Op de camping in Luxemburg

Restjes

Het SOS naam armbandje heb ik gemaakt van stofrestjes, biaisband uit de collectie en een drukknoop uit de naaikist. Dat was maar goed ook, want we hadden de bandjes diezelfde dag nog nodig.

Materiaal

Ik heb voor de SOS naam armbandjes breaker teflon gebruikt. Hier had ik nog restjes van liggen en is een materiaal wat waterafstotend is en toch flexibel. Dit heb ik gecombineerd met doorzichtig tafelzeil, zodat de mooie kant met de letters niet vies wordt en makkelijk schoon te maken is. Ook hiervan had ik nog een restje liggen.

Voor de letters heb ik textielstiften gebruikt.

Als sluiting heb ik gekozen voor een drukknoop. En dat niet zo een die makkelijk open en dicht gaat, maar een die goed klemt.

Het patroon

Het patroon is te koop in het winkeltje en kost hier €0,50. Het patroon bestaat uit 3 verschillende afmetingen. Je hoeft zo alleen maar de omtrek van de pols te meten en daar het juiste patroon bij te zoeken. Zorg er voor dat de armbandjes niet te strak zitten. Maar je kunt uiteraard ook zelf een patroon maken…het is immers maar een rechthoek.

Aan de slag

Voor het maken van SOS naam armbandjes heb je het volgende nodig:

  • patroon
  • effen stof (niet elastisch)
  • schaar
  • textielstift
  • strijkijzer
  • keukendoek
  • doorzichtig tafelzeil
  • biaisband
  • garen
  • drukknoop (ik gebruikte een jersey drukknoop van 1 cm omdat deze niet te makkelijk open schiet en goed vast zit)

Knip het patroon van de juiste maat uit.

Neem het patroon over op stof en op doorzichtig tafelzeil.

Schrijf de gewenste tekst (met textielstift) op de stof, zorg er voor dat je ruim binnen de randen blijft, omdat daar nog biaisband om komt.

Fixeer de stift door het te strijken, leg het dan wel even tussen een keukendoek.

Leg het strookje doorzichtig tafelzeil op de tekst.

Naai de twee delen even dicht langs de rand op elkaar.

Naai biaisband rondom langs het armbandje. Weet je niet zo goed hoe dat moet, dan kun je hier lezen hoe je dat kunt doen.

Bevestig de drukknoopdelen op het armbandje (op de aangegeven plek). Ik gebruikte hiervoor een variotang.

Maak jij ook zulke leuke SOS naam armbandjes?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Crea-cross

Elke week is er een crea-cross uitdaging. De crea-cross uitdaging is bedacht door Ilse van Kreanimo. Zij daagt elke week andere creatievelingen uit om iets te maken binnen een thema. Vorige week was het thema ‘Onderweg’ aan de beurt en liet ik je zien hoe je een heuptas van een oude spijkerbroek kunt maken.

Deze week is het thema ‘Zomervakantie’ aan de beurt. Ilse van Kreanimo is als bedenker van crea-cross de host. Kijk ook vooral even naar bijdrage. Melanie van BMelloW en ik zijn beide co-host. Ook Melanie heeft iets binnen dit thema gemaakt. Kom ook even naar haar creatieve uitspattingen kijken. En ik maakte dus SOS naam armbandjes.

Elke week is er ruimte voor een gast-co-host. Wil jij ook co-host zijn? Geef dit dan door aan Ilse van Kreanimo.

Bewaren voor later

Pinterest - sos naam armbandjesVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo en BMellow of bij de Inlinkz Link Party die je in de onderstaande link kunt vinden. Onder deze knop mag je overigens ook diy’s (en recepten) delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De leukste inzending delen wij op Pinterest en op Instagram.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


One thought on “SOS naam armbandjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *