Een gezonde mocktail (of cocktail)

een gezonde mocktail (of cocktail)

Vier de vakantie met een heerlijke gezonde mocktail (of cocktail). Met het recept voor dit drankje is je dag gelijk een feestje.

Tijd voor een feestje

Met deze gezonde mocktail (of cocktail) is het gelijk een feestje. Nu kun je ze natuurlijk alleen gaan drinken wanneer het feest is, maar je kunt ze ook gewoon drinken…omdat het leven een feestje is 😉 Ik zeg: “Proost”

Een gezellige decoratie

Het is pas een feestje wanneer het glas leuk versierd is. Dit is vrij simpel om te doen. Vul een schoteltje met siroop en een schoteltje met suiker. Dip eerst het glas in de siroop en daarna in de suiker. Tadaaaa, je glas heeft een heerlijk en prachtig randje. Verder kun je plakjes fruit op het randje zetten. Of steek een Fruitige cocktail decoratierietje door een aardbei…en gebruik daarbij dan een super mooi rietje van Strawies (de Sea Dragon is echt prachtig) die jouw drankje helemaal af maakt. Oh, en je kunt er natuurlijk ook nog een zelfgemaakt parapluutje of iets dergelijks bij doen.

Wil je liever geen suiker gebruiken? Dan is cocosrasp een leuk alternatief.

‘Sunrise’

Wil je een oranje drankje nog even iets extra’s geven? Dan kun je er een ‘sunrise’ van maken. Schenk dan eerst een beetje (rode) siroop in het glas. Zet vervolgens een lepel schuin in het glas en schenk het drankje rustig op de lepel in het glas. Als het goed is is het drankje nu onder meer rood en boven meer oranje…net een zonsopgang.

Zo moeder zo dochter…

Ik hou wel van een cocktail, vooral wanneer ik hem maak met vers fruit. Maar de kleine meid wil natuurlijk ook zo’n mooi feestelijk glas drinken. Deze mocktail verander je makkelijk in een cocktail. Zo kunnen we samen gezellig een drankje drinken in de hangmat en genieten van de zomervakantie.

Lees ook: Een hangmat voor kinderen 

Een recept voor kinderen

een gezonde mocktailKoken voor kinderen hoeft niet moeilijk te zijn…net als koken met kinderen. Omdat niet elk kind al goed kan lezen, heb ik een speciaal receptenblad gemaakt. Dit receptenblad bestaat uit plaatjes en woorden. Hierdoor zijn de belangrijkste delen van het recept goed af te lezen voor kleine kinderen. Het receptenblad voor kinderen kun je hier gratis downloaden.

Een kleine aanpassing

Wij hadden deze fruitsoorten nog liggen van het maken van een fruitsalade. Maar je kunt ook prima andere fruitsoorten gebruiken…of een andere fruitsap. Voor een Pina Colada gebruik je bijvoorbeeld kokosmelk en ananas (en rum voor een cocktail). En voor een Strawberry Daiquiri gebruik je aardbei, suikerwater en limoensap (met rum en aardbeilikeur voor de cocktail).

Smoothy of mocktail

Om het verschil te weten is het noodzakelijk te weten wat de definities zijn. Een mocktail is een cocktail zonder alcohol. Een cocktail is een drankje wat bestaat uit minimaal 3 ingrediënten waarvan 2 vloeibaar zijn. Of een mocktail ook uit twee vloeibare delen moet bestaan is onduidelijk.

Een smoothy is een geblend drankje wat meestal uit fruit bestaat en dan eigenlijk ook nog een romig component heeft.

Maak je de mocktail versie? Dan kun je dus inderdaad discussiëren over of het een mocktail is of een smoothy. Het heeft namelijk geen romig component, maar het bestaat ook niet uit 2 vloeibare componenten. Wat mij betreft mag je het dus noemen wat je wilt 😉

Het recept voor een gezonde mocktail (of cocktail)

Ingrediënten
  • jus d’orange
  • meloen
  • ananas
  • mango
  • aardbei
  • *Licor 43 (voor de cocktail)
Bereiding

Snijd het fruit in stukjes en doe deze in een blender. (Bewaar ook een paar plakjes voor de decoratie van het glas)

Schenk er een beetje jus d’orange op tot het fruit half onder staat.

Blend alles tot alle stukjes helemaal weg zijn.

Versier het glas.

*Doe Licor 43 en het fruitdrankje in een cocktailshaker als je er een cocktail van wilt maken en schud het goed door elkaar.

Schenk de mocktail (of coacktail) in het versierde glas.

Bewaren voor later

Pinterest - een gezonde mocktail (of cocktail)Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op koken (of eten)?

Houd jij er ook zo van om te koken of om te eten? Kijk dan vooral ook op de pagina ‘Mama kookt‘.

One thought on “Een gezonde mocktail (of cocktail)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *