Verven met bellen

verven met bellen

Verven met bellen is erg leuk om te doen. En het papiertje kun je vervolgens weer goed gebruiken als vrolijk inpakpapier.

Op twee manieren met bellen verven

Ik heb met de meiden twee manieren uitgeprobeerd om met bellen te verven. De eerste manier is op het papier bellen blazen. Voor de kleine meid (3 jaar) ging dit nog een beetje lastig, omdat het rustig blazen terwijl ze enthousiast was nog erg lastig was. Zij had nog een beetje hulp nodig. De grote meid (7) kon dit al prima en had geen hulp nodig. In de werkbeschrijving zij  beide manieren beschreven.

Feestelijk inpakpapier

Niets is zo persoonlijk als een zelfgemaakt cadeautje…behalve dan een cadeautje die ingepakt is in zelfgemaakt inpakpapier. Zo kun je voor een verjaardag of voor moederdag, vaderdag of Kerst bijvoorbeeld heel leuk zelf inpakpapier maken.

En het is overigens ook erg handig als je wel papier en verf hebt, maar geen inpakpapier…al zou mij dat natuurlijk nooit overkomen.

Materiaal

Ik gebruikte plakkaatverf als kleurbasis. Voor de bellen gebruikte ik afwasmiddel, omdat dit mooi bellen maakt.

Aan de slag

Voor het verven met bellen heb je het volgende nodig:

  • bakjes
  • plakkaatverf (eventueel meerdere kleuren)
  • afwasmiddel
  • water
  • rietje
  • papier
Verfsop

Doe een theelepeltje verf in een bakje

Meng de verf met 1 eetlepel afwasmiddel.

Tot slot roer je er voorzichtig 2 eetlepels water door.

Bellen blazen op papier

Verven met bellen - bellen op papier blazenDip met een rietje in de verfsop.

Zet het rietje recht op een papiertje.

Blaas nu heel voorzichtig in de verfsop op het papier.

Wissel de bellen lekker af met verschillende kleuren en verspreid ze over het hele papier.

Bellen afdrukken op papier

Verven met bellen - bellen afdrukken op papierZet het rietje in de verfsop in het bakje.

Blaas nu zo veel bellen dat ze boven het bakje uit komen.

Leg het papiertje snel op de bellen.

Haal het papiertje er gelijk weer af.

Dit kun je met verschillende kleuren verspreid over het papiertje doen. De verf droogt vrij snel, dus je kunt gewoon achter elkaar blijven afdrukken.

Combineren

Verven met bellen - twee techniekenJe kunt beide technieken natuurlijk ook combineren voor een extra speels effect. In welke volgorde je dit doet, maakt niet zo veel uit. Zorg er alleen wel voor dat het ene al droog is voor je aan het andere begint. Ik heb er voor gekozen om heerst de bellen op het papier te blazen, omdat deze bellen iets natter zijn. Zo krijg je iets minder kans op het doorlopen van de verf.

Ga jij ook verven met bellen?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - verven met bellenVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *