Mijn favoriete crea-cross van 2019

favoriete crea-cross 2019

Het einde van het jaar is in zicht en zo ook het einde van de crea-cross. Om het creatieve jaar af te sluiten wandel ik met jullie langs alle creatieve favorieten van 2019.

Mijn favoriete naaiproject

De rekenboomMijn favoriete naaiproject van dit jaar is toch echt de rekenboom (of zoals de kleine meid zegt: de rekenboogboom). De rekenboom helpt onze kleine meid haar leerhonger een beetje te stillen. Ze wil zo graag lezen, schrijven en rekenen. Hier kan ze samen mee aan de slag, maar ook alleen…en dat vindt ze erg fijn. En het allerfijnste is dat ze er nog wel even mee vooruit kan dankzij de verschillende flitskaartjes die in de boom kunnen. Verder ziet de boom er lekker vrolijk uit met al die herfstkleuren en kan daardoor dan ook prima als kunstwerk opgehangen worden.

Mijn favoriete knutselproject

Fleur de Vleermuis is bang in het donkerHet allerleukste knutselproject van dit jaar is voor mij best een speciaal project. In mijn studententijd schreef ik namelijk het verhaal van ‘Fleur de Vleermuis‘. Dit jaar heb ik er eindelijk een echt boekje van gemaakt en heb ik het boekwerkje ook helemaal zelf gebonden. Mijn dochtertje vindt het ook erg leuk om ‘het boekje van mama’ te lezen…vooral omdat ik er ook nog eens een vingerpoppetje bij heb gemaakt en waardoor het verhaal nog meer bij haar leeft.

Mijn favoriet van Kreanimo

geometrische hangers - KreanimoDit is nog best lastig, want zij is de host en heeft voor de crea-cross niet echt een bijdrage, maar een uitleg over de crea-cross met de linkparty. Maar ik wilde toch een favoriet van haar uitzoeken. Ik vond de geometrische hangers erg tof. Dit gaan we zeker een keer maken. Misschien wel volgend jaar voor in de kerstboom, want ze zijn ook prima als ‘kerstbal’ te gebruiken.

Man favoriet van MelDiy

Super-helden-hoge-hakken-DIY-met-Mod-podge-BMelloW.NL_Mijn absolute favoriete crea-cross bijdrage van Melanie is de pumps die zijn gepimpt in superhelden stijl. Heel gaaf! Ik ben een echte Marvel fan en die hakken zijn echt zo super (pun intended). Helaas kan ik niet linken naar de werkbeschrijving, omdat ze nog bezig is met het verhuizen van de oude blog naar de nieuwe blog en nog niet alle berichten over heeft kunnen zetten. De superhelden hakken stonden dus nog op BMellow, maar het zal vast niet lang duren voordat ze op MelDiy komen.

Mijn favoriet van de gast co-hosts

furoshiki - webkonijnElke week is er in de crea-cross ruimte geweest voor een gast co-host. Er heeft niet elke week iemand zich opgegeven, maar er waren toch een aantal bloggers die het erg leuk vonden om een keer (of een paar keer) mee te doen. Wat ik heel leuk vond was een bijdrage die ook al een tijdje op mijn wensenlijst staat. Ik wil al een tijdje een leuke furoshiki maken, maar ben er nog steeds niet helemaal over uit hoe ik die wil vormgeven. Emmy van Webkonijn wist wel hoe ze het wilde vormgeven en maakte een kerstige furoshiki…deze bedrukte ze samen met haar zoontje met textielverf.

Jullie favoriet op de site van Mama Duizendpoot

dagplanner met pictogrammenDit jaar is de dagplanner vlaggenlijn met pictogrammen jullie favoriete crea-cross bijdrage.  Het bericht is tot nu toe bijna 1500 keer bekeken…en dat in een half jaar tijd. Nu moet ik zeggen dat ik de vlaggenlijn ook erg mooi en handig vind. Onze kleine meid heeft er altijd nog veel baat bij om om deze manier de dag door te nemen.

Jullie favoriet op Pinterest

gezonde sneeuwpop traktatieHet best bekeken project is toch echt duidelijk ‘Een gezonde sneeuwpop traktatie‘. Deze is in een week tijd al meer dan 2000 keer bekeken. Jeetje, wat vaak! Dit was de traktatie van de grote meid die al weer 7 is geworden (wat gaat de tijd snel). Ze wilde graag een traktatie die gezond is en het moest een sneeuwpop zijn…en dit is het geworden.

Lichtjes met een verborgen boodschapDe pin met de meeste kliks is ‘Lichtjes met een verborgen boodschap‘. Dat snap ik eigenlijk wel. Vaak kun je aan een knutselpin wel zien hoe het is gemaakt, maar bij dit project zie je dat nog niet zo…en dus wil je weten hoe. Ik zou ook zeker hebben geklikt.

washand en handpop kleurenmonsterDe pin die het best bewaard is, is de handpop/washand van het Kleurenmonster. Deze maakte ik als traktatie voor de kleine meid, want zij wilde kleurenmonsters trakteren. We vulden ze samen met iets lekkers, zodat de kinderen van haar klas iets leuks hadden en iets om te smikkelen. De juffen kregen een heel lespakket van het Kleurenmonster. Dat deze het best bewaard is (binnen de crea-cross) snap ik wel, want ‘Het Kleurenmonster’ is erg populair op Pinterest. Alle pins die met dit grappige monstertje te maken hebben, doen het heel goed. En dat snap ik helemaal, want wij zijn ook fan van Het Kleurenmonster.

Jullie favoriet op Instagram

Op Instagram is er niet 1 favoriet, maar een gelijkspel van 2 creaties. De klok in de vorm van een zon en het retro jurkje hebben evenveel ‘likes’.

Klok van stofDe klok maakte ik voor op de slaapkamer van de grote meid, zij wilde graag leren klok kijken en weten hoe laat het is. Ik zag mijn kans schoon om een keer een klok te maken en het werd een naaiwerkje in de vorm van een zon, omdat deze vorm zich perfect uitleent voor een klok.

retro jurkHet retro jurkje maakte ik voor de kleine meid. Het stofje had ze zelf uitgekozen op het Stoffenspektakel. Om het helemaal af te maken, maakte ik er ook nog een onderbroekje bij. Tot haar grote spijt is ze nu uit het jurkje gegroeid. Ik denk dat ik aankomende zomer maar even weer een reeks jurkjes moet maken, want ze zijn vlot klaar en super leuk.

Crea-cross wordt CreaKrea

Zoals ik in het begin al zei is dit het einde van de crea-cross. Nou is dit niet het einde van een creatieve samenwerking…gelukkig niet. We gaan het alleen anders doen en de creatieve groep wordt groter. Ook jullie mogen volgend jaar gewoon weer gezellig mee doen. Dat kan via de linkparty en via Instagram met #creakrea2020.

Verder zullen we alle deelnemende creaties zoals vanouds delen op het bord op Pinterest die nu nog Crea-cross heet en straks omgedoopt wordt tot CreaKrea. Wil je zien wat er het afgelopen jaar allemaal gedeeld is in de crea-cross linkparty? Dan kun je hier een kijkje nemen.

Ben jij ook zo heerlijk creatief?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw creaties. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik ze makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen.

Crea-cross (straks dus CreaKrea)

Elke week is er een crea-cross uitdaging. De crea-cross uitdaging is bedacht door Ilse van Kreanimo. Zij daagt elke week andere creatievelingen uit om iets te maken binnen een thema. Vorige week was het thema ‘Winter’ aan de beurt en liet ik je zien hoe je een gezonde sneeuwpop traktatie kunt maken.

Deze week is er geen thema, maar laten wij onze favorieten van 2019 zien. Ilse van Kreanimo is als bedenker van crea-cross de host. Kijk ook vooral even naar haar favorieten. En ook Melanie heeft als co-host haar favorieten op een rijtje gezet.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo en Mel DIY.

 

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


4 thoughts on “Mijn favoriete crea-cross van 2019

  1. Jammer dat ik niet kan stikken want ik vind je drakenkostuum het leukst 🙂 de lichtjes met de verborgen boodschap staan op mijn to do lijstje van 2020 🙂 die vond ik ook erg leuk!

    De furoshiki is inderdaad ook de meest bezochte van de creacross zaken waar ik meedeed! 😉

    1. Begin ook maar niet met de naaimachine, want het naaivirus is super besmettelijk De kaarsjes zijn vooral in december super veel bekeken en is ook best leuk om te doen. Ik ben benieuwd naar de boodschappen die jij er in gaat verbergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *