Een confetti kanon van een wc rolletje

confetti kanon

Wij knutselden speciaal voor met oud en nieuw een confetti kanon. Zo kunnen we lekker knallend het nieuwjaar in met vrolijke kleurtjes.

Een confetti kanon maakt het extra feestelijk

Confetti ziet er heel vrolijk uit met al die kleurtjes en een kanon zorgt er voor dat het ook nog eens door de lucht schiet, zodat al die vrolijke kleurtjes gezellig door de lucht dwarrelen. Een confetti kanon kun je gebruiken tijdens Oud en nieuw of een verjaardag of een prijsuitreiking…of eigenlijk voor elke feestelijke gelegenheid.

Veilig het nieuwe jaar in

Jonge kinderen en vuurwerk zijn vaak geen fantastische combinatie. Naast dat ze het veel lawaai vinden, is het ook nog eens gevaarlijk.

Lees ook: Oud en nieuw met een klein kind

Wat wel lekker veilig is, is een confetti kanon. Hiervoor hoef je namelijk geen vuur te gebruiken. Zelfs kleine kinderen kunnen op deze manier toch nog iets afschieten. Laat ze alleen niet schieten op ogen 😉

Confetti

confetti makenConfetti kun je kopen, maar je kunt het ook heel goed zelf maken. Het enige wat je dan nodig hebt is papier en een perforator. Je moet wel even flink te keer gaan met de perforator als je veel confetti wilt maken. Maar voor 1 kanon heb je aan twee A4-papiertjes wel genoeg. Het voordeel van zelfgemaakte confetti is dat je zelf de kleuren kunt bepalen en zelfs glitterpapier kunt gebruiken voor een extra feestelijk effect.

Tip: kies voor een iets steviger papier…dit ruimt na de ‘knal’ iets makkelijker op 😉

Materiaal

Je kunt een wc rolletje gebruiken als basis, maar een ander rolletje volstaat natuurlijk ook. Ik had nog een kokertje liggen van glow-in-the-dark sticks. Dit kokertje is heel mooi stevig en werkt toch iets beter dan een wc rolletje, doordat het iets steviger is. Uit 1 kokertje kon ik 3 confetti kanonnen halen.

Aan de slag

Voor het maken van de confetti kanon heb je het volgende nodig:

Confetti ballon makenKnip het tuitje van de ballon er af.

Rek de ballon uit en doe deze om het rolletje.

Kip een strook papier af die om het rolletje past.

Plak het papier om het rolletje, over de ballon.

Wanneer de lijm droog is plak je washitape of plakband over de rand van het rolletje. Zorg er voor dat de bovenste helft uitsteekt.

Vouw het deel dat uitsteekt naar binnen, zodat de rand netjes afgewerkt is.

Vul het kanon met confetti.

Om het confetti kanon tijdelijk af te sluiten (om te bewaren) kun je een tweede ballon afknippen en over het andere uiteinde trekken.

Maak jij ook zo’n leuke confetti kanon?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

CreaKrea

Elke week is er een CreaKrea uitdaging, met elke week een ander thema. Hiervoor hadden we de Crea-cross uitdaging en was het thema ‘Favoriet van 2019‘. Vandaag starten we een nieuw creatief jaar met een nog grotere samenwerking. Het creatieve CreaKrea team bestaat nu uit Ilse van Kreanimo, Melanie van MelDiy, Emmy van Webkonijn, Ilse van De knutseljuf van Ede, Crea met kids en natuurlijk nog mijzelf.

Deze week is het thema ‘Confetti’ aan de beurt en maakte ik een confetti kanon. We hebben als team ons best gedaan om er een vrolijke start van te maken. Ben je benieuwd naar alle creaties? Kijk dan vooral in de linkparty en bij het CreaKrea team. De link naar hun diy’s vind je vlak boven de linkparty.

Bewaren voor later

Pinterest - confetti kanonVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Maar kijk vooral ook even in de linkparty waar je overigens ook diy’s (en recepten) mag delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De inzendingen delen wij op ons bord op Pinterest.

En vergeet natuurlijk niet om ook bij het CreaKrea team te neuzen:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


6 thoughts on “Een confetti kanon van een wc rolletje

  1. Even een reactie op je confetti kanon. Leuk maar het is niet alleen slecht voor het milieu want het komt overal terecht en wordt niet opgeruimd, maar ook voor vogels die dit oppikken en ziek worden. Daarom is het al bij carnavalsoptochten verboden om met confetti kanonnen te werken. groetjes

    1. Mensen die niet opruimen heb je helaas overal. Wij zijn wel altijd van het opruimen. De kleine meid gooit buiten nooit iets op de grond en is dan ook geschokt wanneer ze vuil tegenkomt op straat of in de bosjes. Gelukkig kun je de confetti kanon ook prima binnen afschieten…dat hebben de meiden nu ook al een aantal keer gedaan. Daarna even opvegen…confetti kanon hervullen…en nog een keer! Ach, en de overgebleven stukjes pik ik zo op met de stofzuiger

  2. Bij mij is hij geluk. Was leuk om te maken, want de winkels zijn natuurlijk dicht in deze tijd. Maar het komt allemaal goed!❤️. Groetjes Famke❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *