Vingerpoppetjes van papier of vilt

vingerpoppetjes van papier of vilt

Normaal zit een vingerpoppetje om de vinger, maar deze vingerpoppetjes van papier of vilt is dat anders. Bij deze poppetjes gaan twee vingers er dwars doorheen zodat ze pootjes krijgen…dan kunnen ze namelijk echt lopen.

Moppereend

Dit knutselwerkje past goed bij het boekje ‘Moppereend‘. Wij hebben namelijk alle dieren ui het boek gemaakt, zodat ze het verhaal zelf kunnen naspelen. Je kunt ze zelfs heel leuk gebruiken voor een poppenkastspel.

Maar je kunt ook prima andere dieren maken.

Materiaal

Je kunt de poppetjes van stevig papier maken, maar je kunt ze ook van stevig vilt maken. Ik heb gekozen voor vilt. Zo kan ik de delen ook op elkaar naaien en blijven ze langer bruikbaar om mee te spelen. Wanneer je de vingerpoppetjes van papier maakt, kun je de vingergaatjes makkelijker uitprikken.

Aan de slag

Voor het maken van vingerpoppetjes van papier of vilt heb je het volgende nodig:

  • stevig papier/stevig vilt
  • schaar
  • lijm
  • stift
  • *eventueel prikpen en priklap voor het maken van gaten in de papieren versie

Teken twee cirkels op het papier/vilt, de een is iets groter dan de ander (ik trok gewoon beiden kanten van een beker van de meiden om).

Knip de twee cirkels uit.

Teken twee kleine cirkels op de grot cirkels (een beetje onderaan en naast elkaar).

Knip (of prik bij papier) de twee kleine cirkels uit.

Plak de twee cirkels op elkaar zodat er een lijf en een hoofd ontstaat Zorg er voor dat de twee gaten onderaan zitten.

Maak nu ook vleugels, snuiten, snavels, oren staarten enz.

Plak ze op de juiste plek op de juiste poppetjes.

Teken nog ogen, neusgaten, enz. op de poppetjes.

Maak jij ook zulke leuke vingerpoppetjes van papier of vilt?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.One thought on “Vingerpoppetjes van papier of vilt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *