Zeemeermin etui

Zeemeermin etui

Soms wil je gewoon makkelijk…niet te veel poespas. Het moet snel klaar zijn en het moet functioneel zijn. Maar dat betekent niet dat het er niet leuk uit mag zien…toch? De grote meid had toch echt wel een etui nodig voor de kleurtjes op haar slaapkamer. En hoe kun je een zeemeermin-liefhebber dan beter plezieren dan met een zeemeermin etui? Door hem te maken van een stofje die je ook gebruikt voor haar zeemeermin tasje en waarvan ze de stof ook nog eens zelf heeft uitgekozen.

Zelf maken

Een etui maken is niet moeilijk. Er zijn niet veel delen die aan elkaar genaaid hoeven worden en zelfs het plaatsen van de rits is zo basic, dat je geen vreemde capriolen uit hoeft te halen om het er netjes uit te laten zien. De etui zit binnen ‘no-time’ in elkaar. Een ideaal project dus wanneer je kind graag zelf wil naaien.

Voering

Je kunt er voor kiezen om een voering te maken in je zeemeermin etui, maar ik maakte hem zonder voering. Doordat ik geplastificeerd katoen heb gebruikt, heb ik geen last van stof wat kan gaan rafelen en in een etui zijn naden niet echt storend.

Materiaal keuze

Op zich maakt het niet zo heel veel uit waar je de etui van maakt…al is een rekbare stof wat onhandig omdat het zijn vorm iets verliest wanneer je de zeemeermin etui vult. Ikzelf heb hem gemaakt van geplastificeert katoen. Dit is makkelijk i.v.m. het schoon maken/houden van de etui. Plus dat ik de stof al had gebruikt voor een zeemeermin tasje (waar ik binnenkort over ga vertellen) en nog iets over had.

Het patroon

Het patroon is te downloaden in het winkeltje. Dit documenten kost €0,50. Na het voltooien van de bestelling (en de betaling), kun je het patroon downloaden. Het patroon bestaat uit een patroon voor de zeemeermin etui.

Aan de slag

Voor het maken van de zeemeermin etui heb je het volgende nodig:

Knip het patroon uit.

Neem de patroondelen over op de gewenste stof.

Knip de stof uit (zonder naadwaarde, deze is al inbegrepen).

Naai de rits op de twee kleine stroken (voorkant). Weet je niet goed hoe je dit moet doen? Lees hier hoe je een rits kunt plaatsen. Let wel op de richting van het motief van de stof.

Speld de staartvinnen onder de rechthoeken, met de goede kanten op elkaar. Let weer goed op de richting van het motief van de stof.

Naai de staartvinnen onder de rechthoeken.

Doe de rits open.

Leg de twee staarten op elkaar met de goede kanten op elkaar.

Speld de randen vast. Let er op dat de rits netjes naast elkaar komt.

Naai de staartdelen op elkaar.

Wil je een netter resultaat? Knip dan de hoeken en rondingen in.

Keer de zeemeermin etui binnenstebuiten.

*Op zich is de zeemeermin etui klaar, maar misschien wil je een ‘finishing touch’. Dan kun je er voor kiezen op een lintje te bevestigen aan de rits. Vouw een (heel dun) lintje doormidden. Haal de lus door het oogje van de rits. Haal de uiteinden van het lintje door de lus en trek er aan. Je kunt de uiteinden nog even laten smelten met een aansteker, zodat het lintje niet meer gaat rafelen.

Maak jij ook zo’n leuke zeemeermin etui?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest zeemeermin etuiVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *