Zelf dinosaurus kerstballen maken

Dino kerstballen

Soms zoek je iets, maar kun je het echt niet vinden. Laat staan dat je het dan ook nog eens vindt zoals je het mooi vindt. Zo was dat ook met dinosaurus kerstballen. En dus zat er niets anders op dan ze zelf te gaan maken.

Dino’s in de kerstboom

Het leek mij leuk om de kerstboom eens te versieren met dino’s. Ik ging op zoek naar dino kerstballen, maar ik kon niet echt veel vinden…laat staan dat ik dan ook nog eens leuke kon vinden die ik vond passen bij de andere versiering in de kerstboom. Daarom besloot ik om zelf maar eens wat dinosaurus kerstballen te maken.

Een boek als inspiratiebron

Sinds ik mijn boek ‘Dat kan ik ook…een beetje‘ heb geschreven, maak ik veel rondom dit boek. Zo heb ik dus ook van elke dino uit het boek een kerstbal gemaakt. Wie ‘Dino’s & regenbogen‘ volgt op Instagram, heeft deze dino kerstballen wellicht al eens voorbij zien komen.

Materiaal

Ik heb de dino kerstballen gemaakt van kleine dino speelgoedpoppetjes. Om ze zilver te krijgen heb ik verf in spuitbus gebruikt. Met een spuitbus krijg je een mooie egale laag die niet te dik is. Ook kun je zo de vingers mooi schoon houden tijdens het verven. Voor je gaat verven is het verstandig om er eerst een laagje grondverf op te spuiten, zodat de verf goed hecht.

Aan de slag

Voor het maken van dinosaurus kerstballen heb je het volgende nodig:

  1. Draai kleine schroef oogjes in de bovenkant van de plastic dino speelgoedjes.
  2. Hang de dino’s met een draadje aan een stok. Let er op dat ze elkaar niet kunnen aanraken.
  3. Spuit eerst een laagje grondverf op de dino’s. Doe dit zoals aangegeven staat op de spuitbus. Let er op dat je oude kleren draagt voor het geval dat je knoeit of op jezelf spuit.
  4. Laat de grondverf goed drogen en uitharden.
  5. Spuit daarna een laagje zilver op de dino’s. Doe dit zoals aangegeven staat op de spuitbus.
  6. Laat ook deze laag weer goed drogen en uitharden.
  7. Wanneer de zilverkleurige laag goed droog en uitgehard is, kunnen de dino kerstballen in de kerstboom gehangen worden aan een nieuw draadje of aan een kerstbalhaakje.

Maak jij ook zulke leuke dinosaurus kertsballen?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - Dino kerstballen

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *