‘Among Us’ cupcakes

Among us cupcakes

Bij een jarige liefhebber van het spel ‘Among Us’ hoort natuurlijk taart in hetzelfde thema. Maar wij gaven er nog een extra draai aan. Wij maakten ‘Among Us’ cupcakes…met een verrassende binnenkant.

Among Us

Deze cupcakes zijn gemaakt naar het spel ‘Among Us’. Dat is een online strategisch spel die voor zowel oud als jong leuk is om te spelen. Je kunt het spel ook samen spelen op je eigen apparaat. De meiden hier in huis zijn helemaal in de ban van het spel. Toen ik de grote meid vroeg wat voor taart zij zou willen voor haar verjaardag, riep ze gelijk: ‘Among Us’.

Lees ook: Among Us

Cupcakes in plaats van taart

Omdat we door de lockdown niet zo veel mensen over de vloer konden hebben, vond ik het een beetje zonde om een hele taart te gaan maken. Het leek mij om die reden beter om cupcakes te gaan maken. En om het extra feestelijk te maken, maakte ik van de cupcakes een ‘Among Us’ spel.

Spel

Door de cupcakes verschillende vullingen te geven, kon ik een rol uit het spel aan de cupcakes koppelen. Zo zijn de cupcakes met chocopasta de ‘Imposter’, de cupcakes met rode vruchten coulis (of jam) zijn de ‘Dead body’ en de cupcakes met suiker confetti zijn de ‘Crewmate’. Omdat wij telkens een klein groepje mensen hadden (ons gezin + een ander gezin die op visite kwam). Koos ik voor 1 ‘Imposter’ per groep, maar met een grote groep kun je ook kiezen voor 2 ‘Imposters’. De overige cupcakes deel je door de helft over de overige twee rollen. Zo wordt het tijdens het eten van de cupcake spannend wie welke vulling heeft gekregen.

Traktatie

De cupcakes zijn ontzettend leuk om te trakteren. Maar laat iedereen het wel goed boven een bordje of kommetje eten, want de suiker confetti en de coulis, kunnen wel wat gaan knoeien. Maar het is een leuke traktatie vol verassingen en met interactie.

Kinderfeestje

Ook met een kinderfeestje met een ‘Among Us’ thema is het leuk om de cupcakes te eten in plaats van een verjaardagstaart. De grote meid kan bijna niet wachten tot ze eindelijk haar kinderfeestje kan geven.

Rode vruchten coulis of aardbeienjam?

Ik heb een rode vruchten coulis gebruikt als vulling om zo het idee van bloed te maken. Een coulis stroomt namelijk een beetje. Maar als je geen coulis wilt gebruiken als vulling, kun je ook prima aardbeienjam gebruiken. Het gaat immers om het idee. Het leuke van de coulis is dat je dit ook over de boter crème kunt laten druipen voor een extra bloederig effect

Het recept voor ‘Among Us’ cupcakes

Ingrediënten
Bereiding

Maak cupcakes, zoals je dat gewend bent of volg mijn recept voor gistvrije cupcakes.

Maak de boter crème. Dit recept staat in hetzelfde bericht als het recept voor mijn gistvrije cupcakes.

Zet de boter crème in de koelkast, zodat het kan opstijven.

*Maak ondertussen ook de rode vruchten coulis als je dat wilt gebruiken in plaats van aardbeienjam.

*Zet ook de rode vruchten coulis even in de koelkast, zodat het volledig kan afkoelen.

Haal de cupcakes uit de oven zodra ze klaar zijn en laat ze volledig afkoelen.

Maak in het midden van de cupcakes een gat…let op dat je niet helemaal tot de bodem gaat. Ik heb dit met een appelboor en een theelepeltje gedaan.

De ‘Imposter’ (1-2 cupcakes) vul je met chocopasta.

De zijkant en de bodem van het gat van de ‘Dead body’ (ongeveer de helft van de rest van de cupcakes) besmeer je met boter crème, zodat de coulis/jam straks niet in de cupcake trekt. Dit wordt een dun laagje…dus niet hiermee vullen!

Vul deze cupcakes met coulis/jam.

Vul de rest van de cupcakes met suiker confetti. Dit worden de ‘Crewmates’.

Spuit de boter crème op de cupcakes. Hiermee bedek je het gat ook gelijk.

Als je coulis hebt gemaakt, kun je nog een beetje coulis op de boter crème doen, zodat je daar een ‘Crewmate’ van fondant op kunt leggen.

Maak van fondant een ‘Crewmate’. In dit filmpje kun je zien hoe je een ‘Crewmate’ van klei of fondant kunt maken. Met fondant heb ik geen zwart gebruikt. In plaats daarvan heb ik een lijn om het vizier/schermpje getekend met eetbare stift.

Plaats de ‘Crewmates’ van fondant op de cupcakes.

Maak jij ook zulke leuke ‘Among Us’ cupcakes?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - Among Us cupcakesVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op koken (of eten)?

Houd jij er ook zo van om te koken of om te eten? Kijk dan vooral ook op de pagina ‘Mama kookt‘.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *