Among Us

Among Us

Waar zijn we aan begonnen. De meiden zijn helemaal fan van dit spel…en nu zie ik overal ‘Crewmates’, hoor ik constant allerlei termen uit het spel, moet ik een heel kinderfeest in dit thema uitwerken en krijg ik de liedjes ook niet meer uit mijn hoofd. 

Among Us

‘Among Us’ is een strategisch online spel vol kleine simpele opdrachten. Het spel is hierdoor leuk voor zowel jong als oud. Het spel speelt zich af in de ruimte. Hier moet een team ‘Crewmates’ er voor zorgen dat alle opdrachten zijn vervuld voordat de ‘Imposter’ hen vermoord heeft of de boel gesaboteerd heeft. In het begin van het spel krijg je te zien of je een ‘Crewmate’ bent of een ‘Imposter’.

Hoe speel je Among US?

Keuzes

Voordat het spel begint kun je van alles kiezen. Je kunt:

  • jouw naam veranderen.
  • kiezen of je wilt oefenen, zelf een spel wilt hosten of een online spel wilt spelen.
  • bij een online spel kiezen in welke groep je wilt spelen.
  • zodra je in een groep zit jouw kleur en hoedje veranderen.
Crewmate

Wanneer het spel start, krijg je te zien of je een ‘Crewmate’ of ‘Imposter’ bent. Als ‘Crewmate’ moet je al jouw taken netjes vervullen die in het takenlijstje staan. Als je niet weet waar je de opdrachten kunt vinden, dan kun je altijd nog de plattegrond raadplegen. Daarop kun je precies zien waar je jouw opdrachten kunt uitvoeren. Ondertussen moet je er ook nog eens voor zorgen dat de ‘Imposter’ jou niet vermoord en moet je de ‘Imposter’ zien te ontmaskeren. Je wint wanneer je als groep weet wie de ‘Imposter’ is of wanneer je als groep alle taken volbracht hebt.

Imposter

De ‘Imposter’ is eigenlijk de grote saboteur in het spel. Die moet de taken ongedaan maken en moet ook de ‘Crewmates’ vermoorden. Ben jij de ‘Imposter’ in het spel, dan moet je dus voorzichtig te werk gaan, zodat je niet betrapt wordt. Het leuke van deze rol is dat je via luikjes (‘vents’) naar andere kamertjes kunt. Dat is erg handig wanneer je net iemand vermoord hebt, want dan kun je doen alsof je daar helemaal niet was.

Ghost

Als je vermoord bent, ga je als geest verder in het spel. De geest kan niet communiceren in de chat en kan ook niet stemmen. Hij kan wel verder met de taken en kan ook dwars door de muren heen. Zo kan de geest zijn team toch nog helpen naar de overwinning.

Opdrachten

De opdrachten die vervuld moeten worden zijn heel simpel en kosten maar een paar seconden de tijd. Dit moet ook niet te lang duren, want anders kan de ‘Imposter’ jou makkelijk vermoorden tijdens het volbrengen van een taak. Voor jonge kinderen zijn deze taakjes hele leuke oefeningen voor de fijne motoriek. Sommige opdrachten zijn tweedelig. Hiervoor moet je eerst in de ene ruimte iets doen en daarna moet je in een andere ruimte de tweede helft van de opdracht doen (bijvoorbeeld bij ‘Divert power to…’).

Dead body report

Wanneer je een halve ‘Crewmate’ tegenkomt, kun je dat lijk rapporteren door op de knop te drukken. Hierop volgt dan een vergadering en een stemronde. In de chat kun je overleggen waar het lijk is gevonden en kun je ook gelijk bespreken wie er verdacht zijn. Na een paar seconden kan er gestemd worden. Wanneer iedereen (behalve de geesten) gestemd heeft, zie je hoe iedereen gestemd heeft. Het poppetje waar de meeste stemmen op zijn gevallen, wordt de ruimte in gegooid. Wanneer dit de ‘Imposter’ is, zorgt dit voor de overwinning (tenzij er twee ‘Imposters’ zijn…dat is dan aan het begin van het spel al duidelijk). Wanneer dit een ‘Crewmate’ is, gaat het spel weer gewoon verder…vanaf de ‘Cafeteria’.

Emergency meeting

Een Emergency meeting kun je starten in de ‘Cafeteria’. Dit kun je doen wanneer je de ‘Imposter’ bijvoorbeeld uit een luik hebt zien komen of iemand zich verdacht (‘sus’) hebt zien gedragen. Dit kun je dan melden in de chat en daarop volgt weer een stemronde. Je kunt dan allemaal weer gaan stemmen, maar je kunt de stemronde ook ‘skippen’. Het ‘skippen’ kan trouwens ook bij een ‘Dead body report’.

Wat vinden wij er van?

Wij vinden het alle vier een leuk spel om te spelen. We kunnen zelfs het spel samen spelen (allen op ons eigen apparaat). Dat maakt het spel ook extra leuk. Vooral de meiden zorgen er voor dat ze in hetzelfde team terecht komen. De meiden vinden het spel overigens wel een stuk leuker dan ik en mijn man het vinden. Zij zijn echt fan. Wanneer ze het spel niet op de tablet spelen, spelen ze het wel ‘in het echt’ of luisteren ze de liedjes of maken ze tekeningen over ‘Among Us’. De grote meid wil zelfs haar kinderfeestje in een ‘Among Us’ thema houden.

Downloaden

Het spel ‘Among Us’ is te downloaden in de Google Play Store en is gratis.

Bewaren voor later

Pinterest - Among UsVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Meer reviews?

Wil graag lezen over meer producten die wij hebben ‘getest’? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama test’.

Op zoek naar meer speelplezier?

Ben je dol op spelletjes? Of wil je meer speelideetjes? Kijk dan op de pagina ‘Mama speelt’.

3 thoughts on “Among Us

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *