André het astronautje op reis naar de planeten

André het astronautje op reis naar de planeten

‘André het astronautje op reis naar de planeten’ is een super leuk boekje voor alle kinderen die geïnteresseerd zijn in het heelal en in ons zonnestelsel.

Het verhaal in het kort

André het astronautje en Valentina zijn heel nieuwsgierig naar het heelal. Hoe zien de planeten om ons heen er eigenlijk uit? Ze willen er graag meer over weten en maken een spannende reis door ons zonnestelsel. ga mee op reis lang Mercurius en Saturnus. De reuzenplaneet Jupiter is mooi maar giftig en wat dacht je van Saturnus met zijn ringen en de rode planeet Mars? Pluto ligt heel ver weg en op Neptunus stormt het flink. Maar wat is nu de mooiste planeet?

Over het boek

‘André het astronautje op reis naar de planeten’ is een boek dat is geschreven door André Kuipers en is uitgegeven door Fontaine Uitgevers. Het boekje heeft een harde kaft en heeft ‘gewone’ papieren bladzijden. De illustraties zijn gemaakt door Natascha Stenvert.

Onze ervaring

Het boekje heeft prachtige, vrolijke illustraties. De tekst is op rijm, maar niet in een bepaald ritme. Hierdoor leest het boekje nog steeds gewoon alsof je een boekje zonder rijm leest. De rijm zorgt wel voor een stukje voorspelbaarheid in de tekst, waardoor kinderen beter kunnen onthouden waar het over gaat.

Aanrader of niet?

André het astronautje gaat naar alle planeten en bij elke planeet komen er een paar kenmerken voorbij. Zo leren kinderen niet alleen de namen, maar ook echt hoe de planeet is. Het leuke vind ik vooral dat de ringen van Saturnus, Uranus en Neptunus er op staan en dat de manen van de planeten er ook gewoon bij staan. Bij veel afbeeldingen van ons zonnestelsel komt het helaas niet verder dan de planeten en de ring van Saturnus. Dit boek is daar gelukkig heel anders in. Het geeft een representatief beeld van ons zonnestelsel.

Er zijn op dit moment al 9 boeken van ‘André het astronautje’. Voor alle ruimteliefhebbers valt er dus nog genoeg te beleven.

De stickers die in het boekje zitten waren een schot in de roos. De planeten werden gelijk in de goede volgorde opgeplakt en er werd een heel verhaal omheen geplakt. Het papiertje met de stickers mag ook echt niet worden weggegooid, want ze vertelt het verhaaltje van de stickers nog altijd heel graag.

Het is een leuk boek om te gebruiken binnen het onderwijs en ook om thuis voor te lezen. Het boekje nodigt uit om meer met dit onderwerp te doen. Voor alle leerkrachten (of ouders die graag iets educatiefs toevoegen aan boeken): er zijn lespakketten ontwikkeld rondom de boekenreeks.

Wat ik verder heel fijn vind, is het idee achter het boekje (of eigenlijk de boekenreeks). André Kuipers heeft namelijk een stichting opgericht (André Kuipers stichting) die helpt bijdragen aan de duurzaamheid van onze planeet, de ontwikkeling van de wetenschap en een goede toekomst voor onze jeugd. Binnen deze stichting is de Space4Kids Club opgericht. Deze fonds is vooral gericht op het educatieve deel. Een deel van de opbrengst van de boekenreeks gaat dan ook naar deze fonds.

Oh…kijk ook vooral even naar de website van ‘André het astronautje‘. Hier vind je alles over de boekenreeks en alle samenwerkingsprojecten.

Meer weten?

Wil je weten hoe het hele verhaaltje gaat, dan kun je dit filmpje kijken waarin ik ‘André het astronautje op reis naar de planeten’ voorlees.

Waar kun je ‘André het astronautje op reis naar de planeten’ kopen?

‘André het astronautje op reis naar de planeten’ is onder andere te koop bij bol.com. Het boekje kost hier op dit moment €9,99.

Bewaren voor later

Pinterest - André het astronautje op reis naar de planetenVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op de leespagina ‘Mama leest voor’.

One thought on “André het astronautje op reis naar de planeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *