Crazy Dino Park

Crazy Dino Park

Crazy Dino Park is een spelletje wat hier graag gespeeld wordt. Het zit vol met dino’s en met humor. Zowel de kleine meid van 3 als ik vinden het een onwijs vermakelijk spel.

Dol op dino’s

De kleine meid is dol op dino’s. Ze is er dag en nacht mee bezig, ze droomt zelfs over dino’s. We bakken dino-koekjes, knutselen dino’s en er moeten dino-boekjes voorgelezen worden (al kan zie die inmiddels zelf voorlezen, want ze kent ze helemaal uit haar hoofd). Maar een dino-spelletje had ze nog niet op de tablet. Ik ging voor haar op zoek en vond ‘Crazy Dino Park’.  Om teleurstelling te voorkomen heb ik het eerst zelf geprobeerd op mijn telefoon (dat doe ik wel vaker i.v.m. in-app aankopen, geweld, enz.). Maar het duurde niet lang of zij wilde hem ook graag op de tablet en dat was meer dan prima, want het is een super leuk spel.

Lees ook: Mama, mag ik op de tablet?

Wat is Crazy Dino Park?

Crazy Dino Park is een spel (app) die je op de laptop, tablet of telefoon kunt spelen. Het is een spel vol dino’s en uiteindelijk ook vol met grappige monstertjes. Het spel is geschikt voor jong en oud (wij spelen het hier allemaal…al speelt mijn man het alleen samen met de meiden) en zit boordevol humor.

Hoe speel je Crazy Dino Park?

Muntjes verzamelen

Het spel begint met muntjes. Je hebt dino’s nodig om jouw park te maken en om dino’s te maken, moet je botjes opgraven. En om botjes te kunnen opgraven, heb je muntjes nodig. Bij de kassa ontvang je muntjes van de bezoekers (hoe meer dino’s je hebt, hoe meer muntjes je ontvangt).

Verder laten de bezoekers af en toe muntjes vallen die je kunt verzamelen, vind je muntjes tijdens de opgravingen, krijg je muntjes van de expedities, win je muntjes tijdens gevechten en verdien je muntjes met de kraampjes. Ook zijn er af en toe opdrachten die jouw helpen extra muntjes te verdienen.

Zowel de kassa als de kluis kun je ‘upgraden’, zodat je steeds meer muntjes kunt verdienen en kunt opslaan.

Botjes zoeken

Links van de ingang vind je een veld waar alle kisten komen te staan om de botjes in te verzamelen. Hier staat ook een hangar waar je een wagentje moet kopen en later ook nog explosieven kunt kopen. Met het wagentje rijd je naar de opgravingsplaats. Om te mogen graven moet je eerst de toegangsprijs betalen (wanneer de prijs in het rood staat aangegeven, heb je niet genoeg muntjes). Wanneer je op de de opgraving bent, moet je eerst al het zand wegvegen met je vinger. Waarschijnlijk liggen er al een paar goede botjes die je in de kistjes kunt plaatsen. Nu kun je 3x met een houweel (hier zeggen we ‘hamertje’) de stenen stuk maken om de overige botjes te vinden. Wanneer de 3 houwelen op zijn, kun je eenmalig 3 nieuwe kopen (dit kost 1 diamantje) of je kunt reclame kijken (dit duurt maximaal 30 seconden). Als je explosieven hebt, kun je deze ook 1x gebruiken je maakt dan alles stuk wat onder, boven en naast de explosieven zit.

Ook krijg je botjes van de expedities. De kleine expeditie is gratis. Wanneer je de rest van de kaart gevonden hebt, kun je ook naar grotere expedities…deze kosten diamantjes.

Dino’s bouwen

Met de gevonden botjes kun je dino’s bouwen. De botjes hoef je niet echt puzzelen, want ze worden netjes in kratten gesorteerd per soort. De groene balk onder de kratjes laat zien hoeveel botjes je al op de juiste plek hebt gelegd. Het witte deel van de balk laat zien hoe veel botjes je al wel hebt, maar nog niet goed geplaatst hebt. Zodra je genoeg botjes hebt verzameld om een dino compleet te maken, staat er een uitroepteken bij dat kratje.

Af en toe kun je ook eieren vinden. Deze eieren plaats je in de broedmachine. Zodra een ei klaar is, zal de dino in het park geplaatst worden. Soms zitten er zelfs speciale glitter-dino’s tussen.

Park bouwen

Het park vind je rechts van de ingang. Zodra je een kratje vol hebt gebouwd, wordt de dino gemaakt en vertrekt hij naar het park in zijn eigen verblijf. Bij de eerste van zijn soort zul je eerst een verblijf moeten maken (dit kost diamantjes) of moeten wachten tot de bouwers klaar zijn. Zodra een verblijf klaar is kan de volgende dino van die soort er gewoon bij in. De dino’s kun je groter maken door twee dino’s van dezelfde soort en dezelfde level op elkaar te zetten. Een level 1 en level 2 dino lijken nog erg normaal, daarna worden het al meer monstertjes dan dino’s (erg hilarisch…er is zelfs een unicorn-dino-monster). Je kunt uiteindelijk naar een level 6. Hiervoor moet je wel tussendoor het verblijf af en toe ‘upgraden’

Na elke 5 verblijven krijg je een kraampje. Dit kraampje moet nog worden opgebouwd, dit kost diamantjes.

Gevechtsarena

Crazy Dino Park, gevechtsarenaHet gevechtsarena vind je links van de kratjes met dino-botjes. Je kunt hier vechten met de dino’s die je gemaakt hebt. Hiermee kun je muntjes winnen en in de kleine arena kun je na elke level ook diamantjes winnen.

Opdrachten

Links bovenin het scherm staat een vaantje. Hier vind je telkens 4 opdrachten. Voor elk voltooide opdracht krijg je 2 diamantjes. Wanneer je alle vier de opdrachten hebt voltooit, ga je naar de volgende lekker en krijg je 4 nieuwe opdrachten.

Af en toe krijg je een extra opdracht van de professor, hier kun je ook diamantjes mee verdienen.

Crazy Dino Park, extra opdrachtOok verschijnt er soms een megafoontje rechts bovenin. Dit is ook een extra opdracht, maar daar kun je flink wat muntjes mee verdienen. Zo kunnen er dino’s ontsnapt zijn of in het verkeerde verblijf zitten…of is Kevin in een verblijf terecht gekomen…of moet je een VIP spotten.

Wat vinden wij er van?

Hier is het hele gezin aan het ‘Dinoparken’. Het is een ontzettend veelzijdig spel waarin verschillende vaardigheden geoefend worden, wat het een leuk spel maakt voor jong en oud. De kleine meid lukt het alleen nog niet om te vechten. Al is ze vaak in de gevechtsarena te vinden, want “het liedje is leuk en de dino’s zijn heel grappig”
Crazy Dino Park, poepie…ach, als ze maar lol heeft. Verder is het heel grappig dat je de dino’s ook kunt verkleden en dat ze af en toe een poepie achterlaten (deze kun je in de prullenbak gooien in ruil voor een muntje…of wanneer het een glitterpoep is een diamantje).

Het leukste is nog wel dat ze de namen van de dino’s op een leuke speelse manier leren. De kleine meid kende er al een flink aantal bij naam, maar nu kent ze er wel heel veel…en haar zus begrijpt nu eindelijk waar ze het telkens over heeft.

Om een beetje een beeld te geven van het spel, heb ik een filmpje gemaakt van ‘Crazy Dino Park’. Het spel wordt op een verticaal scherm gespeeld, dus alvast mijn excuses voor het staande beeld.

Downloaden

Het spel ‘Crazy Dino Park’ is te downloaden in de Google Play Store en is gratis. In principe is het spel gratis. Tenzij je muntjes en diamantjes gaat kopen natuurlijk, maar dan is de uitdaging ook een beetje weg. Ps: kijk wel even in het winkeltje van het spel, want ik heb daar gratis 20 diamantjes gekregen.

Meer reviews?

Wil graag lezen over meer producten die wij hebben ‘getest’? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama test’.

Op zoek naar meer speelplezier?

Ben je dol op spelletjes? Of wil je meer speelideetjes? Kijk dan op de pagina ‘Mama speelt’.

One thought on “Crazy Dino Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *