De favorieten van de Creatieve Linkparty: krijt

Creatieve linkparty favorieten - krijt

De Creatieve Linkparty: Water loopt op zijn einde. Er zijn prachtige creaties gedeeld en daar zijn we heel dankbaar voor.

Creatieve Linkparty: Krijt

Aan het begin van deze maand zijn we de Creatieve Linkparty gestart in het thema krijt. Er zijn 41 creaties die mee hebben gedaan deze maand en dat vinden wij super gezellig! Wat een inspiratie krijg je van al die creaties! En bij al die verschillende werken horen ook verschillende favorieten. Ik zet alle favorieten op een rijtje. Elke favoriet is overigens weer te volgens via de linkjes in de tekst.

Mijn favorieten top 3

Hieronder vind je mijn persoonlijke top 3.

  • #1: Mijn nummer 1 is de kaart van madebyinepie. Zij gebruikte soft pastel om een prachtige kaart te maken. Zij maakt hele mooie kaarten, maar had toen nog niet met krijt gewerkt. Absoluut een fantastische kleurcombinatie, het rondje valt heel mooi op, maar complementeert de rest van het kaartje. Zo zie je maar weer dat het soms loont om eens iets anders te gebruiken dan je gewend bent en daar eens lekker mee te experimenteren.
  • #2: Mijn nummer twee is het bordwerkje van juffierebecca. Een krijtbord wordt in de klas steeds minder gebruikt met alle technologie. Maar Rebecca bracht daar verandering in bij haar in de klas. Ze bedacht een hele leuke opdracht die er voor zorgde dat de kinderen weer graag met het krijtbord aan de slag gingen en ondertussen ook nog eens gingen werken aan hun fijne motoriek en het oefenen van schrijflijnen. Super slim gedaan.
  • #3: Mijn nummer 3 is de kubus van krijt van krijtjesvan. Zij maakt stoepkrijt in super leuke vormen. En deze vorm sprong er toch wel heel erg uit. Deze krijtjes lijken namelijk onwijs veel op de puzzel kubus Happy Cube. Happy Cube is een puzzel die bestaat uit 6 verschillende kubussen met elk een eigen niveau. Een die kubussen kun je ook nog weer combineren om zo een mega kubus te maken. Deze puzzel heb ik vroeger zo onwijs vaak gedaan. Een paar jaar geleden heb ik ze weer gekocht (want die van vroeger is uiteraard al weer lang foetsie) en onze kleine meid zit er ook al graag mee te puzzelen. Pure nostalgie dus. En dan hebben de krijtjes ook nog eens leuke gezichtjes. Geweldig!

Badge

Favoriet-krijtjes

Sta je in mijn top 3? Dan heb je de titel ‘Favoriet’ verdient en ontvang je een badge. Deze mag je bij jouw creatie plaatsen. Het is zeker niet verplicht, maar het is natuurlijk wel leuk. Zo kan iedereen zien dat jij hebt meegedaan aan onze linkparty en dat jouw creatie benoemt is tot favoriet. Tof toch?

Wil je als winnaar de badge graag in een groter bestand ontvangen? Reageer dan onder dit bericht en ik stuur hem gelijk naar je toe.

Favoriet in de linkparty

De creaties met de meeste ‘kliks’ in Inlinkz is de prachtige creatie van lonneke_illustreert. Zij maakte een portret met waskrijt (wasco). Hierbij oefende ze met een contrasterend kleurenpalet. Ze gebruikte de kleuren rood en groen als contrastkleur en het werkt prachtig. De kleuren knallen er uit. Zelfs de lijnen van het portret zijn groen in plaats van de gebruikelijke grijs/zwart.

En ik vraag mij ondertussen af waar de dame van het portret naar kijkt en waar ze aan denkt.

Favoriet op Pinterest

Op onze Creatieve Linkparty Pinterest bord is de best bekeken pin een pin van mijzelf. Het is de pin van mijn geprikte heelal.

Uit zwart stevig papier zijn rondjes geprikt. Achter deze rondjes zit bewerkt papier waardoor ze doorschijnend worden. Op het zwarte papier is met waskrijt de rest van het heelal getekend en nog wat details van de zon en een aantal planeten.

Favoriet op Instagram

Op Instagram is de ‘post’ met de meeste hartjes de inzending van buitenjelijntjes.nl. In deze post wordt er flink geëxperimenteerd met soft pastel. Soft pastel is een soort oliekrijt met een hele hoge pigment. Soft pastel is heel fijn om mee te werken wanneer je kleuren wilt laten blenden. Door de zachte structuur en de duidelijke kleuren kun je in elkaar laten lopen door er overheen te vegen. Veel kunstenaars werken daarom graag met dit materiaal. Het is dus heel mooi om mee te werken…maar je moet niet een afkeer hebben voor vieze handen.

Nog meer favorieten

Natuurlijk ben ik niet de enige met favorieten. Ook Webkonijn, MelDiy, ElsaRblog en Linspiration hebben hun favorieten. Wil je weten wat hun favorieten zijn? Check dan vooral hun social media (en vergeet niet even op ‘vind ik leuk’ te klikken). Wil je niets missen van de komende linkparty’s? Volg ons dan op Facebook en/of Instagram. Op Instagram gebruiken wij trouwens de #creatievelinkparty. Deze # kun je gebruiken bij jouw deelname (zo kunnen wij jouw creatie makkelijk vinden) en je kun de # ook volgen om op de hoogte te blijven.

Volgende maand

Pumpkin spice

Bij een nieuwe maand hoort een nieuwe Creatieve Linkparty. In de maand september vieren wij feest met het thema ‘Pompoen’. Heb jij leuke creaties binnen dit thema? Of wil je ook graag werken met dit thema? Kom volgende maand gezellig meedoen. Deze linkparty vind je straks hier. Ook dit feestje blijft open tot het einde van de maand.

One thought on “De favorieten van de Creatieve Linkparty: krijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *