Een pompoen van een ballon

Pompoen van ballon

Een pompoen is zelf wat groot om in huis als decoratie neer te leggen (althans wel in ons lief klein huisje). Maar een kleine pompoen van een ballon past perfect op onze ‘decoratie vensterbank’.

Pompoen

Pompoenen zijn heerlijk, maar ze zijn ook mooi om te zien. Nu het bijna herfst is, wordt het ook weer tijd voor herfstige decoratie…en wat is er nu herfstiger dan een pompoen (naast blaadjes)? Nu leg ik graag een paar pompoenen bij de deur neer ter decoratie, maar in huis neemt dat wel een beetje wel ruimte in beslag. Een mini pompoen als deze past altijd.

Herfstdecoratie

In onze woonkamer hebben we een lief klein vensterbankje die ideaal is om mooi te versieren in een passend thema. In de herfst leg ik daar kraag kastanjes, tamme kastanjes, bolsters, eikels dennenappels en nog meer herfstige dingen neer. Een mini pompoen als deze past daar perfect bij.

Halloween

Een pompoen past niet alleen bij de herfst, maar ook bij Halloween. Wanneer je een pompoen van een ballon maakt voor Halloween, zou je er ook een leuk eng gezichtje op kunnen tekenen.

Materiaal

Het vullen van de pompoen is nog wel een dingetje. Wanneer je met lucht vult, verschuift het touwtje snel. Wanneer je met rijst vult, krijg je de segmenten van de pompoen er niet mooi in. Met kussenvulling lukt het bede wel.

Aan de slag

Voor het maken van een pompoen van vilt heb je het volgende nodig:

 • ballon
 • kussenvulling
 • stomp stokje als hulpmiddel
 • touw
 • schaar
 • vilt
 • textiellijm
 1. Vul de ballon met kussenvulling. Dit deed ik met behulp van een stomp stokje. Wanneer het tuitje van de ballon gevuld was, blies ik even zodat de vulling in de ballon kwam.
 2. Wanneer de ballon vol zit met kussenvulling, kan er een knoop in het tuitje.
 3. Knip het overtollige van het tuitje af.
 4. Maak een touwtje vast onder het knoopje.
 5. Wikkel het touwtje 6 keer om de ballon, mooi verdeeld natuurlijk. Let er op dat je het touwtje er goed strak omheen bindt.
 6. Knoop de uiteinden van het touwtje aan elkaar. en knip het overtollige van de uiteinden af,
 7. Knip vier stukken vilt af. Let er op dat de onderkant een driehoek is, waarvan de onderkant 1/3 van de ballon is wanneer je die op de knoop legt. Knip op het driehoekje een rechthoekje voor het steeltje.
 8. Plak de vier driehoekige delen van vilt over de knoop, mooi verdeeld.
 9. Plak de rechthoekige delen van vilt aan elkaar, zodat er een steel ontstaat.

Maak jij ook zo’n leuke pompoen van een ballon ?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Creatieve linkparty

Elke maand is er een Creatieve Linkparty, met elke maand een ander thema. Het creatieve team bestaat uit Emmy (Webkonijn), Melanie (Mel DIY), Elsa en Inge (ElsaRblog), Lindi (Linspiration) en mijzelf. Vorige week was het thema in de CreaKrea linkparty ‘krijt’ en liet ik je zien hoe je stoepkrijt kunt maken. En er waren weer fantastische creaties gedeeld. Mijn favorieten van die maand vind je overigens hier. Deze maand is het thema ‘Pompoen’ aan de beurt in onze maandelijkse Creatieve Linkparty en maakten wij een pompoen van een ballon. Ben je benieuwd naar alle creaties? Kijk dan vooral in de linkparty en bij alle teamleden (hun link vind je onderaan in dit bericht).

Bewaren voor later

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even in de linkparty waar je overigens ook diy’s (en recepten) mag delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De inzendingen delen wij op ons bord op Pinterest. De linkparty vind je overigens niet alleen hier, maar ook bij de andere teamleden. En ook zij hebben een leuke creatie binnen dit thema gemaakt…


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

5 thoughts on “Een pompoen van een ballon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *