De favorieten van de Creatieve Linkparty: Water

Creatieve linkparty favorieten - water

De Creatieve Linkparty: Water loopt op zijn einde. Er zijn prachtige creaties gedeeld en daar zijn we heel dankbaar voor.

Creatieve Linkparty: Water

Aan het begin van deze maand zijn we de Creatieve Linkparty gestart in het thema water. Er zijn 27 creaties die mee hebben gedaan deze maand en dat vinden wij super gezellig! Wat een inspiratie krijg je van al die creaties! En bij al die verschillende werken horen ook verschillende favorieten. Ik zet alle favorieten op een rijtje. Elke favoriet is overigens weer te volgens via de linkjes in de tekst.

Mijn favorieten top 3

Hieronder vind je mijn persoonlijke top 3.

  • #1: Mijn nummer 1 is de bloem van Webkonijn. De papieren bloem lijkt heel simpel, maar het proefje is reuze leuk! De gevouwen bloem leg je voorzichtig op het water. En door het absorptie vermogen van het papier gaan de bloemblaadjes langzaam open. Dat vind ik echt super leuk. Zo kun je kinderen ook uitleggen hoe bloemen open gaan met zonlicht en weer dicht gaan wanneer het zonlicht weg gaat. Ik houd ontzettend van dit soort proefjes waarbij je iets concreet kunt maken buiten dat ze zelf ook nog eens heel leerzaam zijn.
  • #2: Mijn nummer twee zijn de prachtige bloemen in ijs. Dit idee zag ik afgelopen winter meerdere malen voorbij komen op social media en ik was gelijk verkocht. Hoe leuk is het om in de winter een bos bloemen op tafel te hebben staan die heel lang mooi blijft staan (zo lang het maar vriest). Ik vind het een briljant idee. Dat ga ik aankomende winter ook zeker doen wanneer het een tijdje gaat vriezen. Nu nog bedenken welke bloemen ik ga neerzetten deze winter…gelukkig heb ik daar nog een hele poss de tijd voor.
  • #3: Mijn nummer 3 is de bloemenkaart van Linspiration. Zij maakte een prachtige bloemenkaart met waterverf. In haar bericht legt zij, aan de hand van foto’s, stap voor stap uit hoe zij te werk is gegaan om de kaart te maken. Ook vertelt zij er bij welke materialen zij precies heeft gebruikt bij het maken van de kaart.
Badge

Sta je in mijn top 3? Dan heb je de titel ‘Favoriet’ verdient en ontvang je een badge. Deze mag je bij jouw creatie plaatsen. Het is zeker niet verplicht, maar het is natuurlijk wel leuk. Zo kan iedereen zien dat jij hebt meegedaan aan onze linkparty en dat jouw creatie benoemt is tot favoriet. Tof toch? Wil je als winnaar de badge graag in een groter bestand ontvangen? Reageer dan onder dit bericht en ik stuur hem gelijk naar je toe.

Favorieten in de linkparty
Instagram-lopend-water

De creaties met de meeste ‘kliks’ in Inlinkz is mijn eigen proefje met lopend water. Dit proefje zag ik voor het eerst een keer voorbij komen op YouTube. Het was een hele tijd geleden, maar hij stond nog om mijn to-diy lijstje. Het leek mij ook een leuk proefje voor de meiden. Er viel veel ze ontdekken. Voordat we het proefje gingen starten gingen we een aantal voorspellingen doen, zodat we naderhand konden kijken of de voorspelling klopte of niet en waarom die wel/niet klopte. Wanneer je op die manier met proefjes omgaat, leren kinderen veel kritischer kijken naar wat er loopt en leren ze ook beter analyseren.

Favoriet in op Pinterest

Op onze Creatieve Linkparty Pinterest bord is de best bekeken pin de pin van mijzelf. Het is zelfs de pin van het proefje waarin de linkparty gedeeld is: Lopend water. Twee keer jullie favoriet van deze maand dus. In dit proefje kun je verschillende dingen zien. Zo zie je de kracht van absorbtie, zwaartekracht en zie je hoe de kleuren mengen. Het is wel een proefje waar je veeeeeeeeel geduld voor moet hebben. Niet zo zeer voor het opzetten er van, maar vooral voor het resultaat. Het is dan ook aan te raden om het proefje te starten en vervolgens iets anders te gaan doen. Je kunt dan tussendoor even kijken wat er op dat moment gebeurt en of er dan al iets nieuws gebeurt.

Favoriet op Instagram

Op Instagram is de ‘post’ met de meeste hartjes de inzending chromatografie van Scheikundemama.

De eerste keer dat ik dit zag, was tijdens mijn opleiding (Pabo). Ik heb het proefje nog vaak mogen uitvoeren in de klas en de kinderen waren elke keer net zo verbaasd als dat ik was toen ik het voor de eerste keer zag. Zoek je nog leuk proefje voor tijdens de vakantie? Dit proefje kun je zelfs in de tent of caravan doen. Het enige wat je nodig hebt is een koffiefilterzakje, stiften en een bakje water.

Nog meer favorieten

Natuurlijk ben ik niet de enige met favorieten. Ook Webkonijn, MelDiy, ElsaRblog en Linspiration hebben hun favorieten. Wil je weten wat hun favorieten zijn? Check dan vooral hun social media (en vergeet niet even op ‘vind ik leuk’ te klikken). Wil je niets missen van de komende linkparty’s? Volg ons dan op Facebook en/of Instagram. Op Instagram gebruiken wij trouwens de #creatievelinkparty. Deze # kun je gebruiken bij jouw deelname (zo kunnen wij jouw creatie makkelijk vinden) en je kun de # ook volgen om op de hoogte te blijven.

Volgende maand
Een krijttekening voor vaderdag

Bij een nieuwe maand hoort een nieuwe Creatieve Linkparty. In de maand augustus vieren wij feest met het thema ‘Krijt’. Heb jij leuke creaties binnen dit thema? Of wil je ook graag werken met dit thema? Kom volgende maand gezellig meedoen. Deze linkparty vind je straks hier. Ook dit feestje blijft open tot het einde van de maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *