Dinosaurus eieren van ijs

Dino eieren van ijs

Wanneer het lekker warm is, dan is het zalig om met ijs te spelen. Wij maakten daarom dino eieren van ijs.

Dino eieren van ijs

Met het warme weer is het ontzettend leuk om te kunnen spelen met ijs. En als je dan ook nog eens een dinofan in huis hebt, kun je dino eieren maken van ijs. En als je geen dinofan hebt, maar wel een kind dat dol is op dieren, dan kun je ook kiezen voor ijseieren met dieren er in…al is het natuurlijk wel een beetje gek wanneer er een olifant uit een ei komt 😉

Vulling

De dino eieren vul je met een klein dino speelgoed figuurtje (of een figuurtje van een dier). Let er op dat je niet een kiest die vrij groot is, want dan past het niet meer goed door de hals van de ballon. De rest van de vulling is water en eventueel kleurstof.

Kleur of geen kleur

Ik heb zelf gekozen voor geen kleur. Zo kon ze de dino’s goed zien in de eieren van ijs. Maar je kunt de eieren ook prima een kleurtje geven. Dit kun je het beste doen met voedingskleurstof, omdat het ijs dan nog steeds in de mond gestopt mag worden. Om het extra feestelijk te maken, zou je groene ranja kunnen gebruiken, zo heeft het ei ook nog eens een lekker smaakje.

Dino ei punch

Als je een kinderfeestje hebt met een dino thema kun je een grote doorzichtige kom gebruiken om daar groene ranja in te bewaren. Met een grote lepel kun je zo gemakkelijk bekers vullen…net als bij punch. Als ijsblokjes gebruik je dan niet standaard ijsblokjes, maar de dino eieren van ijs. Deze kun je maken van diezelfde groene ranja, zodat de ranja niet wateriger gaat smaken wanneer het ijs begint te smelten. Wil je het echt ‘goed’ doen? Dan is het super tof om dino’s te gebruiken die in het water hebben geleefd.

Heb je een zeemeermin thema of een piratenthema of een ander water gerelateerd thema? Dan zou je kleine plastic visjes of haaien in de eieren van ijs kunnen stoppen. Door blauwe voedingskleurstof toe te voegen aan de groene ranja krijg je een prachtige zeekleur.

Breken of smelten?

Het idee van een ei van ijs is natuurlijk dat je uiteindelijk het speeltje krijgt dat in het ei zit. Maar hoe krijg je die er uit? Je kunt het ei op de grond stuk gooien, waardoor het breekt. Je kunt het ei ook stuk slaan met een hamertje. Voor de geduldige mensen is het laten smelten ook een optie, dat kan door het in water te laten drijven. Het leuke hiervan is dat het ei dan af en toe een beetje gaat draaien. Als je wilt dat het sneller smelt, dan zul je warmer water moeten gebruiken. Wanneer het zwembadjes weer is, zou je de ijs eieren zonder kleur in het zwembad kunnen laten drijven. Zo kunnen kinderen spelen met de ijs eieren en het langzaam zien smelten.

Een activiteit bij een boek

Een boek komt meer tot leven wanneer je er activiteit omheen doet. Hoe meer variërende activiteiten je doet, des te beter het verhaal en het onderwerp blijft hangen. Deze dino eieren van ijs kun je koppelen aan het boek ‘Dat kan ik ook…een beetje’, dat over dino’s gaat.

Materiaal

Ik heb gewone ballonnen gebruikt en ik heb kleine dino figuurtjes gebruikt. Voor de rest enkel water en een vriezer.

Aan de slag

Voor het maken van de dino eieren van ijs heb je het volgende nodig:

 1. Rek de opening van ballon flink uit, zodat er een dino speelgoedje door past.
 2. Druk voorzichtig het dino speelgoedje door de opening van de ballon.
 3. * Als je gekleurde eitjes wilt, kun je nu een beetje ranja of een klein beetje voedingskleurstof in de ballon doen.
 4. Doe de opening van de ballon om de kraan.
 5. Laat het water in de ballon stromen, maak de ballon niet te groot.
 6. Haal de ballon van de kraan terwijl je de opening van de ballon goed dicht drukt.
 7. Laat het beetje lucht dat nog in de ballon zit, voorzichtig uit de ballon lopen.
 8. Leg een knoop in de ballon, zodat het water er niet uit loopt.
 9. Leg de ballonnen in de vriezer tot ze volledig bevroren zijn. Dit duurt minimaal een dag.
 10. Haal de ballonnen uit de vriezer.
 11. Knip de ballon stuk en haal de ballon van het ei af.

En dan kan het breken/smelten beginnen.

Maak jij ook zulke leuke dino eieren van ijs?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *