De ruimte in een potje

ruimte in een potje

Heb jij een astronaut in de dop in huis? Dan is het erg leuk om eens samen de ruimte in een potje te maken. Zo kan de kleine ruimtevaarder het universum van heel dichtbij bewonderen.

De ruimte

In het echt

‘De ruimte’ is een vrij breed begrip. Meestal wordt hiermee het deel bedoeld wat buiten ons heelal valt (of er omheen). In de ruimte valt er nog genoeg prachtigs te zien. Zo heb je de melkweg, zwarte gaten,  nevel, sterren, planeten, manen en nog veel meer.

In en potje

Dit is de ruimte in een potje. Het wordt ook wel een ‘space jar’ of ‘nebula jar’ genoemd. Je ziet geen aparte planeten of details. Je ziet de ruimte van heel ver weg. Wat je vooral ziet is een kleurschakering met heel veel twinkeltjes er in.

Sensorisch

Naast dat het potje prachtig is om naar te kijken, is het ook nog eens leuk om te bewegen. Wanneer je het potje rustig heen en weer beweegt, zie je de kleuren en de glitters ook bewegen. Dit geeft een kalmerend effect.

Materiaal

Watten

Je kunt verschillende soorten watten gebruiken. Je hebt wattenballetjes en je hebt van die lappen van watten. Van de balletjes heb je er enorm veel nodig doordat deze nog erg in elkaar zakken wanner ze nat worden. Van het pakje met de lap heb je nog geen half pak nodig voor een klein appelmoespotje (de een na kleinste), doordat deze veel compacter is.

Verf

Voor het kleuren heb je een vloeistof nodig met kleur. Dat kan een waterig verf zijn en dat kan ook verdunde ecoline zijn.

Aan de slag

Voor het maken van de ruimte in een potje heb je het volgende nodig:

  • glazen potje
  • watten
  • glitter
  • verf/ecoline (blauw en paars zijn erg mooi…roze past er ook nog wel goed bij)
  • bekers

Verdun verf of ecoline in aparte bekers.

Zorg er voor dat het potje goed schoon is.

Leg een laag geplozen watten op de bodem.

Strooi glitters langs de zijkanten.

Giet een beetje verf over de watten…zorg er voor dat de zijkanten de kleur goed pakken.

Maak nu een tweede laag watten met glitter en strooi hier een andere kleur over.

Herhaal dit tot het potje helemaal propvol zit met watjes, glitter en kleur.

Nu kan de deksel er op. Het dekseltje kun je nog verven of er een lapje stof omheen binden (zoals ik heb gedaan), maar noodzakelijk is het niet.

Maak jij ook zo’n leuk potje met de ruimte er in?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel jouw creatie vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - ruimte in een potjeVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

One thought on “De ruimte in een potje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *