Dinosaurus traktatie bekers

Dinosaurus traktatie bekers

Iets bedenken om te trakteren valt niet altijd mee. Ik vind het in ieder geval elke keer weer erg lastig om iets te bedenken. Deze dino traktatie bekers maakten het voor mij al een stuk makkelijker om iets te bedenken, want ik hoefde alleen nog maar te bedenken wat er in moest komen.

Dino traktatie bekers

Een tijdje geleden werd de kleine meid 5 jaar en zij wilde graag dino’s trakteren…en lekkere snoepjes. “Dat moest wel gaan lukken”, dacht ik toen. Ik had bedacht om traktatie bekers te maken, zodat de bekers op dino’s konden lijken en in de bekers dan het lekkers zou kunnen. En na heel wat tekenwerk en puzzelwerk was het mij gelukt. Ik had dino bekertjes gemaakt!

Vulling

Eigenlijk kun je de dino traktatie bekers vullen met wat je maar wilt. Je kunt er iets lekkers in stoppen, je kunt er een klein speeltje in stoppen en je kunt ook beide doen…zoals wij dat hebben gedaan. De kleine meid wilde in ieder geval haar lievelingssnoepjes er in stoppen en in ons geval paste dat wel mooi binnen het thema. Ze wilde namelijk Skittles en die zijn precies de kleuren van de regenboog. Zo werd het dino’s in regenboogkleuren met regenboog snoepjes. Naast de snoepjes deden we er ook nog een vrolijk potloodje in (met dino’s uiteraard) en nog een zelfgemaakt vingerpoppetje van vilt.

“De jongens en de meisjes gaan dit zooooo leuk vinden”

Onze kleine meid vond het idee om dino’s te trakteren wel een beetje spannend. Zij was namelijk het enige meisje dat dol op dino’s is. Maar toen de bekers af waren twijfelde ze absoluut niet meer. “De jongens en meisjes van mijn klas gaan dit zooooo leuk vinden!”, zei ze. En ze had gelijk. De kinderen uit haar klas vonden haar traktatie erg leuk…ook de meisjes die zeiden dat ze niet van dino’s houden. Eigenlijk ook wel logisch, want dino’s zijn ook gewoon heel leuk 😉

Vervoeren

De bekers waren af en gevuld…en nu moesten de traktatie bekers nog vervoerd worden. Ik besloot een doos uit de supermarkt te verven en te versieren. De doos heb ik geverfd met interieurverf, zodat het gelijk dekte en mooi egaal werd. De hoeken van de doos heb ik versierd met bloemen en varens van crêpe papier. Nu was de doos in dinothema en stonden de dino’s in hun eigen dinowoud.

Een traktatie bij een boek

De kinderen kregen dus een dino traktatie beker. Maar de juffen van haar klas wilde ik iets geven waar ze iets meer aan zouden hebben, iets wat ze nog lang met de kinderen zouden kunnen delen. Daarom gaf ik haar juffen het boek ‘Dat kan ik ook…een beetje’. In dit boek staan alle dino’s die ook op de bekertjes staan. Zo kun de juf een boek voorlezen en konden de kinderen hun favoriete dino uitkiezen.

Materiaal

Ik heb de dino’s gewoon op printpapier afgedrukt op A4 formaat. Deze kon ik uitknippen en vervolgens op de witte papieren bekers plakken.

Printable

De printable voor de dino traktatie bekers kun je gratis downloaden met de QR code die in het boek ‘Dat kan ik ook…een beetje‘ staat. Wanneer je het boek niet hebt, kun je de printable ook kopen in het winkeltje, hij kost daar €1,00. Zodra het bedrag op de rekening staat, ontvangt je de link naar het document. Tip: sla na ontvangst het bestand gelijk op, zodat je het bestand niet kwijt raakt.

Aan de slag

Voor het maken van de dino traktatie bekers heb je het volgende nodig:

  • printable
  • schaar
  • lijm
  • witte papieren bekers
  • vulling (snoepjes of iets anders)
  1. Print de pagina’s uit.
  2. Knip de dinos inclusief witte vlak af.
  3. *Bij de pteranodon moet je de vleugels ook nog uitknippen en aan de achterkant van de pteranodon vast plakken…de vleugels knip je langs de lijn in.
  4. Plak de dino’s op de bekers. Tip: plak eerst het bekerdeel op de bekers (let er op dat de twee delen goed op elkaar aansluiten) en plak dan de staartdelen op elkaar en de delen van de kop en eventueel voorpoten. Let op: niet bij alle dino’s moet de nek ook vast geplakt worden…bij sommige dino’s blijven die iets uit elkaar.

En dan kunnen de bekers gevuld worden met de traktatie.

Maak jij ook zulke leuke dino traktatie bekers?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

One thought on “Dinosaurus traktatie bekers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *